Shumai Tarifi

toplam süre 45 dak.
45 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 
paket Shumai hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

200 gr
soğan
5 
shiitake mantarı (veya kahverengi mantar)
1 
küçük parça zencefil (yakl. 1 cm)
600 gr
tavuk göğsü filetosu (yaklaşık 1 cm'den biraz daha ince dilimler)
2 tatlı kaşığı
şeker
2 tatlı kaşığı
et suyu granülü (toz)
1 
taze yumurta
1 ½ yemek kaşığı
susam yağı
1 ½ yemek kaşığı
sake (veya beyaz şarap)
4 yemek kaşığı
patates nişastası
2 yemek kaşığı
donmuş bezelye

Dip sos için:

Hardal
Besin değerleri (porsiyon başı): 1588 kJ  /  379 kcal
13,6 gr Yağ
20,4 gr Protein
41,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

İç malzeme için soğanlar soyulup doğranır. Shiitake mantarlarının sapı kesilir ve mantarlar irice doğranır. Zencefil soyulur ve rendelenir. Tavuk eti kurulanır, küçük parçalar halinde kesilir ve bir kesme tahtası üzerine yayılır. Etin iyice ezilmesi için bir mutfak bıçağının arkasıyla "güzelce kıyılır".

Adım 2

“Kıyılmış” et geniş bir kâseye alınır. Shiitake mantarları, zencefil, şeker, et suyu, soya sosu, yumurta, susam yağı ve sake eklenip hepsi elle güzelce yoğrulur.

Adım 3

Doğranmış soğan ve patates nişastası (bezelye için biraz patates nişastası ayrılmalı) başka bir kapta karıştırılır. Et karışımına eklenir ve iyice karıştırılır.

Adım 4

Hamur parçaları tezgâha yayılır ve her parçaya yaklaşık 30 g içlik et malzeme koyulur. İçinde dolgu olan hamura çiçek şekli verilir. Shumai'nin dik durabilmesi için alt kısmı biraz düzleştirilir.

Adım 5

Dondurulmuş bezelyenin üzerine bir kenara ayırdığınız patates unu serpilir ve her shumai'nin üzerine 1 bezelye yerleştirilir. Shumai, aralarında yeterli boşluk olacak şekilde bir buharda pişirme tenceresine koyulur ve yaklaşık 8 dakika boyunca yüksek ateşte buharla pişirilir. Shumai, soya sosu ve hardalla servis edilir.

Püf noktası:

Buharla pişirme tenceresi kullanmıyorsanız: bir tabağa hafifçe yağlanmış bir pişirme kağıdı koyulur ve shumai yeterli boşluk bırakarak üzerine yerleştirilir. Derin bir tencereye (veya wok tavaya) yaklaşık 3 cm yüksekliğinde su dökülür ve kaynatılır. Shumai tabağı tencerenin ortasına yerleştirilir ve kapağı kapalı şekilde yaklaşık 8 dakika buharda pişirilir.

Marketten alınan gyoza ve shumai hamurları dondurulmuş ürün olarak satılır ve çözüldükten sonra kullanılır. Çözdürülen hamur tekrar dondurulmamalıdır, çünkü çözüldükten sonra hamur birbirine yapışır.

Pişmiş shumai harika bir şekilde dondurulabilir ve taze yapılmış kadar lezzetli olur.

Recept-ID: 106

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

İç malzeme için soğanlar soyulup doğranır. Shiitake mantarlarının sapı kesilir ve mantarlar irice doğranır. Zencefil soyulur ve rendelenir. Tavuk eti kurulanır, küçük parçalar halinde kesilir ve bir kesme tahtası üzerine yayılır. Etin iyice ezilmesi için bir mutfak bıçağının arkasıyla "güzelce kıyılır".

“Kıyılmış” et geniş bir kâseye alınır. Shiitake mantarları, zencefil, şeker, et suyu, soya sosu, yumurta, susam yağı ve sake eklenip hepsi elle güzelce yoğrulur.

Doğranmış soğan ve patates nişastası (bezelye için biraz patates nişastası ayrılmalı) başka bir kapta karıştırılır. Et karışımına eklenir ve iyice karıştırılır.

Hamur parçaları tezgâha yayılır ve her parçaya yaklaşık 30 g içlik et malzeme koyulur. İçinde dolgu olan hamura çiçek şekli verilir. Shumai'nin dik durabilmesi için alt kısmı biraz düzleştirilir.

Dondurulmuş bezelyenin üzerine bir kenara ayırdığınız patates unu serpilir ve her shumai'nin üzerine 1 bezelye yerleştirilir. Shumai, aralarında yeterli boşluk olacak şekilde bir buharda pişirme tenceresine koyulur ve yaklaşık 8 dakika boyunca yüksek ateşte buharla pişirilir. Shumai, soya sosu ve hardalla servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.