Avokado dolgulu somon onigiri
Avokado dolgulu somon onigiri

Avokado dolgulu somon onigiri

5 1 oy
toplam süre25 dak.
5 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Japonya'nın en popüler onigiri lerinden biri, yumuşacık somon ve pirinç dolgusuyla buluşuyor. Leziz edamame pirinç ve kremsi dokusuyla avokado, bu tarife bambaşka bir renk katıyor. Farklı bir sunum için, somonu bir bütün olarak yemeğin ortaya da yerleştirebilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
50 gr
taze somon fileto (derisiz)
 ¼ 
avokado
400 gr
pişmiş pirinç
 ½ tatlı kaşığı
beyaz susam
20 gr
pişmiş edamame
1 
nori yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı):1259 kJ / 301 kcal
9,7 grYağ
11,2 grProtein
40,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

50 gr taze somon fileto (derisiz) – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu yaklaşık 2 dakika boyunca küçük bir tencerede kaynar suda pişirin. Yaklaşık 1 dakika soğuk su dolu bir kâsede bekletin, ardından çıkarın ve kurulayın. Kikkoman Sesame Oil ile her iki tarafını da kızartın. Kikkoman Soy Sauce ürün ve iyice pişene kadar kızartın. Parçalara ayırın.

Adım 2

 ¼  avokado

Avokadonun içini bir çatal yardımıyla ezin.

Adım 3

400 gr pişmiş pirinç –  ½ tatlı kaşığı beyaz susam – 20 gr pişmiş edamame – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pirinci 2 kâseye paylaştırın. Bir kâseye 1. adımdaki somonu ve beyaz susamı ekleyip karıştırın. İkinci kâsedeki pirince edamame ve Kikkoman Soy Sauce ekleyip karıştırın.

Adım 4

Somon ve pirinç karışımına, streç film kullanarak üçgen şeklini verin. Edamame pirincini bu iki üçgenin üzerinde (streç filmin üzerine gelecek şekilde) yayın. Her birinin ortasına avokadoyu yerleştirin, ardından üçgen şeklinde şekillendirin. Streç filmi çıkarın.

Adım 5

1  nori yaprağı

Nori yaprağını üçgen şeklinde kesin, pirinç toplarının etrafına sarın ve servis yapın.

Püf noktası:

Somon yerine yengeç veya küçük karides kullanabilirsiniz. Yeşil soğan da bu tarife harika bir lezzet katar.

Recept-ID: 1487

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

50 gr taze somon fileto (derisiz) – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu yaklaşık 2 dakika boyunca küçük bir tencerede kaynar suda pişirin. Yaklaşık 1 dakika soğuk su dolu bir kâsede bekletin, ardından çıkarın ve kurulayın. Kikkoman Sesame Oil ile her iki tarafını da kızartın. Kikkoman Soy Sauce ürün ve iyice pişene kadar kızartın. Parçalara ayırın.

¼ avokado

Avokadonun içini bir çatal yardımıyla ezin.

400 gr pişmiş pirinç – ½ tatlı kaşığı beyaz susam – 20 gr pişmiş edamame – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pirinci 2 kâseye paylaştırın. Bir kâseye 1. adımdaki somonu ve beyaz susamı ekleyip karıştırın. İkinci kâsedeki pirince edamame ve Kikkoman Soy Sauce ekleyip karıştırın.

Somon ve pirinç karışımına, streç film kullanarak üçgen şeklini verin. Edamame pirincini bu iki üçgenin üzerinde (streç filmin üzerine gelecek şekilde) yayın. Her birinin ortasına avokadoyu yerleştirin, ardından üçgen şeklinde şekillendirin. Streç filmi çıkarın.

1 nori yaprağı

Nori yaprağını üçgen şeklinde kesin, pirinç toplarının etrafına sarın ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.