Kavak mantarlı ve fıstıklı dolgulu Hokkaido bal kabağı
Hokkaido bal kabağı söz konusu olduğunda dolgu malzemesi önemlidir. Bu tarif az haşlanmış bulgur, kavak mantarı ve fıstıkla yapılır.
Hazırlanış
Adım 1
Kuru bulguru zerdeçal ve 1 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla karıştırın.
Adım 2
Suyu kaynama noktasına getirip bulgurun üzerine dökün. Ardından üstünü kapatıp 10 dakika boyunca ocakta bırakın.
Adım 3
Kavak mantarlarını uzun şeritlere bölün ve 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla renkleri parlak kahverengi olana kadar soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve Kikkoman soya sosunu ekleyin.
Adım 4
Ardından mantarları büyük büyük doğrayıp pişen bulgur, fıstık, portakal kabuğu ve tereyağıyla karıştırın.
Adım 5
Bir yandan fırını önceden 180 °C'ye ısıtın, bal kabağını yıkayın ve üstteki çeyreği kesip atın. Daha dengeli olması ve devrilmemesi için bal kabağının altından ince bir parça kesin. Bal kabağının içini bir kaşıkla oyup bulgur ve mantar karışımıyla doldurun.
Adım 6
Folyoyla kaplayın ve fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ardından folyoyu çıkarın ve rengi koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
Recept-ID: 1070
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet