

Bohemya’dan mantarlı geyik gulaş
Mantarlar, kök sebzeler ve kuru meyvelerle hazırlanan bu özel yahni, kırmızı şarap ve Kikkoman Soy Sauce ile zenginleştirilir. Hamur toplarıyla servis edilen bu yoğun, tatlı-ekşi ve aromatik gulaş, kış sofraları için mükemmel bir ziyafettir.
Malzemeler
Gulaş için:
Hamur topları (dumpling) için:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1

600 gr kuşbaşı geyik eti – 125 gr küp küp doğranmış domuz pastırması – 2 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 kırmızı dolmalık biber – 2 havuç – 2 beyaz havuç (veya yer elması) – 2 soğan – 1 diş sarımsak
Yağı kalın tabanlı bir tencereye alın, geyik eti ve domuz pastırmasını ekleyip kavurun 8-10 dakika pişirin. Biber, havuç, beyaz havuç ve soğanı küp doğrayın; sarımsağı ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 8 dakika pişirin.
Adım 2

200 gr mantar (örneğin kanlıca, porcini veya kültür mantarı) – 10 gr kuru porcini mantarı – 8 kuru erik – 2 yemek kaşığı domates salçası – 200 ml kırmızı şarap – 500 ml av eti suyu veya et suyu – 6 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı kimyon tohumu (bütün veya öğütülmüş) – 2 defne yaprağı – 4 tane yenibahar – 4 tane ardıç tohumu
Taze mantarları 2 cm’lik parçalar halinde doğrayın, kuru mantarları ıslatıp doğrayın. Kuru erikleri 1 cm küpler halinde doğrayın ve hepsini gulaşa ekleyin. Kısa bir süre için soteleyin, ardından domates salçasını ekleyip bir süre pişirin. Kırmızı şarap, et suyu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Kimyon, defne yaprağı, yenibahar ve ardıç tanelerini ilave edin, karıştırın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 1,5 saat kısık ateşte pişirin.
Adım 3

1 dilim tam buğday ekmeği veya tost ekmeği – 250 gr un – ½ tatlı kaşığı tuz – 125 ml süt – ½ küp yaş maya (21 gr) – ½ tatlı kaşığı şeker – 1 yumurta sarısı
Ekmeği küp doğrayın. Un, tuz, süt, ufalanmış maya, şeker ve yumurta sarısını pürüzsüz bir hamur haline getirin. Ekmek küplerini hamura ekleyin, üzerini örtüp sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru uzun bir rulo haline getirin ve kaynar suyun buharında veya buharlı pişirme aparatında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Adım 4

1 dilim dilim tam buğday ekmeği – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – ¼ tatlı kaşığı toz kırmızı biber – ½ tatlı kaşığı kuru mercanköşk – ¼ demet demet düz yapraklı maydanoz
Ekmek diliminin kabuklarını kesin, küçük parçalara ayırın. Gulaşı koyulaştırmak için ekleyin. Karabiber, kırmızı biber ve mercanköşkle tatlandırın. Maydanozu yıkayıp kurulayın, yapraklarını ayıklayın. Hamur rulolarını dilimleyin, gulaşla birlikte tabaklara alın, maydanozla süsleyin ve servis edin.
Püf noktası
Ev yapımı spaetzle (yumurtalı hamur eriştesi) bu gulaşın yanında da harika bir eşlikçidir.
Recept-ID: 1618
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet














