Somon Füme ve Avokado Roll (Uramaki)
Somon füme ve avokadolu Uramaki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.
Malzemeler
Garnitür için:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
Avokado ve kornişonları şeritler halinde kesin.
Adım 2
1 adet Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
Adım 3
Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
Adım 4
Tamamen çevirin.
Adım 5
Ortalarına wasabi ezmesi ve krem peyniri uzunlamasına yayın.
Adım 6
Üzerine avokado ve kornişon şeritlerini uzunlamasına yerleştirin.
Adım 7
Ruloyu yuvarlayın.
Adım 8
Somon şeritlerini üstüne yerleştirin.
Adım 9
Streç filme sarın ve suşi matı ile şekil verin.
Adım 10
Streç filmi dikkatlice çıkarın ve ruloyu 8 eşit parçaya kesin.
Adım 11
Yabani somon havyarı, turp dilimleri, dereotu, zencefil turşusu ve wasabi ezmesi ile servis edin.
Püf noktası:
Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.
*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)
- 450 g (540 ml) Japon pirinci
- 450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın
- Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman baharatı
veya alternatif olarak:
- 70 ml pirinç sirkesi
- 30 g şeker
- 15 g tuz
Recept-ID: 942
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet