

Mercimek Yahnisiyle Fırınlanmış Sulu Tavuk Butları
Tatlı ve ekşi bir tat deneyimi: Kikkoman soya sosu, biber ve balla terbiyelenmiş, lezzetli bir mercimek yahnisiyle servis edilen tavuk butları
Malzemeler
Tavuk için
Mercimek yahnisi için
Hazırlanış
Adım 1
Mercimekleri yıkayın ve soğuk suda bekletin. Biberiyeyi yıkayıp kurulayın.
Adım 2
Patatesleri ve tatlı patatesleri soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın. Fasulyeleri yıkayıp yaklaşık 2 cm uzunluğunda parçalara bölün.
Adım 3
Sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Biberiyeyi ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
Adım 4
Pastırmayı 3 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla soteleyin. Suda beklettiğiniz mercimekleri süzün ve pastırmaya ekleyin. Patates, tatlı patates, biberiye, sarımsak ve fasulyeyi ekleyin. Sebze suyunu ve 5 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Ardından ocağı kapatın.
Adım 5
Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
Adım 6
Bu sırada, 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağını 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu, biber ve balla karıştırın. Soğanları soyun ve ikiye bölün. Tavuk butlarını ve soğanları soya ve biberli terbiyeyle marine edin ve fırın tepsisine koyun.
Adım 7
Tavuk butlarını fırında yaklaşık 5 dakika pişirin, ardından üzerine beyaz şarabı ve 2 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu dökün ve 2 defne yaprağı ekleyin.
Adım 8
Fırın tepsisinin üzerini kapatarak ve fırının orta rafında yaklaşık 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açarak tavuk butlarının rengi koyulaşana kadar 15 dakika daha pişirin. Mercimek yahnisiyle birlikte servis edin.
Recept-ID: 1087
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet