Kavrulmuş Susamlı, Ponzu-Yuzu Soslu Deniz Tarağı Tatakisi
Tataki, etin hızlıca kavrulup içinin çiğ kalmasının sağlandığı bir pişirme metodu. Bu tarifimizde deniz taraklarını bu yöntemle pişiriyoruz. Yanına hazırlayacağınız zengin lezzetli sosuyla harika bir aperatif karşınızda.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
4 adet kabuğundan ayrılmış büyük deniz tarağı (scallop) – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 diş sarımsak
Ezdiğiniz sarımsağı mirin ve soya sosu ile karıştırın. Deniz taraklarını bu karışıma ekleyin. En az 50-60 dakika boyunca marine olması için buzdolabında bekletin. Pişirmeden 10-15 dakika önce deniz taraklarını buzdolabından çıkarın.
Adım 2
Izgaranızı veya ızgara tavanızı ısıtabileceğiniz kadar ısıtın. Deniz taraklarının her iki tarafını maksimum ısıya erişen yüzeyde 20-25'er saniye pişirin. Pişen deniz taraklarını hemen ızgaradan alın ve 1-2 dakika kenarda bekletin. Ardından her bir deniz tarağını 3-4 dilime ayırın. Deniz taraklarının içinin çiğ, dışının ise alazlanmış olması gerek.
Adım 3
1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – ½ yemek kaşığı bal – ½ yemek kaşığı lime suyu – ¼ tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – ¼ tatlı kaşığı yuzu kabuğu rendesi (nota bakın) – ¼ tatlı kaşığı öğütülmüş sansho biberi/ seşuan biberi – ½ yemek kaşığı kavurulmuş susam – ¼ daikon (japon turpu)
Kikkoman Ponzu, bal, lime suyu, Kikkoman Susam Yağı, yuzu kabuğu rendesi ve biberi iyice karışmış bir sos haline gelene kadar karıştırın. Deniz taraklarını hazırladığınız sosla beraber, üzerine küçük küpler halinde kestiğiniz daikonu ve kavrulmuş susamı serperek servis edin. Afiyet olsun.
Püf noktası:
Yemeğin üzerini istediğiniz yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Örneğin perilla otu, taze kişniş veya Frenk soğanı bu tarife çok yakışacaktır.
Yuzu limonunu bulamazsanız yerine normal limon kullanabilirsiniz.
Eğer sansho biberini veya seşuan biberini bulamazsanız yerine kara biber de kullanabilirsiniz.
Eğer daikon bulamazsanız beyaz turp veya başka herhangi bir turpu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1161
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet