Domates ve acı biber soslu penne arrabiata
Domates ve acı biber soslu penne arrabiata

Domates ve acı biber soslu penne arrabiata

3,8 4 oy
toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Klasik İtalyan lezzetiyle cesur Asya aromaları buluşuyor: Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Kimchi Chili Sauce ile hazırlanan bu baharatlı domates sosu al dente makarnaya eşlik ediyor. Üzerine parmesan ve kavrulmuş çam fıstığı eklenince, lezzet ikiye katlanıyor.

Malzemeler

4 porsiyon
2 
kırmızı sivri biber (veya 1 kırmızı biber)
200 gr
yeşil saplı küçük salkım domates
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
esmer şeker (veya 1 çay kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning)
2 
diş sarımsak
3 yemek kaşığı
domates püresi
600 gr
doğranmış domates (konserve)
40 gr
çam fıstığı
300 gr
makarna (Örn. penne, rigatoni veya tortiglioni
 ¼ demet
fesleğen
80 gr
parmesan peyniri
Besin değerleri (porsiyon başı):2.223 kJ / 528 kcal
18,5 grYağ
21,1 grProtein
67,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  kırmızı sivri biber (veya 1 kırmızı biber) – 200 gr yeşil saplı küçük salkım domates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı esmer şeker (veya 1 çay kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Fırını 200˚ C'ye ısıtın. Kırmızı biberi halka şeklinde kesin. Domatesler, yağ, şeker ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Fırına dayanıklı küçük bir kaba yayın ve önceden ısıtılmış fırında domatesler parçalanmaya başlayana kadar 10-15 dakika kızartın.

Adım 2

2  diş sarımsak – 3 yemek kaşığı domates püresi – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu600 gr doğranmış domates (konserve) – 1 tatlı kaşığı esmer şeker (veya 1 çay kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning) – 40 gr çam fıstığı

Sarımsağı ince ince doğrayın ve ısıtılmış yağda domates püresi ile soteleyin. Kikkoman Kimchi Chili Sauce, doğranmış domates ve şekeri ekleyin. Kaynamaya bırakın. Ardından ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika üzeri açık olarak kısık ateşte pişirin. Çam fıstıklarını kabaca doğrayın ve yapışmaz küçük bir tavada altın kahverengine kadar kavurun.

Adım 3

300 gr makarna (Örn. penne, rigatoni veya tortiglioni –  ¼ demet fesleğen – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu80 gr parmesan peyniri

Makarnayı paketindeki talimatlarına göre hazırlayın. Süzerken bir miktar makarna suyunu kenara ayırın. Fesleğeni doğrayın ve yarısını sosa karıştırın. Sosu Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın. Makarnayı sos, kavrulmuş biberler ve biraz ayrılmış makarna suyu ile harmanlayın ve tabaklarda servis yapın. Fırınlanmış domatesler, kalan fesleğen ve çam fıstıkları ile süsleyin. Üzerine parmesan rendeleyin ve servis yapın.

Püf noktası:

Gurme bir versiyon için, sosa mini köfteler, karidesler veya somon parçaları ekleyin.

Vegan bir alternatif için, parmesan yerine bitkisel bazlı bir peynir alternatifi kullanın.

Recept-ID: 1499

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 kırmızı sivri biber (veya 1 kırmızı biber) – 200 gr yeşil saplı küçük salkım domates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı esmer şeker (veya 1 çay kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Fırını 200˚ C'ye ısıtın. Kırmızı biberi halka şeklinde kesin. Domatesler, yağ, şeker ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Fırına dayanıklı küçük bir kaba yayın ve önceden ısıtılmış fırında domatesler parçalanmaya başlayana kadar 10-15 dakika kızartın.

2 diş sarımsak – 3 yemek kaşığı domates püresi – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu600 gr doğranmış domates (konserve) – 1 tatlı kaşığı esmer şeker (veya 1 çay kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning) – 40 gr çam fıstığı

Sarımsağı ince ince doğrayın ve ısıtılmış yağda domates püresi ile soteleyin. Kikkoman Kimchi Chili Sauce, doğranmış domates ve şekeri ekleyin. Kaynamaya bırakın. Ardından ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika üzeri açık olarak kısık ateşte pişirin. Çam fıstıklarını kabaca doğrayın ve yapışmaz küçük bir tavada altın kahverengine kadar kavurun.

300 gr makarna (Örn. penne, rigatoni veya tortiglioni – ¼ demet fesleğen – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu80 gr parmesan peyniri

Makarnayı paketindeki talimatlarına göre hazırlayın. Süzerken bir miktar makarna suyunu kenara ayırın. Fesleğeni doğrayın ve yarısını sosa karıştırın. Sosu Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın. Makarnayı sos, kavrulmuş biberler ve biraz ayrılmış makarna suyu ile harmanlayın ve tabaklarda servis yapın. Fırınlanmış domatesler, kalan fesleğen ve çam fıstıkları ile süsleyin. Üzerine parmesan rendeleyin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.