

Baharatlı sığır eti kızartması
Dolmalık biber, havuç, pak choi ve bezelye karışımı ile baharatlı dana eti, sambal oelek dokunuşlu Kikkoman soya sosu veya Kimchi için Kikkoman baharatlı acı sos ile marine edilmiş, kişniş ve susam tohumları ile servis edilir.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

250 gr sığır eti (bonfile, sığır filetosu veya antrikot) – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 yumurta
Sığır etini ince şeritler halinde dilimleyin. Bir miktar Kikkoman soya sosu ve sambal oelek (veya Kikkoman Kimchi acı sos) ile marine edin ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın. 5 dakika boyunca bir kenarda bekletin.
Adım 2

3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 4 yemek kaşığı su – 1 tatlı kaşığı şeker – ½ tatlı kaşığı patates nişastası – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu
Kikkoman soya sosunu bir kasede su ve şekerle karıştırın, nişastayı ve kalan sambal oelek'i (veya Kikkoman Acı Biberli sosunu) ekleyin.
Adım 3

4 diş sarımsak – 10 gr zencefil – 50 gr kırmızı dolmalık biber – 50 gr havuç – 50 gr kırmızı soğan – 100 gr pak choi lahanası
Sarımsak ve zencefili ince ince doğrayın. Dolmalık biber ve havucu şeritler halinde dilimleyin. Kırmızı soğanı ve pak choi'yi daha büyük parçalar halinde kesin.
Adım 4

4 yemek kaşığı sıvı yağ – 50 gr yeşil bezelye – 2 ½ yemek kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı susam tohumu
Yağı bir tavada ısıtın. Sebzeleri birbiri ardına hızlıca ekleyin: sarımsak ve zencefil ile başlayın ve 1 dakika karıştırarak kızartın. Kırmızı soğanı ve havucu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kızartın. Dilimlenmiş sığır etini ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak kızartın. Adım 2'deki sosu ve bezelye de dahil olmak üzere kalan sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Yemeğin üzerine kişniş ve susam serpin.
Püf noktası:
Bu yemek için herhangi bir et veya deniz ürünü kullanabilirsiniz.
Bu yemek pilav ile yenebilir.
Recept-ID: 1217
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet