Ananaslı mayonez soslu somon taco
Taze sebzeler ve kavrulmuş somonla doldurulmuş çıtır taco'lar, ananas ve limon aromalı enfes mayonezle buluştu!
Yeni bir lezzet denemek için, somon yerine ton balığı veya karides gibi farklı deniz ürünleri de kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
100 gr ananas dilimi – 1 taze soğan – 1 küçük kırmızı biber – 1 diş sarımsak – 1 cm 1 küçük parça zencefil (yaklaşık 1 cm) – 2 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
Ananası ince ince, yeşil soğanı halka halka doğrayın. Kırmızı biber, sarmısak ve zencefili de küçük parçalar halinde doğrayın. Bitkisel yağı tavada ısıtın ve ananası, yeşil soğanı, sarmısağı, zencefili ve kırmızı biberi yaklaşık 3 dakika kadar soteleyin. Üzerine şeker serpin ve 3 dakika daha karamelize edin. Sirke ve Kikkoman Ponzu Lemon ile suyunu çektirin (deglaze edin), kısa bir süreliğine kaynatın ve püre haline getirin. Yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın.
Adım 2
30 gr kırmızı lahana – 3 marul yaprağı – 1 küçük domates – 100 gr avokado
Kırmızı lahanayı ince ince, marulu da şeritler halinde doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve avokadoyla birlikte küp küp doğrayın.
Adım 3
250 gr somon fileto – 1 yemek kaşığı vegetable oil – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Taze çekilmiş karabiber
Somon filetoyu küp küp doğrayın. Küçük bir tavada yağı ısıtın ve somonu yaklaşık 3 dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile baharatlandırın.
Adım 4
50 gr mayonez – Taze çekilmiş karabiber – 6 gevrek taco kabuğu (taco shell)
Soğumuş olan ananas-ponzu sosunu mayonez ile karıştırın ve biberle tatlandırın. Taco kabuklarının yarısını bu sosla kaplayın, ardından içlerini kırmızı lahana, marul, domates ve avokado ile doldurun. Her birinin üzerine somon yerleştirin ve kalan sosla servis yapın.
Recept-ID: 1255
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet