

Deniz ürünleri ve sebzeli tempura
Tempura, hamurlu, derin yağda kızartılmış malzemelerden oluşan klasik bir Japon yemeğidir. Bu versiyon, mevsimsel deniz ürünlerini ve sebzeleri çıtır çıtır, hafif bir kaplamayla birleştiriyor. Soya sosu ve mirin'den yapılmış hafif ve lezzetli bir sosla servis ediliyor.
Malzemeler
Tempura sosu için:
Hamur için:
Diğer malzemeler:
Hazırlanış
Adım 1

300 ml sebze veya balık suyu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 2 tatlı kaşığı şeker – 150 gr beyaz turp (daikon) – 30 gr zencefil
Sos için, sebze suyunu, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ve şekeri bir tavada karıştırın ve ısıtın. Kaynamadan hemen önce ateşten alın ve bir kenara bırakın. Turp ve zencefili soyun ve ince rendeleyin, ardından bir süzgeçte iyice süzün.
Adım 2

400 ml gazlı maden suyu – 1 yumurta – 200 gr un – 60 gr mısır unu
Hamur için maden suyu ve yumurtayı çırpın. Unu ve mısır nişastasını karıştırın, ardından yavaşça su ve yumurta karışımını ekleyin. Hamuru soğutun.
Adım 3

150 gr kalamar fileto veya kalamar – 10 çiğ kral karides (soyulmuş) – 8 taze shiitake mantarı – 1 kırmızı biber – 1 kabak – 1 tatlı patates – 1 patlıcan
Kalamarı 2 x 4 cm parçalara kesin. Karidesleri kurulayın. Shiitake mantarlarını ikiye bölün. Kırmızı biberi 2 x 4 cm parçalara kesin. Kabak ve tatlı patatesi yaklaşık 8 mm kalınlığında dilimleyin. Patlıcanı uzunlamasına 4 parçaya bölün ve kabuğunu çapraz şekilde çizin.
Adım 4

2 yemek kaşığı un – 1 litre ayçiçek yağı (Derin yağda kızartmak için)
Tüm malzemeleri unla hafifçe kaplayın, fazla unu silkeleyin, 2. adımdaki hamura batırın ve yaklaşık 170°C'de kızgın yağda altın kahverengine dönene kadar kızartın. Mutfak kâğıdında yağını süzdürün.
Adım 5

Tempura’yı tabaklara yerleştirin ve ilk adımdaki sosla servis yapın. Servis yaparken rendelenmiş turp ve zencefil ekleyin.
Püf noktası:
Gazlı maden suyunuz yoksa su da kullanabilirsiniz. Ancak, maden suyu kızartıldığında hamurun daha hafif ve çıtır olmasına yardımcı olur.
Recept-ID: 1504
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet