Kavrulmuş Susamlı, Ponzu-Yuzu Soslu Deniz Tarağı Tatakisi
Kavrulmuş Susamlı, Ponzu-Yuzu Soslu Deniz Tarağı Tatakisi

Kavrulmuş Susamlı, Ponzu-Yuzu Soslu Deniz Tarağı Tatakisi

toplam süre72 dak.
10 dak.hazırlık süresi
2 dak.pişme süresi
60 dak.marine süresi

Tataki, etin hızlıca kavrulup içinin çiğ kalmasının sağlandığı bir pişirme metodu. Bu tarifimizde deniz taraklarını bu yöntemle pişiriyoruz. Yanına hazırlayacağınız zengin lezzetli sosuyla harika bir aperatif karşınızda.

Malzemeler

2 porsiyon
4 
adet kabuğundan ayrılmış büyük deniz tarağı (scallop)
1 
diş sarımsak
1 yemek kaşığı
 ½ yemek kaşığı
bal
 ½ yemek kaşığı
lime suyu
 ¼ tatlı kaşığı
 ¼ tatlı kaşığı
yuzu kabuğu rendesi (nota bakın)
 ¼ tatlı kaşığı
öğütülmüş sansho biberi/ seşuan biberi
 ½ yemek kaşığı
kavurulmuş susam
 ¼ 
daikon (japon turpu)
Besin değerleri (porsiyon başı):627 kJ / 150 kcal
1 grYağ
12 grProtein
25 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

4  adet kabuğundan ayrılmış büyük deniz tarağı (scallop) – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  diş sarımsak

Ezdiğiniz sarımsağı mirin ve soya sosu ile karıştırın. Deniz taraklarını bu karışıma ekleyin. En az 50-60 dakika boyunca marine olması için buzdolabında bekletin. Pişirmeden 10-15 dakika önce deniz taraklarını buzdolabından çıkarın.

Adım 2

Izgaranızı veya ızgara tavanızı ısıtabileceğiniz kadar ısıtın. Deniz taraklarının her iki tarafını maksimum ısıya erişen yüzeyde 20-25'er saniye pişirin. Pişen deniz taraklarını hemen ızgaradan alın ve 1-2 dakika kenarda bekletin. Ardından her bir deniz tarağını 3-4 dilime ayırın. Deniz taraklarının içinin çiğ, dışının ise alazlanmış olması gerek.

Adım 3

1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ½ yemek kaşığı bal –  ½ yemek kaşığı lime suyu –  ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı ¼ tatlı kaşığı yuzu kabuğu rendesi (nota bakın) –  ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş sansho biberi/ seşuan biberi –  ½ yemek kaşığı kavurulmuş susam –  ¼  daikon (japon turpu)

Kikkoman Ponzu, bal, lime suyu, Kikkoman Susam Yağı, yuzu kabuğu rendesi ve biberi iyice karışmış bir sos haline gelene kadar karıştırın. Deniz taraklarını hazırladığınız sosla beraber, üzerine küçük küpler halinde kestiğiniz daikonu ve kavrulmuş susamı serperek servis edin. Afiyet olsun.

Püf noktası:

Yemeğin üzerini istediğiniz yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Örneğin perilla otu, taze kişniş veya Frenk soğanı bu tarife çok yakışacaktır.

Yuzu limonunu bulamazsanız yerine normal limon kullanabilirsiniz.
Eğer sansho biberini veya seşuan biberini bulamazsanız yerine kara biber de kullanabilirsiniz.
Eğer daikon bulamazsanız beyaz turp veya başka herhangi bir turpu kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1161

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

4 adet kabuğundan ayrılmış büyük deniz tarağı (scallop) – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 diş sarımsak

Ezdiğiniz sarımsağı mirin ve soya sosu ile karıştırın. Deniz taraklarını bu karışıma ekleyin. En az 50-60 dakika boyunca marine olması için buzdolabında bekletin. Pişirmeden 10-15 dakika önce deniz taraklarını buzdolabından çıkarın.

Izgaranızı veya ızgara tavanızı ısıtabileceğiniz kadar ısıtın. Deniz taraklarının her iki tarafını maksimum ısıya erişen yüzeyde 20-25'er saniye pişirin. Pişen deniz taraklarını hemen ızgaradan alın ve 1-2 dakika kenarda bekletin. Ardından her bir deniz tarağını 3-4 dilime ayırın. Deniz taraklarının içinin çiğ, dışının ise alazlanmış olması gerek.

1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ½ yemek kaşığı bal – ½ yemek kaşığı lime suyu – ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı ¼ tatlı kaşığı yuzu kabuğu rendesi (nota bakın) – ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş sansho biberi/ seşuan biberi – ½ yemek kaşığı kavurulmuş susam – ¼ daikon (japon turpu)

Kikkoman Ponzu, bal, lime suyu, Kikkoman Susam Yağı, yuzu kabuğu rendesi ve biberi iyice karışmış bir sos haline gelene kadar karıştırın. Deniz taraklarını hazırladığınız sosla beraber, üzerine küçük küpler halinde kestiğiniz daikonu ve kavrulmuş susamı serperek servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.