

Asya usulü zencefil soslu pratik domuz bifteği
Asya stili Mirin, soya sosu, sake ve zencefille marina edilmiş, sulu, kızartılmış domuz biftekleri.
Hazırlanış
Adım 1
Mirin, soya sosu, rendelenmiş zencefil ve sakeyi etle birlikte bir dondurucu poşetine koyun ve eti oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat marine edin.
Adım 2
Kuşkonmazları ve taze soğanları yıkayıp hafifçe haşlayın.
Adım 3
Et parçalarını terbiye sosundan alıp hafifçe vurarak kurulayın. Terbiye sosunu kenara alın.
Adım 4
Marine edilmiş biftekleri az miktarda yağ koyduğunuz ısıtılmış tavaya koyun ve orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartın. Bir tarafı iyice karamelize olduğunda çevirin ve 3 dakika daha kızartın. Ardından kısık ateşe alın, terbiyeyi ekleyin ve ısıtın veya etle birlikte 2 dakika boyunca pişirerek yoğunlaştırın. Sos yoğunlaşıp saydamlaştığında biftekleri sebzelerle birlikte tabağa yerleştirip servis edin.
Püf noktası
Biftekleri mevsimlik sebzeler (örneğin pişmiş kuşkonmaz) ile servis edin.
Terbiyenin çok hızlı yoğunlaşmasını engellemek için terbiyeyi tavaya eklemeden önce tavayı 1 dakikalığına ateşten alın. Ardından terbiyeyi tavaya ekleyin ve etle birlikte kısık ateşte yavaşça ısıtın.
Bu yemeğin yanına yakışacak diğer garnitürler: pırasa, zencefil, elma, çeri domates
Yanında pilav da servis edilebilir.
Recept-ID: 1036
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet