Kavak mantarlı ve fıstıklı dolgulu Hokkaido bal kabağı

toplam süre 90 dak.
15 dak. hazırlık süresi
75 dak. pişme süresi

Hokkaido bal kabağı söz konusu olduğunda dolgu malzemesi önemlidir. Bu tarif az haşlanmış bulgur, kavak mantarı ve fıstıkla yapılır.

Malzemeler

4 porsiyon
1 
küçük Hokkaido bal kabağı (yaklaşık 1 kg)
100 gr
bulgur
200 gr
kavak mantarı
60 gr
kabuklu fıstık
1 tatlı kaşığı
zerdeçal
125 ml
su
80 gr
tereyağı
2 yemek kaşığı
kolza tohumu yağı
1 
portakal
Besin değerleri (porsiyon başı): 1919 kJ  /  458 kcal
28,9 gr Yağ
10,6 gr Protein
35,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kuru bulguru zerdeçal ve 1 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla karıştırın. 

Adım 2

Suyu kaynama noktasına getirip bulgurun üzerine dökün. Ardından üstünü kapatıp 10 dakika boyunca ocakta bırakın.

Adım 3

Kavak mantarlarını uzun şeritlere bölün ve 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla renkleri parlak kahverengi olana kadar soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve Kikkoman soya sosunu ekleyin.

Adım 4

Ardından mantarları büyük büyük doğrayıp pişen bulgur, fıstık, portakal kabuğu ve tereyağıyla karıştırın.

Adım 5

Bir yandan fırını önceden 180 °C'ye ısıtın, bal kabağını yıkayın ve üstteki çeyreği kesip atın. Daha dengeli olması ve devrilmemesi için bal kabağının altından ince bir parça kesin.  Bal kabağının içini bir kaşıkla oyup bulgur ve mantar karışımıyla doldurun.

Adım 6

Folyoyla kaplayın ve fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ardından folyoyu çıkarın ve rengi koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.

Recept-ID: 1070

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kuru bulguru zerdeçal ve 1 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla karıştırın. 

Suyu kaynama noktasına getirip bulgurun üzerine dökün. Ardından üstünü kapatıp 10 dakika boyunca ocakta bırakın.

Kavak mantarlarını uzun şeritlere bölün ve 2 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla renkleri parlak kahverengi olana kadar soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve Kikkoman soya sosunu ekleyin.

Ardından mantarları büyük büyük doğrayıp pişen bulgur, fıstık, portakal kabuğu ve tereyağıyla karıştırın.

Bir yandan fırını önceden 180 °C'ye ısıtın, bal kabağını yıkayın ve üstteki çeyreği kesip atın. Daha dengeli olması ve devrilmemesi için bal kabağının altından ince bir parça kesin.  Bal kabağının içini bir kaşıkla oyup bulgur ve mantar karışımıyla doldurun.

Folyoyla kaplayın ve fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ardından folyoyu çıkarın ve rengi koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.