3 soslu tavuk: Wasabi, mantar & yerfıstığı
3 soslu tavuk: Wasabi, mantar & yerfıstığı

3 soslu tavuk: Wasabi, mantar & yerfıstığı

toplam süre65 dak.
20 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
30 dak.marine süresi

3 sosun tadını çıkarabilecekken bir tanesiyle neden yetinesiniz ki? Bu leziz tavuk, wasabi, mantar ve yerfıstığı soslarıyla her damağa hitap ediyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Tavuk:

500 gr
kemiksiz, derili tavuk budu
50 ml
pirinç sirkesi
120 gr
patates nişastası
300 ml
kızartma yağı

Wasabi sosu:

1 tatlı kaşığı
wasabi (tüpten)
70 gr
mayonez
20 ml
limon suyu

Mantar sosu:

40 gr
taze şitake mantarı
20 gr
tereyağ
70 ml
çift krema

Yerfıstığı sosu:

30 ml
hindistancevizi sütü
30 gr
fıstık ezmesi
Besin değerleri (porsiyon başı):5802 kJ / 1386 kcal
117,2 grYağ
29,1 grProtein
53,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu500 gr kemiksiz, derili tavuk budu – 50 ml pirinç sirkesi – 120 gr patates nişastası – 300 ml kızartma yağı

Tavuk budunu küçük parçalar halinde kesin. Pirinç sirkesi ve Kikkoman Soy Sauce’da 30 dakika boyunca marine edin.

Marinasyondan sonra, patates nişastasını ekleyin ve iyice karıştırın.Altın kahverengine dönüşene kadar kızgın yağda kızartın, ardından süzün. Yağı tekrar ısıtın ve iyice çıtırlaşana kadar tavukları tekrar kızartın.

Adım 2

1 tatlı kaşığı wasabi (tüpten) – 70 ml mayonez – 20 ml limon suyu

Malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 3

40 gr taze şitake mantarı – 20 gr tereyağ – 70 ml çift krema – 20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Mantarları yıkayın ve ince ince doğrayın. Tereyağda 3 dakika kızartın. Ardından Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve 2 dakika daha kızartın.

Adım 4

30 ml hindistancevizi sütü – 30 gr fıstık ezmesi – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Malzemeleri iyice karıştırın.

Tavuğu soslarla birlikte servis edin.

Recept-ID: 1364

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu500 gr kemiksiz, derili tavuk budu – 50 ml pirinç sirkesi – 120 gr patates nişastası – 300 ml kızartma yağı

Tavuk budunu küçük parçalar halinde kesin. Pirinç sirkesi ve Kikkoman Soy Sauce’da 30 dakika boyunca marine edin.

Marinasyondan sonra, patates nişastasını ekleyin ve iyice karıştırın.Altın kahverengine dönüşene kadar kızgın yağda kızartın, ardından süzün. Yağı tekrar ısıtın ve iyice çıtırlaşana kadar tavukları tekrar kızartın.

1 tatlı kaşığı wasabi (tüpten) – 70 ml mayonez – 20 ml limon suyu

Malzemeleri iyice karıştırın.

40 gr taze şitake mantarı – 20 gr tereyağ – 70 ml çift krema – 20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Mantarları yıkayın ve ince ince doğrayın. Tereyağda 3 dakika kızartın. Ardından Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve 2 dakika daha kızartın.

30 ml hindistancevizi sütü – 30 gr fıstık ezmesi – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Malzemeleri iyice karıştırın.

Tavuğu soslarla birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.