Ananaslı ve biberli tavuk sote
Ananaslı ve biberli tavuk sote

Ananaslı ve biberli tavuk sote

toplam süre60 dak.
15 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
30 dak.marine süresi

Bu pratik tarifte tatlı ve ekşinin mükemmel dengesini bulacaksınız. Üstelik ananas ve biraz da kırmızı acı biberle lezzetlendirilmiş.

Malzemeler

2 porsiyon

Marinasyon:

300 gr
tavuk göğsü (ya da kemiksiz tavuk butları)
1 tatlı kaşığı
esmer şeker
0,3 tatlı kaşığı
toz kimyon
2 cm
taze zencefil
1 yemek kaşığı
limon suyu

Sebzeler:

1 
soğan
2 cm
taze zencefil
1 
kırmızı acı biber
100 gr
taze ananas (soyulmuş)
 ¼ 
yeşil biber
 ¼ 
kırmızı biber
 ¼ 
sarı biber
1 
küçük havuç
 ½ demet
taze kişniş
1 tatlı kaşığı
esmer çeker
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)

Süslemek için:

1 
yeşil limon (dilimlenmiş)
Besin değerleri (porsiyon başı):1854 kJ / 443 kcal
16 grYağ
42 grProtein
31 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Cut the chicken into cubes. Add the Kikkoman Soy Sauce, sugar, ground cumin, grated ginger and lime juice. Mix well and marinate for about 30 minutes.

Adım 2

Thinly slice the onion. Finely chop or grate the ginger. Chop the chilli pepper. Cut the pineapple into large cubes, the peppers into cubes or diamonds, and the carrot into half-moons. Chop the coriander.

Adım 3

Heat a little cooking oil in the pan. Add the chicken and cook over a high heat until it starts to brown. Add the onion, carrot, ginger, pineapple and chilli pepper and stir-fry for about 1 minute. Add the brown sugar and wait for it to caramelise. Add the peppers and mix everything together. Stir-fry for 1-2 minutes. Finally, add the Kikkoman Soy Sauce and cook until the excess liquid evaporates.

Adım 4

Serve with the fresh coriander and lime.

Recept-ID: 1398

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Cut the chicken into cubes. Add the Kikkoman Soy Sauce, sugar, ground cumin, grated ginger and lime juice. Mix well and marinate for about 30 minutes.

Thinly slice the onion. Finely chop or grate the ginger. Chop the chilli pepper. Cut the pineapple into large cubes, the peppers into cubes or diamonds, and the carrot into half-moons. Chop the coriander.

Heat a little cooking oil in the pan. Add the chicken and cook over a high heat until it starts to brown. Add the onion, carrot, ginger, pineapple and chilli pepper and stir-fry for about 1 minute. Add the brown sugar and wait for it to caramelise. Add the peppers and mix everything together. Stir-fry for 1-2 minutes. Finally, add the Kikkoman Soy Sauce and cook until the excess liquid evaporates.

Serve with the fresh coriander and lime.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.