

Soya Soslu Hakiki Japon Rameni
Japonya’da ramenin üzerine konulan en yaygın malzemeler ajitama (tatlı soya sosunda marine edilmiş haşlanmış yumurta) ve chashudur (yavaşça kızartılmış dilimlenmiş domuz etidir). Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresi ile siz de kolayca bu meşhur Japon lezzetini kendi evinizde yapabilirsiniz.
Malzemeler
Ramen çorbası için:
A – soya sosunda marine edilmiş yumurtalar için:
B – marine domuz için:
Hazırlanış
Adım 1
Yumurtalar için A kısmında yazan malzemeleri (yumurtalar hariç) kaynatın. Sonrasında ocaktan alın ve soyduğunuz haşlamış yumurtaları bu suyun içinde 3 saat boyunca marine edin.
Adım 2
Domuz marinesi için öncelikle eti yarım saat boyunca haşlayın. B kısmındaki diğer malzemeleri karıştırın, haşlanan eti de içine koyun ve düdüklü tencerede 20 dakika boyunca pişirin.
Adım 3
Lahana ve soya filizlerini 3-5 dakika boyunca haşlayın.
Adım 4
Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.
Adım 5
Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın.
Adım 6
Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın. Ramen eriştesini iyice süzün ve çorbaya ekleyin.
Adım 7
Yumurtaları boydan ikiye ayırın. Pişen eti dilimleyin.
Adım 8
Yumurtaları, dilimlenmiş eti, lahanayı, soya filizini ve mısırı çorbaya ekleyin. Son olarak üzerine kızarmış soğan serpin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1101
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet