Mantar Carbonara

5 1 oy
toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
350 gr
spagetti
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 
adet arpacık soğan, ince doğranmış
25 gr
tereyağı
500 gr
karışık mantar (biz kahverengi mantar ve shiitake mantarı karışımı kullandık), dilimlenmiş
2 
büyük diş sarımsak, ezilmiş
6 
dal kekik, yaprakları doğranmış
3 
büyük yumurta
100 gr
parmesan, ince rendelenmiş (veya vejetaryen sert peynir)
Bir küçük demet maydanoz, iri doğranmış
Besin değerleri (porsiyon başı): 2468 kJ  /  587 kcal
23,8 gr Yağ
28 gr Protein
68,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve makarna, paket talimatlarına göre pişirilir.

Adım 2

Makarna pişerken, zeytin yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtılır ve arpacık soğan bir tutam tuzla yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Karışık mantarla tere yağı eklenir ve altın sarısı olana kadar kızartılır. Sarımsak, kekik ve baharat eklenir ve bir dakika daha pişirilir. Soya sosu eklenir ve sarımsak şeffaf olana kadar pişirilir. Garnitür için 2 çorba kaşığı mantar bir kenara alınır.

Adım 3

Küçük bir kapta, parmesan (bir kısmı garnitür için saklanır) ile yumurtalar, bol tuz ve karabiberle karıştırılır.

Adım 4

Makarna suyunun birazı kenara alınır ve makarna süzgeçten geçirilir. Yumurta karışımı ve biraz makarna suyu hızlıca tavadaki mantara eklenerek karıştırılır. Sos katılaşmaya başlamadan makarna sosla eşit şekilde kaplanıncaya kadar karıştırılır. Kremsi bir karışım elde etmek için gerekirse biraz daha makarna suyu eklenir. Maydanoz ilave edilir ve 4 tabağa paylaştırılır. Kalan mantar ve peynir üstüne serpiştirilir ve servis edilir.

Recept-ID: 209

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve makarna, paket talimatlarına göre pişirilir.

Makarna pişerken, zeytin yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtılır ve arpacık soğan bir tutam tuzla yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Karışık mantarla tere yağı eklenir ve altın sarısı olana kadar kızartılır. Sarımsak, kekik ve baharat eklenir ve bir dakika daha pişirilir. Soya sosu eklenir ve sarımsak şeffaf olana kadar pişirilir. Garnitür için 2 çorba kaşığı mantar bir kenara alınır.

Küçük bir kapta, parmesan (bir kısmı garnitür için saklanır) ile yumurtalar, bol tuz ve karabiberle karıştırılır.

Makarna suyunun birazı kenara alınır ve makarna süzgeçten geçirilir. Yumurta karışımı ve biraz makarna suyu hızlıca tavadaki mantara eklenerek karıştırılır. Sos katılaşmaya başlamadan makarna sosla eşit şekilde kaplanıncaya kadar karıştırılır. Kremsi bir karışım elde etmek için gerekirse biraz daha makarna suyu eklenir. Maydanoz ilave edilir ve 4 tabağa paylaştırılır. Kalan mantar ve peynir üstüne serpiştirilir ve servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.