

Mantar Carbonara
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve makarna, paket talimatlarına göre pişirilir.
Adım 2
Makarna pişerken, zeytin yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtılır ve arpacık soğan bir tutam tuzla yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Karışık mantarla tere yağı eklenir ve altın sarısı olana kadar kızartılır. Sarımsak, kekik ve baharat eklenir ve bir dakika daha pişirilir. Soya sosu eklenir ve sarımsak şeffaf olana kadar pişirilir. Garnitür için 2 çorba kaşığı mantar bir kenara alınır.
Adım 3
Küçük bir kapta, parmesan (bir kısmı garnitür için saklanır) ile yumurtalar, bol tuz ve karabiberle karıştırılır.
Adım 4
Makarna suyunun birazı kenara alınır ve makarna süzgeçten geçirilir. Yumurta karışımı ve biraz makarna suyu hızlıca tavadaki mantara eklenerek karıştırılır. Sos katılaşmaya başlamadan makarna sosla eşit şekilde kaplanıncaya kadar karıştırılır. Kremsi bir karışım elde etmek için gerekirse biraz daha makarna suyu eklenir. Maydanoz ilave edilir ve 4 tabağa paylaştırılır. Kalan mantar ve peynir üstüne serpiştirilir ve servis edilir.
Recept-ID: 209
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet