Tofu kızartma eriştesi: Vejetaryen Chow Mein
Tofu ve maş fasulyesi filizli Kanton tavada kızartılmış erişte - Kikkoman soya sosu ile marine edilmiş, kızartılmış ve havuç ve dolmalık biber ile servis edilen tofu içeren basit ve lezzetli bir vejetaryen yemeği.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
125 gr chow mein eriştesi (½ paket) – 1 arpacık soğanı – 3 ½ diş sarımsak – ½ kırmızı dolmalık biber – 50 gr havuç
Chow mein noodle'ları paket talimatlarına göre pişirin. Arpacık soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Dolmalık biber ve havucu şeritler halinde kesin.
Adım 2
100 gr sade tofu – 1 yemek kaşığı buğday unu – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tofuyu küpler halinde kesin, Kikkoman soya sosu ile marine edin ve 5 dakika bekletin. Ardından tofuyu una bulayın ve kızarana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine aktarın.
Adım 3
30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 75 ml su – 1 tatlı kaşığı patates nişastası
Kikkoman soya sosunu su ve patates nişastası ile karıştırın.
Adım 4
50 ml yağ – 50 gr maş fasulyesi filizi – ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı yeşil taze soğan (doğranmış) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı
Yağı bir tavada ısıtın, arpacık soğanı ve sarımsağı soteleyin, ardından havuç ve dolmalık biberi ekleyin. 2-3 dakika kızartın. Tofu, maş fasulyesi filizi ve pişmiş erişteyi ekleyin. Adım 3'teki sosla karıştırın ve pul biber ve Kikkoman susam sağı ile baharatlayın. Bitmiş yemeği tabaklara koyun ve doğranmış yeşil taze soğanlarla süsleyin.
Püf noktası:
Bu erişte yemeği tofu yerine tavukla da hazırlanabilir.
Yemeğin üzerine kavrulmuş yer fıstığı serpebilirsiniz.
Recept-ID: 1213
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet