Hasselback Balkabağı
Hazırlanış
Adım 1
Balkabağı soyulur, kalınlaşmış ucu ortadan ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, balkabağı tekrar birleştirilir ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balkabağına yaklaşık 2-3 mm'lik bir mesafe ile birkaç kez kesik atılır, ancak tam olarak kesilmez.
Adım 2
Sarımsaklar soyulur, ezilir, yağ, ponzu, şurup ve zencefille karıştırılır ve toz biberle tatlandırılır. Marine sosun yarısı fırça yardımıyla balkabağına sürülür, bu sırada kesiklerin de ıslandığından emin olun. Balkabağı önceden ısıtılmış fırında 180° C'de (fanlı fırın: 160° C) 40-45 dakika pişirilir, ara sıra marine sosun kalanı fırça ile sürülür.
Adım 3
Balkabağı, servis tabağına alınır ve üzerine tepside kalan pişirme suyu gezdirilir. Taze tere doğranır, Hasselback Balkabağı üzerine serpilir ve servis yapılır.
Recept-ID: 153
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet