

Barbekü Somon Burger
Barbekü somon burgerler, yanında kömür ateşinde pişen domatesler, kabaklar ve bir de incirli hardal. Ev yapımı harika burger ekmekleri kırmızı pancar ve sarı zerdeçalın doğal renklerini içeriyor!
Malzemeler
Burger ekmeği için
Somon burgerler ve baharatı için
Hazırlanış
Adım 1
Pancar suyunu ısıtarak (veya 100 ml su içerisine ¼-½ çay kaşığı zerdeçal) burger ekmeklerini hazırlamaya başlayın. Mayayı ufalayın ve çözülmesi için karıştırın. Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın. Maya çözeltisini, unu, şekeri, ½ çay kaşığı tuzu, yumuşamış tereyağını, birkaç kekik yaprağını ve yumurta sarısını yumuşak, pürüzsüz bir hamur oluşturana kadar yoğurun. Üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Adım 2
Hamuru 4 burger ekmeği şeklinde parçalara ayırın ve 20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Fırını 200°C sıcaklıkta önceden ısıtın (fırınınızda fan varsa 180°C). Bir fırça yardımıyla burger ekmeklerine yumurta beyazı sürün, kekiği serpiştirin ve fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Ekmekleri soğumaya bırakın.
Adım 3
Somon burgerleri hazırlamak için somon filetoyu kurulayın, karabiber ve soya sosu ile birlikte blender yardımıyla karıştırın. Somon karışımını 4 parçaya ayırarak şekil verin ve barbekünüz hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Domatesleri yıkayın, kabuğunu soyun ve 4 kalın dilim olacak şekilde kesin. Kabağı yıkayın, başlarını kestikten sonra uzunlamasına ince dilimler hâlinde kesin.
Adım 4
İncirli hardal için; incir, hardal ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Burger ekmeklerini ortadan kesin ve iki tarafına da incirli hardal sostan sürün. Somon burgerleri, domatesleri ve kabakları barbeküye yerleştirin ve eğer varsa barbekünüzün kapağı kapalı olarak pişirin. Somonları 6-8 dk. pişirdikten sonra, kabak ve domatesleri 2-3 dk. pişirin. Ekmeğin içine domates, kabak dilimleri, somon burger ve burger peynirini yerleştirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Püf noktası
Burger ekmeklerini de barbeküde kızartabilirsiniz.
Kendiniz yapmak istemezseniz, hazır incirli hardal alabilirsiniz.
Recept-ID: 870
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet