

Baharatlı ton balığı ve somon sarması
Kikkoman kimchi sosunun mükemmel lezzetiyle ton balıklı ve somonlu 2 çeşit sarma.
Malzemeler
Baharatlı ton balığı için
Baharatlı somon için
Kimchi mayonez için (1:1 karışım)
Süsleme için
Hazırlanış
Adım 1
Baharatlı ton balığı sarmaları için ton balığını doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın.
Adım 2
Baharatlı somon sarmaları için 50 g somonu ince şeritler halinde doğrayın ve bir kasede kimchi sosu ve susam yağıyla karıştırın. Kalan 50 g somonu ince dilimler halinde kesin.
Adım 3
Sebzeleri yıkayın, hafifçe kurulayın, hıyarı ve sarı dolmalık biberi şeritler halinde kesin. Avokadoyu ince dilimler halinde kesin.
Adım 4
Kimchi mayonezi için malzemeleri karıştırın.
Adım 5
1 adet nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.
Adım 6
Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.
Adım 7
Tamamen çevirin.
Adım 8
Baharatlı ton balığı sarması için kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve avokadoyu tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş ton balığını yerleştirin.
Adım 9
Ellerinizle sarın, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin.
Adım 10
Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.
Adım 11
Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.
Adım 12
Her parçanın iki tarafını da susama batırın.
Adım 13
Baharatlı somon sarması için 1 nori yosununu tezgah üzerine yerleştirin.
Adım 14
Parmaklarınızı ıslatıp pişen suşi pilavının yarısını yosuna yayın.
Adım 15
Tamamen çevirin.
Adım 16
Kimchi mayonezinin ¼'ünü, yosuna yayılan pilavın ortasına tek çizgi halinde yerleştirin, ardından üzerine marulu, hıyarı ve sarı dolmalık biberi tek çizgi halinde koyun ve son olarak terbiyelenmiş somonu yerleştirin.
Adım 17
Ellerinizle sarın, ince dilimlenmiş somon ve avokadoyu ruloya değiştirerek yerleştirin, ardından üzerini streç filmle kapatın ve suşi tahtasıyla rulo şekli verin.
Adım 18
Suşi tahtasını ve streç filmi kaldırın.
Adım 19
Her ruloyu dikkatlice 8 eşit parçaya kesin.
Adım 20
İsterseniz tere veya tobiko gibi malzemelerle ya da kimchi mayonezinin kalanıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Recept-ID: 1025
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet