Mercimek Yahnisiyle Fırınlanmış Sulu Tavuk Butları

toplam süre 60 dak.
60 dak. hazırlık süresi

Tatlı ve ekşi bir tat deneyimi: Kikkoman soya sosu, biber ve balla terbiyelenmiş, lezzetli bir mercimek yahnisiyle servis edilen tavuk butları

Malzemeler

4 porsiyon

Tavuk için

4 
tavuk budu
2 
soğan
200 ml
sek beyaz şarap
2 
defne yaprağı
2 yemek kaşığı
kolza tohumu yağı
1 tatlı kaşığı
toz biber
1 yemek kaşığı
bal

Mercimek yahnisi için

200 gr
yeşil mercimek
3 yemek kaşığı
kolza tohumu yağı
500 ml
et suyu
150 gr
soyulmuş patates
100 gr
küp küp doğranmış pastırma
200 gr
soyulmuş tatlı patates
150 gr
taze fasulye
1 
dal biberiye
1 
diş sarımsak
Besin değerleri (porsiyon başı): 3152 kJ  /  751 kcal
31,3 gr Yağ
51,7 gr Protein
52,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Mercimekleri yıkayın ve soğuk suda bekletin. Biberiyeyi yıkayıp kurulayın.

Adım 2

Patatesleri ve tatlı patatesleri soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın. Fasulyeleri yıkayıp yaklaşık 2 cm uzunluğunda parçalara bölün.

Adım 3

Sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Biberiyeyi ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.

Adım 4

Pastırmayı 3 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla soteleyin. Suda beklettiğiniz mercimekleri süzün ve pastırmaya ekleyin. Patates, tatlı patates, biberiye, sarımsak ve fasulyeyi ekleyin. Sebze suyunu ve 5 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Ardından ocağı kapatın. 

Adım 5

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın. 

Adım 6

Bu sırada, 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağını 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu, biber ve balla karıştırın. Soğanları soyun ve ikiye bölün. Tavuk butlarını ve soğanları soya ve biberli terbiyeyle marine edin ve fırın tepsisine koyun. 

Adım 7

Tavuk butlarını fırında yaklaşık 5 dakika pişirin, ardından üzerine beyaz şarabı ve 2 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu dökün ve 2 defne yaprağı ekleyin. 

Adım 8

Fırın tepsisinin üzerini kapatarak ve fırının orta rafında yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açarak tavuk butlarının rengi koyulaşana kadar 15 dakika daha pişirin. Mercimek yahnisiyle birlikte servis edin.

Recept-ID: 1087

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Mercimekleri yıkayın ve soğuk suda bekletin. Biberiyeyi yıkayıp kurulayın.

Patatesleri ve tatlı patatesleri soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın. Fasulyeleri yıkayıp yaklaşık 2 cm uzunluğunda parçalara bölün.

Sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Biberiyeyi ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.

Pastırmayı 3 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla soteleyin. Suda beklettiğiniz mercimekleri süzün ve pastırmaya ekleyin. Patates, tatlı patates, biberiye, sarımsak ve fasulyeyi ekleyin. Sebze suyunu ve 5 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Ardından ocağı kapatın. 

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın. 

Bu sırada, 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağını 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu, biber ve balla karıştırın. Soğanları soyun ve ikiye bölün. Tavuk butlarını ve soğanları soya ve biberli terbiyeyle marine edin ve fırın tepsisine koyun. 

Tavuk butlarını fırında yaklaşık 5 dakika pişirin, ardından üzerine beyaz şarabı ve 2 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu dökün ve 2 defne yaprağı ekleyin. 

Fırın tepsisinin üzerini kapatarak ve fırının orta rafında yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açarak tavuk butlarının rengi koyulaşana kadar 15 dakika daha pişirin. Mercimek yahnisiyle birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.