Tofu kızartma eriştesi: Vejetaryen Chow Mein

toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Tofu ve maş fasulyesi filizli Kanton tavada kızartılmış erişte - Kikkoman soya sosu ile marine edilmiş, kızartılmış ve havuç ve dolmalık biber ile servis edilen tofu içeren basit ve lezzetli bir vejetaryen yemeği.

Malzemeler

2 porsiyon
125 gr
chow mein eriştesi (½ paket)
1 
arpacık soğanı
3 ½ 
diş sarımsak
 ½ 
kırmızı dolmalık biber
50 gr
havuç
100 gr
sade tofu
1 yemek kaşığı
buğday unu
75 ml
su
1 tatlı kaşığı
patates nişastası
50 ml
yağ
50 gr
maş fasulyesi filizi
 ½ tatlı kaşığı
pul biber
2 yemek kaşığı
yeşil taze soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1373 kJ  /  328 kcal
5,4 gr Yağ
15,7 gr Protein
55,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

125 gr chow mein eriştesi (½ paket) – 1  arpacık soğanı – 3 ½  diş sarımsak –  ½  kırmızı dolmalık biber – 50 gr havuç

Chow mein noodle'ları paket talimatlarına göre pişirin. Arpacık soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Dolmalık biber ve havucu şeritler halinde kesin.

Adım 2

100 gr sade tofu – 1 yemek kaşığı buğday unu – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tofuyu küpler halinde kesin, Kikkoman soya sosu ile marine edin ve 5 dakika bekletin. Ardından tofuyu una bulayın ve kızarana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine aktarın.

Adım 3

30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu75 ml su – 1 tatlı kaşığı patates nişastası

Kikkoman soya sosunu su ve patates nişastası ile karıştırın.

Adım 4

50 ml yağ – 50 gr maş fasulyesi filizi –  ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı yeşil taze soğan (doğranmış) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Yağı bir tavada ısıtın, arpacık soğanı ve sarımsağı soteleyin, ardından havuç ve dolmalık biberi ekleyin. 2-3 dakika kızartın. Tofu, maş fasulyesi filizi ve pişmiş erişteyi ekleyin. Adım 3'teki sosla karıştırın ve pul biber ve Kikkoman susam sağı ile baharatlayın. Bitmiş yemeği tabaklara koyun ve doğranmış yeşil taze soğanlarla süsleyin.

Püf noktası:

Bu erişte yemeği tofu yerine tavukla da hazırlanabilir.

Yemeğin üzerine kavrulmuş yer fıstığı serpebilirsiniz.

Recept-ID: 1213

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

125 gr chow mein eriştesi (½ paket) – 1  arpacık soğanı – 3 ½  diş sarımsak –  ½  kırmızı dolmalık biber – 50 gr havuç

Chow mein noodle'ları paket talimatlarına göre pişirin. Arpacık soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Dolmalık biber ve havucu şeritler halinde kesin.

100 gr sade tofu – 1 yemek kaşığı buğday unu – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tofuyu küpler halinde kesin, Kikkoman soya sosu ile marine edin ve 5 dakika bekletin. Ardından tofuyu una bulayın ve kızarana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine aktarın.

30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu75 ml su – 1 tatlı kaşığı patates nişastası

Kikkoman soya sosunu su ve patates nişastası ile karıştırın.

50 ml yağ – 50 gr maş fasulyesi filizi –  ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı yeşil taze soğan (doğranmış) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Yağı bir tavada ısıtın, arpacık soğanı ve sarımsağı soteleyin, ardından havuç ve dolmalık biberi ekleyin. 2-3 dakika kızartın. Tofu, maş fasulyesi filizi ve pişmiş erişteyi ekleyin. Adım 3'teki sosla karıştırın ve pul biber ve Kikkoman susam sağı ile baharatlayın. Bitmiş yemeği tabaklara koyun ve doğranmış yeşil taze soğanlarla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.