Ton balıklı pirinç burger devrimi
Limon ve sarımsak ile marine edilen ve zencefil ve yeşil limon sosuyla servis edilen bu lezzetli tuna bifteğini yerken, burger ekmeğini pirinçle değiştirin. Marul, mango ve salatalık gibi taze garnitürler, suşi dokunuşuyla klasik burgeri yeniden yaratıyor.
Malzemeler
Sosu için:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
380 gr pişirilmiş suşi pirinci – 2 yemek kaşığı yağ
Yaklaşık 12 cm çapında bir kalıbı streç filmle kaplayın. Pişmiş suşi pirincinin ¼'ünü içine yerleştirin ve üzerine sıkıca bastırın. Streç filmle birlikte dikkatlice çıkarıp sarın ve bir kenara koyun. Kalan pirinçten üç köfte daha yapın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında saklayın.
Ardından her bir pirinç bun’ını (bao ekmeğini) iyi ısınmış bir tavada her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
Adım 2
2 tuna bifteği (Her biri yaklaşık 200 gr) – 4 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı bal – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 diş sarımsak – ½ tatlı kaşığı karabiber
Tunayı yıkayın ve kurulayın. Kikkoman Less Salt Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil, bal, limon suyu, doğranmış sarmısak ve karabiberle karıştırın. Bifteği, bu karışında 20 dakika kadar bekletin. Ardından çıkarın ve her iki tarafını 1-2 dakika kadar ızgarada pişirin. Kalan marinasyonu sonraki aşama için saklayın.
Adım 3
2 yemek kaşığı mayonez – ½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu – ½ tatlı kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Mayonezi rendelenmiş zencefil, yeşil limon suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile karıştırın.
Adım 4
2 adet marul yaprağı – 2 yemek kaşığı siyah susam – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1 mango – 1 salatalık
Üzerine marul ve ton balığı bifteğini yerleştirin, kalan marinasyondan bir kaşık dolusu gezdirin. Son olarak susam ve taze soğan serpin. İnce kesilmiş mango ve salatalık dilimlerini ekleyin. Üzerini başka bir pirinç bun'ıyla örtün ve sıcak olarak servis yapın.
Recept-ID: 1250
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet