Balık ve patates turtası
Balık ve patates turtası

Balık ve patates turtası

toplam süre40 dak.
20 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Kremalı patates püresinin baharatlı balıkla buluştuğu, üstüne çıtır tohum kabuğunun eklendiği bu leziz turtanın keyfine varın!

Malzemeler

2 porsiyon
160 gr
kiş ya da tart hamuru
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
100 gr
somon file
100 gr
morina filetosu
30 gr
domuz pastırması
1 
soğan
50 gr
buzu çözülmüş bezelye
50 gr
yabani havuç
80 ml
krema
1 yemek kaşığı
hardal
1 tatlı kaşığı
misket limonu suyu
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
 ½ tatlı kaşığı
köri tozu
2 yemek kaşığı
doğranmış taze maydonoz
200 gr
önceden pişirilmiş patates
100 gr
konserve nohut
20 gr
tereyağ
70 gr
Gouda peyniri
1 yemek kaşığı
kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı
ayçiçek çekirdeği
Besin değerleri (porsiyon başı):4244 kJ / 1016 kcal
60 grYağ
44,2 grProtein
68 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

160 gr kiş ya da tart hamuru – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 100 gr somon file – 100 gr morina filetosu – 30 gr domuz pastırması – 1  soğan – 50 gr buzu çözülmüş bezelye – 50 gr yabani havuç

Somon ve morina filetolarını, pastırmayı, soğanı ve yaban havucunu doğrayın. Tart kalıbını (yaklaşık 20 x 20 cm) yağlı kâğıtla kaplayın ve ardından kiş veya tart hamuruyla kaplayın. Yağı bir tavada ısıtın ve kalan malzemeleri yaklaşık 3 dakika soteleyin.

Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml krema – 1 yemek kaşığı hardal – 1 tatlı kaşığı misket limonu suyu –  ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber –  ½ tatlı kaşığı köri tozu – 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydonoz

Sebze ve balık pişirdiğiniz tavaya, hazırladığınız karışımı ekleyip tavanın dibinde suyu ve parçacıkları sıyırın. Karışımı kısık ateşte kaynatın. Dolguyu tart kalıbına yayın.

Adım 3

200 gr önceden pişirilmiş patates – 100 gr konserve nohut – 20 gr tereyağ – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml krema – 70 gr Gouda peyniri

Gouda peynirini rendeleyin. Patatesleri ve nohutu tereyağ, Kikkoman Soy Sauce ve kremayla karıştırıp püre haline getirin. Gouda peynirini karışıma yedirin.

Adım 4

1 yemek kaşığı kabak çekirdeği – 1 yemek kaşığı ayçiçek çekirdeği

Fırını önceden 180 °C'ye ısıtın. Patates püresini balık ve sebze dolgusunun üzerine yayın. Kabak ve ay çekirdeğini turtanın üzerine serpin. Yaklaşık 20 dakika pişirin ve servis yapın.

Recept-ID: 1292

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

160 gr kiş ya da tart hamuru – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 100 gr somon file – 100 gr morina filetosu – 30 gr domuz pastırması – 1 soğan – 50 gr buzu çözülmüş bezelye – 50 gr yabani havuç

Somon ve morina filetolarını, pastırmayı, soğanı ve yaban havucunu doğrayın. Tart kalıbını (yaklaşık 20 x 20 cm) yağlı kâğıtla kaplayın ve ardından kiş veya tart hamuruyla kaplayın. Yağı bir tavada ısıtın ve kalan malzemeleri yaklaşık 3 dakika soteleyin.

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 ml krema – 1 yemek kaşığı hardal – 1 tatlı kaşığı misket limonu suyu – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – ½ tatlı kaşığı köri tozu – 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydonoz

Sebze ve balık pişirdiğiniz tavaya, hazırladığınız karışımı ekleyip tavanın dibinde suyu ve parçacıkları sıyırın. Karışımı kısık ateşte kaynatın. Dolguyu tart kalıbına yayın.

200 gr önceden pişirilmiş patates – 100 gr konserve nohut – 20 gr tereyağ – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml krema – 70 gr Gouda peyniri

Gouda peynirini rendeleyin. Patatesleri ve nohutu tereyağ, Kikkoman Soy Sauce ve kremayla karıştırıp püre haline getirin. Gouda peynirini karışıma yedirin.

1 yemek kaşığı kabak çekirdeği – 1 yemek kaşığı ayçiçek çekirdeği

Fırını önceden 180 °C'ye ısıtın. Patates püresini balık ve sebze dolgusunun üzerine yayın. Kabak ve ay çekirdeğini turtanın üzerine serpin. Yaklaşık 20 dakika pişirin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.