Baharatlı sığır eti kızartması

toplam süre 25 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Dolmalık biber, havuç, pak choi ve bezelye karışımı ile baharatlı dana eti, sambal oelek dokunuşlu Kikkoman soya sosu veya Kimchi için Kikkoman baharatlı acı sos ile marine edilmiş, kişniş ve susam tohumları ile servis edilir.

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
sığır eti (bonfile, sığır filetosu veya antrikot)
2 yemek kaşığı
1 
yumurta
4 yemek kaşığı
su
1 tatlı kaşığı
şeker
 ½ tatlı kaşığı
patates nişastası
4 
diş sarımsak
10 gr
zencefil
50 gr
kırmızı dolmalık biber
50 gr
havuç
50 gr
kırmızı soğan
100 gr
pak choi lahanası
4 yemek kaşığı
sıvı yağ
50 gr
yeşil bezelye
2 ½ yemek kaşığı
kişniş
1 tatlı kaşığı
susam tohumu
Besin değerleri (porsiyon başı): 1650 kJ  /  394 kcal
19,5 gr Yağ
33,9 gr Protein
19,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1217_Recipe_page_Beef-with-vegetables_Soy-sauce_Step1_ALT.jpg

250 gr sığır eti (bonfile, sığır filetosu veya antrikot) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1  yumurta

Sığır etini ince şeritler halinde dilimleyin. Bir miktar Kikkoman soya sosu ve sambal oelek (veya Kikkoman Kimchi acı sos) ile marine edin ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın. 5 dakika boyunca bir kenarda bekletin.

Adım 2

3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu4 yemek kaşığı su – 1 tatlı kaşığı şeker –  ½ tatlı kaşığı patates nişastası – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu

Kikkoman soya sosunu bir kasede su ve şekerle karıştırın, nişastayı ve kalan sambal oelek'i (veya Kikkoman Acı Biberli sosunu) ekleyin.

Adım 3

4  diş sarımsak – 10 gr zencefil – 50 gr kırmızı dolmalık biber – 50 gr havuç – 50 gr kırmızı soğan – 100 gr pak choi lahanası

Sarımsak ve zencefili ince ince doğrayın. Dolmalık biber ve havucu şeritler halinde dilimleyin. Kırmızı soğanı ve pak choi'yi daha büyük parçalar halinde kesin.

Adım 4

4 yemek kaşığı sıvı yağ – 50 gr yeşil bezelye – 2 ½ yemek kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı susam tohumu

Yağı bir tavada ısıtın. Sebzeleri birbiri ardına hızlıca ekleyin: sarımsak ve zencefil ile başlayın ve 1 dakika karıştırarak kızartın. Kırmızı soğanı ve havucu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kızartın. Dilimlenmiş sığır etini ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak kızartın. Adım 2'deki sosu ve bezelye de dahil olmak üzere kalan sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Yemeğin üzerine kişniş ve susam serpin.

Püf noktası:

Bu yemek için herhangi bir et veya deniz ürünü kullanabilirsiniz.

Bu yemek pilav ile yenebilir.

Recept-ID: 1217

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1217_Recipe_page_Beef-with-vegetables_Soy-sauce_Step1_ALT.jpg

250 gr sığır eti (bonfile, sığır filetosu veya antrikot) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1  yumurta

Sığır etini ince şeritler halinde dilimleyin. Bir miktar Kikkoman soya sosu ve sambal oelek (veya Kikkoman Kimchi acı sos) ile marine edin ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın. 5 dakika boyunca bir kenarda bekletin.

3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu4 yemek kaşığı su – 1 tatlı kaşığı şeker –  ½ tatlı kaşığı patates nişastası – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu

Kikkoman soya sosunu bir kasede su ve şekerle karıştırın, nişastayı ve kalan sambal oelek'i (veya Kikkoman Acı Biberli sosunu) ekleyin.

4  diş sarımsak – 10 gr zencefil – 50 gr kırmızı dolmalık biber – 50 gr havuç – 50 gr kırmızı soğan – 100 gr pak choi lahanası

Sarımsak ve zencefili ince ince doğrayın. Dolmalık biber ve havucu şeritler halinde dilimleyin. Kırmızı soğanı ve pak choi'yi daha büyük parçalar halinde kesin.

4 yemek kaşığı sıvı yağ – 50 gr yeşil bezelye – 2 ½ yemek kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı susam tohumu

Yağı bir tavada ısıtın. Sebzeleri birbiri ardına hızlıca ekleyin: sarımsak ve zencefil ile başlayın ve 1 dakika karıştırarak kızartın. Kırmızı soğanı ve havucu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kızartın. Dilimlenmiş sığır etini ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak kızartın. Adım 2'deki sosu ve bezelye de dahil olmak üzere kalan sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Yemeğin üzerine kişniş ve susam serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.