Bohemya’dan mantarlı geyik gulaş
Bohemya’dan mantarlı geyik gulaş

Bohemya’dan mantarlı geyik gulaş

5 1 oy
toplam süre 2 Sa 10 dak.
40 dak. hazırlık süresi
1 Sa 30 dak. pişme süresi

Mantarlar, kök sebzeler ve kuru meyvelerle hazırlanan bu özel yahni,  kırmızı şarap ve Kikkoman Soy Sauce ile zenginleştirilir. Hamur toplarıyla servis edilen bu yoğun, tatlı-ekşi ve aromatik gulaş, kış sofraları için mükemmel bir ziyafettir.

Malzemeler

4 porsiyon

Gulaş için:

600 gr
kuşbaşı geyik eti
125 gr
küp küp doğranmış domuz pastırması
2 yemek kaşığı
bitkisel yağ
1 
kırmızı dolmalık biber
2 
havuç
2 
beyaz havuç (veya yer elması)
2 
soğan
1 
diş sarımsak
200 gr
mantar (örneğin kanlıca, porcini veya kültür mantarı)
10 gr
kuru porcini mantarı
8 
kuru erik
2 yemek kaşığı
domates salçası
200 ml
kırmızı şarap
500 ml
av eti suyu veya et suyu
 ¼ tatlı kaşığı
kimyon tohumu (bütün veya öğütülmüş)
2 
defne yaprağı
4 
tane yenibahar
4 
tane ardıç tohumu

Hamur topları (dumpling) için:

1 dilim
dilim tam buğday ekmeği veya tost ekmeği
250 gr
un
 ½ tatlı kaşığı
tuz
125 ml
süt
 ½ 
küp yaş maya (21 gr)
 ½ tatlı kaşığı
şeker
1 
yumurta sarısı

Ek olarak:

1 dilim
dilim tam buğday ekmeği
 ¼ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
 ¼ tatlı kaşığı
toz kırmızı biber
 ½ tatlı kaşığı
kuru mercanköşk
 ¼ demet
demet düz yapraklı maydanoz

Hazırlanış

Adım 1

600 gr kuşbaşı geyik eti – 125 gr küp küp doğranmış domuz pastırması – 2 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1  kırmızı dolmalık biber – 2  havuç – 2  beyaz havuç (veya yer elması) – 2  soğan – 1  diş sarımsak

Yağı kalın tabanlı bir tencereye alın, geyik eti ve domuz pastırmasını ekleyip kavurun 8-10 dakika pişirin. Biber, havuç, beyaz havuç ve soğanı küp doğrayın; sarımsağı ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 8 dakika pişirin.

Adım 2

200 gr mantar (örneğin kanlıca, porcini veya kültür mantarı) – 10 gr kuru porcini mantarı – 8  kuru erik – 2 yemek kaşığı domates salçası – 200 ml kırmızı şarap – 500 ml av eti suyu veya et suyu – 6 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı kimyon tohumu (bütün veya öğütülmüş) – 2  defne yaprağı – 4  tane yenibahar – 4  tane ardıç tohumu

Taze mantarları 2 cm’lik parçalar halinde doğrayın, kuru mantarları ıslatıp doğrayın. Kuru erikleri 1 cm küpler halinde doğrayın ve hepsini gulaşa ekleyin. Kısa bir süre için soteleyin, ardından domates salçasını ekleyip bir süre pişirin. Kırmızı şarap, et suyu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Kimyon, defne yaprağı, yenibahar ve ardıç tanelerini ilave edin, karıştırın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 1,5 saat kısık ateşte pişirin.

Adım 3

1  dilim tam buğday ekmeği veya tost ekmeği – 250 gr un –  ½ tatlı kaşığı tuz – 125 ml süt –  ½  küp yaş maya (21 gr) –  ½ tatlı kaşığı şeker – 1  yumurta sarısı

Ekmeği küp doğrayın. Un, tuz, süt, ufalanmış maya, şeker ve yumurta sarısını pürüzsüz bir hamur haline getirin. Ekmek küplerini hamura ekleyin, üzerini örtüp sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru uzun bir rulo haline getirin ve kaynar suyun buharında veya buharlı pişirme aparatında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Adım 4

1 dilim dilim tam buğday ekmeği –  ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber –  ¼ tatlı kaşığı toz kırmızı biber –  ½ tatlı kaşığı kuru mercanköşk –  ¼ demet demet düz yapraklı maydanoz

Ekmek diliminin kabuklarını kesin, küçük parçalara ayırın. Gulaşı koyulaştırmak için ekleyin. Karabiber, kırmızı biber ve mercanköşkle tatlandırın. Maydanozu yıkayıp kurulayın, yapraklarını ayıklayın. Hamur rulolarını dilimleyin, gulaşla birlikte tabaklara alın, maydanozla süsleyin ve servis edin.

Püf noktası

Ev yapımı spaetzle (yumurtalı hamur eriştesi) bu gulaşın yanında da harika bir eşlikçidir.

Recept-ID: 1618

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

600 gr kuşbaşı geyik eti – 125 gr küp küp doğranmış domuz pastırması – 2 yemek kaşığı bitkisel yağ – 1 kırmızı dolmalık biber – 2 havuç – 2 beyaz havuç (veya yer elması) – 2 soğan – 1 diş sarımsak

Yağı kalın tabanlı bir tencereye alın, geyik eti ve domuz pastırmasını ekleyip kavurun 8-10 dakika pişirin. Biber, havuç, beyaz havuç ve soğanı küp doğrayın; sarımsağı ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 8 dakika pişirin.

200 gr mantar (örneğin kanlıca, porcini veya kültür mantarı) – 10 gr kuru porcini mantarı – 8 kuru erik – 2 yemek kaşığı domates salçası – 200 ml kırmızı şarap – 500 ml av eti suyu veya et suyu – 6 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı kimyon tohumu (bütün veya öğütülmüş) – 2 defne yaprağı – 4 tane yenibahar – 4 tane ardıç tohumu

Taze mantarları 2 cm’lik parçalar halinde doğrayın, kuru mantarları ıslatıp doğrayın. Kuru erikleri 1 cm küpler halinde doğrayın ve hepsini gulaşa ekleyin. Kısa bir süre için soteleyin, ardından domates salçasını ekleyip bir süre pişirin. Kırmızı şarap, et suyu ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. Kimyon, defne yaprağı, yenibahar ve ardıç tanelerini ilave edin, karıştırın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 1,5 saat kısık ateşte pişirin.

1 dilim tam buğday ekmeği veya tost ekmeği – 250 gr un – ½ tatlı kaşığı tuz – 125 ml süt – ½ küp yaş maya (21 gr) – ½ tatlı kaşığı şeker – 1 yumurta sarısı

Ekmeği küp doğrayın. Un, tuz, süt, ufalanmış maya, şeker ve yumurta sarısını pürüzsüz bir hamur haline getirin. Ekmek küplerini hamura ekleyin, üzerini örtüp sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru uzun bir rulo haline getirin ve kaynar suyun buharında veya buharlı pişirme aparatında yaklaşık 20 dakika pişirin.

1 dilim dilim tam buğday ekmeği – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – ¼ tatlı kaşığı toz kırmızı biber – ½ tatlı kaşığı kuru mercanköşk – ¼ demet demet düz yapraklı maydanoz

Ekmek diliminin kabuklarını kesin, küçük parçalara ayırın. Gulaşı koyulaştırmak için ekleyin. Karabiber, kırmızı biber ve mercanköşkle tatlandırın. Maydanozu yıkayıp kurulayın, yapraklarını ayıklayın. Hamur rulolarını dilimleyin, gulaşla birlikte tabaklara alın, maydanozla süsleyin ve servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.