Ton balıklı pirinç burger devrimi

4 1 oy
toplam süre 25 dak.
20 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Limon ve sarımsak ile marine edilen ve zencefil ve yeşil limon sosuyla servis edilen bu lezzetli tuna bifteğini yerken, burger ekmeğini pirinçle değiştirin. Marul, mango ve salatalık gibi taze garnitürler, suşi dokunuşuyla klasik burgeri yeniden yaratıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
380 gr
pişirilmiş suşi pirinci
2 yemek kaşığı
yağ
2 
tuna bifteği (Her biri yaklaşık 200 gr)
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
bal
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 
diş sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
karabiber

Sosu için:

2 yemek kaşığı
mayonez
 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
2 yemek kaşığı
yeşil limon suyu

Ek olarak:

2 
adet marul yaprağı
2 yemek kaşığı
siyah susam
1 yemek kaşığı
doğranmış taze soğan
1 
mango
1 
salatalık
Besin değerleri (porsiyon başı): 4689 kJ  /  1120 kcal
36,5 gr Yağ
87,1 gr Protein
106,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

380 gr pişirilmiş suşi pirinci – 2 yemek kaşığı yağ

Yaklaşık 12 cm çapında bir kalıbı streç filmle kaplayın. Pişmiş suşi pirincinin ¼'ünü içine yerleştirin ve üzerine sıkıca bastırın. Streç filmle birlikte dikkatlice çıkarıp sarın ve bir kenara koyun. Kalan pirinçten üç köfte daha yapın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında saklayın. 

Ardından her bir pirinç bun’ını (bao ekmeğini) iyi ısınmış bir tavada her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.

Adım 2

2  tuna bifteği (Her biri yaklaşık 200 gr) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1  diş sarımsak –  ½ tatlı kaşığı karabiber

Tunayı yıkayın ve kurulayın. Kikkoman Less Salt Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil, bal, limon suyu, doğranmış sarmısak ve karabiberle karıştırın. Bifteği, bu karışında 20 dakika kadar bekletin. Ardından çıkarın ve her iki tarafını 1-2 dakika kadar ızgarada pişirin. Kalan marinasyonu sonraki aşama için saklayın.

Adım 3

2 yemek kaşığı mayonez –  ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu –  ½ tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Mayonezi rendelenmiş zencefil, yeşil limon suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile karıştırın.

Adım 4

2  adet marul yaprağı – 2 yemek kaşığı siyah susam – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1  mango – 1  salatalık

Üzerine marul ve ton balığı bifteğini yerleştirin, kalan marinasyondan bir kaşık dolusu gezdirin. Son olarak susam ve taze soğan serpin. İnce kesilmiş mango ve salatalık dilimlerini ekleyin. Üzerini başka bir pirinç bun'ıyla örtün ve sıcak olarak servis yapın.

Recept-ID: 1250

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

380 gr pişirilmiş suşi pirinci – 2 yemek kaşığı yağ

Yaklaşık 12 cm çapında bir kalıbı streç filmle kaplayın. Pişmiş suşi pirincinin ¼'ünü içine yerleştirin ve üzerine sıkıca bastırın. Streç filmle birlikte dikkatlice çıkarıp sarın ve bir kenara koyun. Kalan pirinçten üç köfte daha yapın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında saklayın. 

Ardından her bir pirinç bun’ını (bao ekmeğini) iyi ısınmış bir tavada her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.

2  tuna bifteği (Her biri yaklaşık 200 gr) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1  diş sarımsak –  ½ tatlı kaşığı karabiber

Tunayı yıkayın ve kurulayın. Kikkoman Less Salt Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil, bal, limon suyu, doğranmış sarmısak ve karabiberle karıştırın. Bifteği, bu karışında 20 dakika kadar bekletin. Ardından çıkarın ve her iki tarafını 1-2 dakika kadar ızgarada pişirin. Kalan marinasyonu sonraki aşama için saklayın.

2 yemek kaşığı mayonez –  ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu –  ½ tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Mayonezi rendelenmiş zencefil, yeşil limon suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile karıştırın.

2  adet marul yaprağı – 2 yemek kaşığı siyah susam – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1  mango – 1  salatalık

Üzerine marul ve ton balığı bifteğini yerleştirin, kalan marinasyondan bir kaşık dolusu gezdirin. Son olarak susam ve taze soğan serpin. İnce kesilmiş mango ve salatalık dilimlerini ekleyin. Üzerini başka bir pirinç bun'ıyla örtün ve sıcak olarak servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.