

Avokado dolgulu somon onigiri
Japonya'nın en popüler onigiri lerinden biri, yumuşacık somon ve pirinç dolgusuyla buluşuyor. Leziz edamame pirinç ve kremsi dokusuyla avokado, bu tarife bambaşka bir renk katıyor. Farklı bir sunum için, somonu bir bütün olarak yemeğin ortaya da yerleştirebilirsiniz.
Hazırlanış
Adım 1

50 gr taze somon fileto (derisiz) – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Somon filetoyu yaklaşık 2 dakika boyunca küçük bir tencerede kaynar suda pişirin. Yaklaşık 1 dakika soğuk su dolu bir kâsede bekletin, ardından çıkarın ve kurulayın. Kikkoman Sesame Oil ile her iki tarafını da kızartın. Kikkoman Soy Sauce ürün ve iyice pişene kadar kızartın. Parçalara ayırın.
Adım 2

¼ avokado
Avokadonun içini bir çatal yardımıyla ezin.
Adım 3

400 gr pişmiş pirinç – ½ tatlı kaşığı beyaz susam – 20 gr pişmiş edamame – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Pirinci 2 kâseye paylaştırın. Bir kâseye 1. adımdaki somonu ve beyaz susamı ekleyip karıştırın. İkinci kâsedeki pirince edamame ve Kikkoman Soy Sauce ekleyip karıştırın.
Adım 4

Somon ve pirinç karışımına, streç film kullanarak üçgen şeklini verin. Edamame pirincini bu iki üçgenin üzerinde (streç filmin üzerine gelecek şekilde) yayın. Her birinin ortasına avokadoyu yerleştirin, ardından üçgen şeklinde şekillendirin. Streç filmi çıkarın.
Adım 5

1 nori yaprağı
Nori yaprağını üçgen şeklinde kesin, pirinç toplarının etrafına sarın ve servis yapın.
Püf noktası:
Somon yerine yengeç veya küçük karides kullanabilirsiniz. Yeşil soğan da bu tarife harika bir lezzet katar.
Recept-ID: 1487
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet