3 soslu tavuk: Wasabi, mantar & yerfıstığı
3 sosun tadını çıkarabilecekken bir tanesiyle neden yetinesiniz ki? Bu leziz tavuk, wasabi, mantar ve yerfıstığı soslarıyla her damağa hitap ediyor.
Malzemeler
Tavuk:
Wasabi sosu:
Mantar sosu:
Yerfıstığı sosu:
Hazırlanış
Adım 1
60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 500 gr kemiksiz, derili tavuk budu – 50 ml pirinç sirkesi – 120 gr patates nişastası – 300 ml kızartma yağı
Tavuk budunu küçük parçalar halinde kesin. Pirinç sirkesi ve Kikkoman Soy Sauce’da 30 dakika boyunca marine edin.
Marinasyondan sonra, patates nişastasını ekleyin ve iyice karıştırın.Altın kahverengine dönüşene kadar kızgın yağda kızartın, ardından süzün. Yağı tekrar ısıtın ve iyice çıtırlaşana kadar tavukları tekrar kızartın.
Adım 2
1 tatlı kaşığı wasabi (tüpten) – 70 ml mayonez – 20 ml limon suyu
Malzemeleri iyice karıştırın.
Adım 3
40 gr taze şitake mantarı – 20 gr tereyağ – 70 ml çift krema – 20 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Mantarları yıkayın ve ince ince doğrayın. Tereyağda 3 dakika kızartın. Ardından Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve 2 dakika daha kızartın.
Adım 4
30 ml hindistancevizi sütü – 30 gr fıstık ezmesi – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Malzemeleri iyice karıştırın.
Tavuğu soslarla birlikte servis edin.
Recept-ID: 1364
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet