Soya Soslu Hakiki Japon Rameni

toplam süre 245 dak.
5 dak. hazırlık süresi
180 dak. marine süresi
60 dak. pişme süresi

Japonya’da ramenin üzerine konulan en yaygın malzemeler ajitama (tatlı soya sosunda marine edilmiş haşlanmış yumurta) ve chashudur (yavaşça kızartılmış dilimlenmiş domuz etidir). Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresi ile siz de kolayca bu meşhur Japon lezzetini kendi evinizde yapabilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
2 yemek kaşığı
konserve mısır
100 gr
lahana
120 gr
fasulye (soya) filizi
30 gr
kızarmış soğan
2 
adet soya sosunda marine edilmiş yumurta (bakınız A)
70 gr
kızarmış domuz dilimi (bakınız B)
200 gr
ramen eriştesi

Ramen çorbası için:

540 ml
su

A – soya sosunda marine edilmiş yumurtalar için:

2 
adet haşlanmış ve soyulmuş yumurta
1 ½ yemek kaşığı
 ½ yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
su

B – marine domuz için:

500 gr
kemiksiz domuz eti
200 ml
su
20 ml
sake içkisi veya beyaz şarap
20 gr
şeker
1 
diş sarımsak
20 gr
taze zencefil
Besin değerleri (porsiyon başı): 2781 kJ  /  665 kcal
24,8 gr Yağ
28,6 gr Protein
79,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yumurtalar için A kısmında yazan malzemeleri (yumurtalar hariç) kaynatın. Sonrasında ocaktan alın ve soyduğunuz haşlamış yumurtaları bu suyun içinde 3 saat boyunca marine edin.

Adım 2

Domuz marinesi için öncelikle eti yarım saat boyunca haşlayın. B kısmındaki diğer malzemeleri karıştırın, haşlanan eti de içine koyun ve düdüklü tencerede 20 dakika boyunca pişirin.

Adım 3

Lahana ve soya filizlerini 3-5 dakika boyunca haşlayın.

Adım 4

Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.

Adım 5

Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın.

Adım 6

Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın. Ramen eriştesini iyice süzün ve çorbaya ekleyin.

Adım 7

Yumurtaları boydan ikiye ayırın. Pişen eti dilimleyin.

Adım 8

Yumurtaları, dilimlenmiş eti, lahanayı, soya filizini ve mısırı çorbaya ekleyin. Son olarak üzerine kızarmış soğan serpin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1101

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yumurtalar için A kısmında yazan malzemeleri (yumurtalar hariç) kaynatın. Sonrasında ocaktan alın ve soyduğunuz haşlamış yumurtaları bu suyun içinde 3 saat boyunca marine edin.

Domuz marinesi için öncelikle eti yarım saat boyunca haşlayın. B kısmındaki diğer malzemeleri karıştırın, haşlanan eti de içine koyun ve düdüklü tencerede 20 dakika boyunca pişirin.

Lahana ve soya filizlerini 3-5 dakika boyunca haşlayın.

Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.

Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın. Ramen eriştesini iyice süzün ve çorbaya ekleyin.

Yumurtaları boydan ikiye ayırın. Pişen eti dilimleyin.

Yumurtaları, dilimlenmiş eti, lahanayı, soya filizini ve mısırı çorbaya ekleyin. Son olarak üzerine kızarmış soğan serpin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.