Deniz ürünleri ve sebzeli tempura
Deniz ürünleri ve sebzeli tempura

Deniz ürünleri ve sebzeli tempura

5 5 oy
toplam süre 45 dak.
15 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Tempura, hamurlu, derin yağda kızartılmış malzemelerden oluşan klasik bir Japon yemeğidir. Bu versiyon, mevsimsel deniz ürünlerini ve sebzeleri çıtır çıtır, hafif bir kaplamayla birleştiriyor. Soya sosu ve mirin'den yapılmış hafif ve lezzetli bir sosla servis ediliyor.

Malzemeler

4 porsiyon

Tempura sosu için:

300 ml
sebze veya balık suyu
2 tatlı kaşığı
şeker
150 gr
beyaz turp (daikon)
30 gr
zencefil

Hamur için:

400 ml
gazlı maden suyu
1 
yumurta
200 gr
un
60 gr
mısır unu

Diğer malzemeler:

150 gr
kalamar fileto veya kalamar
10 
çiğ kral karides (soyulmuş)
8 
taze shiitake mantarı
1 
kırmızı biber
1 
kabak
1 
tatlı patates
1 
patlıcan
2 yemek kaşığı
un
1 litre
ayçiçek yağı (Derin yağda kızartmak için)
Besin değerleri (porsiyon başı):1.515 kJ / 362 kcal
14,2 grYağ
20,5 grProtein
38,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 ml sebze veya balık suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 tatlı kaşığı şeker – 150 gr beyaz turp (daikon) – 30 gr zencefil

Sos için, sebze suyunu, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ve şekeri bir tavada karıştırın ve ısıtın. Kaynamadan hemen önce ateşten alın ve bir kenara bırakın. Turp ve zencefili soyun ve ince rendeleyin, ardından bir süzgeçte iyice süzün.

Adım 2

400 ml gazlı maden suyu – 1  yumurta – 200 gr un – 60 gr mısır unu

Hamur için maden suyu ve yumurtayı çırpın. Unu ve mısır nişastasını karıştırın, ardından yavaşça su ve yumurta karışımını ekleyin. Hamuru soğutun.

Adım 3

150 gr kalamar fileto veya kalamar – 10  çiğ kral karides (soyulmuş) – 8  taze shiitake mantarı – 1  kırmızı biber – 1  kabak – 1  tatlı patates – 1  patlıcan

Kalamarı 2 x 4 cm parçalara kesin. Karidesleri kurulayın. Shiitake mantarlarını ikiye bölün. Kırmızı biberi 2 x 4 cm parçalara kesin. Kabak ve tatlı patatesi yaklaşık 8 mm kalınlığında dilimleyin. Patlıcanı uzunlamasına 4 parçaya bölün ve kabuğunu çapraz şekilde çizin.

Adım 4

2 yemek kaşığı un – 1 litre ayçiçek yağı (Derin yağda kızartmak için)

Tüm malzemeleri unla hafifçe kaplayın, fazla unu silkeleyin, 2. adımdaki hamura batırın ve yaklaşık 170°C'de kızgın yağda altın kahverengine dönene kadar kızartın. Mutfak kâğıdında yağını süzdürün.

Adım 5

Tempura’yı tabaklara yerleştirin ve ilk adımdaki sosla servis yapın. Servis yaparken rendelenmiş turp ve zencefil ekleyin.

Püf noktası:

Gazlı maden suyunuz yoksa su da kullanabilirsiniz. Ancak, maden suyu kızartıldığında hamurun daha hafif ve çıtır olmasına yardımcı olur.

Recept-ID: 1504

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 ml sebze veya balık suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 tatlı kaşığı şeker – 150 gr beyaz turp (daikon) – 30 gr zencefil

Sos için, sebze suyunu, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ve şekeri bir tavada karıştırın ve ısıtın. Kaynamadan hemen önce ateşten alın ve bir kenara bırakın. Turp ve zencefili soyun ve ince rendeleyin, ardından bir süzgeçte iyice süzün.

400 ml gazlı maden suyu – 1 yumurta – 200 gr un – 60 gr mısır unu

Hamur için maden suyu ve yumurtayı çırpın. Unu ve mısır nişastasını karıştırın, ardından yavaşça su ve yumurta karışımını ekleyin. Hamuru soğutun.

150 gr kalamar fileto veya kalamar – 10 çiğ kral karides (soyulmuş) – 8 taze shiitake mantarı – 1 kırmızı biber – 1 kabak – 1 tatlı patates – 1 patlıcan

Kalamarı 2 x 4 cm parçalara kesin. Karidesleri kurulayın. Shiitake mantarlarını ikiye bölün. Kırmızı biberi 2 x 4 cm parçalara kesin. Kabak ve tatlı patatesi yaklaşık 8 mm kalınlığında dilimleyin. Patlıcanı uzunlamasına 4 parçaya bölün ve kabuğunu çapraz şekilde çizin.

2 yemek kaşığı un – 1 litre ayçiçek yağı (Derin yağda kızartmak için)

Tüm malzemeleri unla hafifçe kaplayın, fazla unu silkeleyin, 2. adımdaki hamura batırın ve yaklaşık 170°C'de kızgın yağda altın kahverengine dönene kadar kızartın. Mutfak kâğıdında yağını süzdürün.

Tempura’yı tabaklara yerleştirin ve ilk adımdaki sosla servis yapın. Servis yaparken rendelenmiş turp ve zencefil ekleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.