

Balık ve patates turtası
Kremalı patates püresinin baharatlı balıkla buluştuğu, üstüne çıtır tohum kabuğunun eklendiği bu leziz turtanın keyfine varın!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

160 gr kiş ya da tart hamuru – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – 100 gr somon file – 100 gr morina filetosu – 30 gr domuz pastırması – 1 soğan – 50 gr buzu çözülmüş bezelye – 50 gr yabani havuç
Somon ve morina filetolarını, pastırmayı, soğanı ve yaban havucunu doğrayın. Tart kalıbını (yaklaşık 20 x 20 cm) yağlı kâğıtla kaplayın ve ardından kiş veya tart hamuruyla kaplayın. Yağı bir tavada ısıtın ve kalan malzemeleri yaklaşık 3 dakika soteleyin.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 ml krema – 1 yemek kaşığı hardal – 1 tatlı kaşığı misket limonu suyu – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – ½ tatlı kaşığı köri tozu – 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydonoz
Sebze ve balık pişirdiğiniz tavaya, hazırladığınız karışımı ekleyip tavanın dibinde suyu ve parçacıkları sıyırın. Karışımı kısık ateşte kaynatın. Dolguyu tart kalıbına yayın.
Adım 3

200 gr önceden pişirilmiş patates – 100 gr konserve nohut – 20 gr tereyağ – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 ml krema – 70 gr Gouda peyniri
Gouda peynirini rendeleyin. Patatesleri ve nohutu tereyağ, Kikkoman Soy Sauce ve kremayla karıştırıp püre haline getirin. Gouda peynirini karışıma yedirin.
Adım 4

1 yemek kaşığı kabak çekirdeği – 1 yemek kaşığı ayçiçek çekirdeği
Fırını önceden 180 °C'ye ısıtın. Patates püresini balık ve sebze dolgusunun üzerine yayın. Kabak ve ay çekirdeğini turtanın üzerine serpin. Yaklaşık 20 dakika pişirin ve servis yapın.
Recept-ID: 1292
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet