Mun mantarlı teriyaki karides

toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Kikkoman Teriyaki Kızarmış Susam sosunda siyah kaplan karidesleri, erişte, yeşil biber, havuç ve mantar ile.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
şehriye (½ paket)
12 
siyah kaplan karidesi
15 gr
dilimlenmiş kurutulmuş mantar
50 gr
yeşil biber
50 gr
havuç
1 
arpacık soğanı
1 cm
zencefil
 ½ 
kırmızı biber
3 ½ 
diş sarımsak
2 ½ yemek kaşığı
sıvı yağ
 ¼ 
misket limonu
3 yemek kaşığı
su
2 yemek kaşığı
kişniş
1 tatlı kaşığı
susam tohumu
1 yemek kaşığı
yeşil taze soğan
Besin değerleri (porsiyon başı): 1731 kJ  /  413.5 kcal
12 gr Yağ
18 gr Protein
58,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr şehriye (½ paket)

Erişteleri paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin ve ardından süzün.

Adım 2

12  siyah kaplan karidesi – 15 gr dilimlenmiş kurutulmuş mantar

Karideslerin kabuklarını çıkararak temizleyin. Mantarların üzerine kaynar su dökün ve 10 dakika bekletin.

Adım 3

50 gr yeşil biber – 50 gr havuç – 1  arpacık soğanı – 1 cm zencefil –  ½  kırmızı biber – 3 ½  diş sarımsak – 2 ½ yemek kaşığı sıvı yağ

Yeşil biberi şeritler halinde ve havucu kibrit çöpü şeklinde kesin. Arpacık soğanı, zencefil, acı biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Yağı bir tavaya dökün ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Arpacık soğanı, zencefil, sarımsak, yeşil biber, havuç, mantar ve karidesleri ekleyin.

Adım 4

3 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos ¼  misket limonu – 3 yemek kaşığı su – 2 yemek kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı susam tohumu – 1 yemek kaşığı yeşil taze soğan

1 dakika kızartın. Pişmiş noodle ve biberi ekleyin. 2-3 dakika kızartın, ardından Kikkoman kızarmış susamlı Teriyaki sos, limon suyu ve su ekleyin. İyice karıştırın. Bitmiş yemeğin üzerine kişniş ve susam serpin ve doğranmış yeşil soğanla süsleyin.

Püf noktası:

Bu yemek tofu ile de hazırlanabilir.

Recept-ID: 1215

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr şehriye (½ paket)

Erişteleri paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin ve ardından süzün.

12  siyah kaplan karidesi – 15 gr dilimlenmiş kurutulmuş mantar

Karideslerin kabuklarını çıkararak temizleyin. Mantarların üzerine kaynar su dökün ve 10 dakika bekletin.

50 gr yeşil biber – 50 gr havuç – 1  arpacık soğanı – 1 cm zencefil –  ½  kırmızı biber – 3 ½  diş sarımsak – 2 ½ yemek kaşığı sıvı yağ

Yeşil biberi şeritler halinde ve havucu kibrit çöpü şeklinde kesin. Arpacık soğanı, zencefil, acı biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Yağı bir tavaya dökün ve yaklaşık 1 dakika kızartın. Arpacık soğanı, zencefil, sarımsak, yeşil biber, havuç, mantar ve karidesleri ekleyin.

3 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos ¼  misket limonu – 3 yemek kaşığı su – 2 yemek kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı susam tohumu – 1 yemek kaşığı yeşil taze soğan

1 dakika kızartın. Pişmiş noodle ve biberi ekleyin. 2-3 dakika kızartın, ardından Kikkoman kızarmış susamlı Teriyaki sos, limon suyu ve su ekleyin. İyice karıştırın. Bitmiş yemeğin üzerine kişniş ve susam serpin ve doğranmış yeşil soğanla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.