Mun mantarlı teriyaki karides
Kikkoman Teriyaki Kızarmış Susam sosunda siyah kaplan karidesleri, erişte, yeşil biber, havuç ve mantar ile.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
100 gr şehriye (½ paket)
Erişteleri paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin ve ardından süzün.
Adım 2
12 siyah kaplan karidesi – 15 gr dilimlenmiş kurutulmuş mantar
Karideslerin kabuklarını çıkararak temizleyin. Mantarların üzerine kaynar su dökün ve 10 dakika bekletin.
Adım 3
50 gr yeşil biber – 50 gr havuç – 1 arpacık soğanı – 1 cm zencefil – ½ kırmızı biber – 3 ½ diş sarımsak – 2 ½ yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşil biberi şeritler halinde ve havucu kibrit çöpü şeklinde kesin. Arpacık soğanı, zencefil, acı biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Yağı bir tavaya dökün ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Arpacık soğanı, zencefil, sarımsak, yeşil biber, havuç, mantar ve karidesleri ekleyin.
Adım 4
3 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos – ¼ misket limonu – 3 yemek kaşığı su – 2 yemek kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı susam tohumu – 1 yemek kaşığı yeşil taze soğan
1 dakika kızartın. Pişmiş noodle ve biberi ekleyin. 2-3 dakika kızartın, ardından Kikkoman kızarmış susamlı Teriyaki sos, limon suyu ve su ekleyin. İyice karıştırın. Bitmiş yemeğin üzerine kişniş ve susam serpin ve doğranmış yeşil soğanla süsleyin.
Püf noktası:
Bu yemek tofu ile de hazırlanabilir.
Recept-ID: 1215
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet