Ananaslı mayonez soslu somon taco
Ananaslı mayonez soslu somon taco

Ananaslı mayonez soslu somon taco

toplam süre35 dak.
25 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi
10 dak.soğuma süresi

Taze sebzeler ve kavrulmuş somonla doldurulmuş çıtır taco'lar, ananas ve limon aromalı enfes mayonezle buluştu!

Yeni bir lezzet denemek için, somon yerine ton balığı veya karides gibi farklı deniz ürünleri de kullanabilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
ananas dilimi
1 
dal taze soğan
1 
küçük kırmızı biber
1 
diş sarımsak
1 
küçük parça zencefil (yaklaşık 1 cm)
1 yemek kaşığı
bitkisel yağ
1 yemek kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
beyaz şarap sirkesi
4 yemek kaşığı
30 gr
kırmızı lahana
3 
marul yaprağı
1 
küçük domates
100 gr
avokado
250 gr
somon fileto
Taze çekilmiş karabiber
50 gr
mayonez
6 
gevrek taco kabuğu (taco shell)
Besin değerleri (porsiyon başı):3471 kJ / 831 kcal
59 grYağ
30,2 grProtein
41 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr ananas dilimi – 1  taze soğan – 1  küçük kırmızı biber – 1  diş sarımsak – 1 cm 1 küçük parça zencefil (yaklaşık 1 cm) – 2 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Ananası ince ince, yeşil soğanı halka halka doğrayın. Kırmızı biber, sarmısak ve zencefili de küçük parçalar halinde doğrayın. Bitkisel yağı tavada ısıtın ve ananası, yeşil soğanı, sarmısağı, zencefili ve kırmızı biberi yaklaşık 3 dakika kadar soteleyin. Üzerine şeker serpin ve 3 dakika daha karamelize edin. Sirke ve Kikkoman Ponzu Lemon ile suyunu çektirin (deglaze edin), kısa bir süreliğine kaynatın ve püre haline getirin. Yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.

Adım 2

30 gr kırmızı lahana – 3  marul yaprağı – 1  küçük domates – 100 gr avokado

Kırmızı lahanayı ince ince, marulu da şeritler halinde doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve avokadoyla birlikte küp küp doğrayın.

Adım 3

250 gr somon fileto – 1 yemek kaşığı vegetable oil – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Taze çekilmiş karabiber

Somon filetoyu küp küp doğrayın. Küçük bir tavada yağı ısıtın ve somonu yaklaşık 3 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile baharatlandırın.

Adım 4

50 gr mayonez – Taze çekilmiş karabiber – 6  gevrek taco kabuğu (taco shell)

Soğumuş olan ananas-ponzu sosunu mayonez ile karıştırın ve biberle tatlandırın. Taco kabuklarının yarısını bu sosla kaplayın, ardından içlerini kırmızı lahana, marul, domates ve avokado ile doldurun. Her birinin üzerine somon yerleştirin ve kalan sosla servis yapın.

Recept-ID: 1255

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr ananas dilimi – 1 taze soğan – 1 küçük kırmızı biber – 1 diş sarımsak – 1 cm 1 küçük parça zencefil (yaklaşık 1 cm) – 2 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Ananası ince ince, yeşil soğanı halka halka doğrayın. Kırmızı biber, sarmısak ve zencefili de küçük parçalar halinde doğrayın. Bitkisel yağı tavada ısıtın ve ananası, yeşil soğanı, sarmısağı, zencefili ve kırmızı biberi yaklaşık 3 dakika kadar soteleyin. Üzerine şeker serpin ve 3 dakika daha karamelize edin. Sirke ve Kikkoman Ponzu Lemon ile suyunu çektirin (deglaze edin), kısa bir süreliğine kaynatın ve püre haline getirin. Yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.

30 gr kırmızı lahana – 3 marul yaprağı – 1 küçük domates – 100 gr avokado

Kırmızı lahanayı ince ince, marulu da şeritler halinde doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve avokadoyla birlikte küp küp doğrayın.

250 gr somon fileto – 1 yemek kaşığı vegetable oil – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Taze çekilmiş karabiber

Somon filetoyu küp küp doğrayın. Küçük bir tavada yağı ısıtın ve somonu yaklaşık 3 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile baharatlandırın.

50 gr mayonez – Taze çekilmiş karabiber – 6 gevrek taco kabuğu (taco shell)

Soğumuş olan ananas-ponzu sosunu mayonez ile karıştırın ve biberle tatlandırın. Taco kabuklarının yarısını bu sosla kaplayın, ardından içlerini kırmızı lahana, marul, domates ve avokado ile doldurun. Her birinin üzerine somon yerleştirin ve kalan sosla servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.