Mango poke mayonez soslu  kızarmış suşi topları
Mango poke mayonez soslu  kızarmış suşi topları

Mango poke mayonez soslu kızarmış suşi topları

toplam süre60 dak.
35 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Leziz rosto biftek, havuç ve ıspanak ya da kremamsı camembert peyniri, domates ve fesleğen ile pişirilmiş enfes pirinç topları...

Gerçek bir poke keyfi için, bu pirinç toplarını meyvemsi aromalı mango kişniş mayonezi ve Kikkoman Sauce for Poke Bowl'a batırmanız yeterli!

Malzemeler

4 porsiyon
800 gr
pişirilmiş suşi pirinci
(alternatif olarak, 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 1 çay kaşığı şeker ve 1 tutam tuz)
1 
arpacık soğanı
50 gr
mango püresi
1 yemek kaşığı
doğranmış kişniş
1 tatlı kaşığı
pul biber
50 gr
mayonnaise
20 gr
ıspanak yaprağı
1 
nori yaprağı
50 gr
havuç
100 gr
rosto biftek (söğüş)
100 gr
camambert peyniri
5 
çeti domates
10 
fesleğen yaprağı
2 
yumurta
Bitkisel yağ (kızartma için)
Besin değerleri (porsiyon başı):2463 kJ / 588 kcal
21 grYağ
21,7 grProtein
76 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

800 gr pişirilmiş suşi pirinci – 60 ml Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)1  arpacık soğanı – 50 gr mango püresi – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 tatlı kaşığı pul biber – 50 gr mayonnaise – 50 gr Kikkoman Poke Sos

Pirinç hala ılıkken, Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırın ve bir kenara koyun. Arpacık soğanını ince ince doğrayın. Mango tazeyken püre haline getirin ve arpacık soğanı, kişniş, pul biber, mayonez ve Kikkoman Poke Sauce ile karıştırın.

Adım 2

20 gr ıspanak yaprağı – 1  nori yaprağı – 50 gr havuç – 100 gr rosto biftek (söğüş) – 100 gr camambert peyniri – 5  çeti domates

Ispanağı nori yaprağıyla ince ince doğrayın. Havucu küp küp doğrayın. Ardından ıspanak ve nori yaprağıyla karıştırın. Rosto bifteği ve camambert peynirini (her birini)10 parçaya bölün. Domatesleri ikiye bölün.

Adım 3

10  fesleğen yaprağı

Pirinci 20 parçaya bölün ve streç film arasında düzleştirin. Rosto bifteği, havuçları, ıspanağı ve nori yaprağını, 10 porsiyonluk pirincin ortasına yerleştirin. Camambert peynirini, domatesi ve fesleğeni de kalan 10 porsiyonluk pirincin üzerine yerleştirin. Pirinci, dolgu malzemeleri etrafında top şekline getirmek için plastik folyoyu kullanın.

Adım 4

2  yumurta – 70 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – Bitkisel yağ (kızartma için)

Yumurtayı çırpın ve suşi toplarını içine batırın. Ardından suşi toplarını Kikkoman Panko ile kaplayın. Bir tavada yağı yaklaşık 165 °C'ye ısıtın ve suşi toplarını 3-5 dakika kadar kızartın. Sosla servis yapın.

İpucu:

Bu tarifin dolgu malzemesini 50 gr ince doğranmış mantar, 50 gr ince doğranmış biber, 60 gr konserve ton balığı ve 10 edamameyle de deneyebilirsiniz.

Recept-ID: 1254

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

800 gr pişirilmiş suşi pirinci – 60 ml Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)1 arpacık soğanı – 50 gr mango püresi – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş – 1 tatlı kaşığı pul biber – 50 gr mayonnaise – 50 gr Kikkoman Poke Sos

Pirinç hala ılıkken, Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırın ve bir kenara koyun. Arpacık soğanını ince ince doğrayın. Mango tazeyken püre haline getirin ve arpacık soğanı, kişniş, pul biber, mayonez ve Kikkoman Poke Sauce ile karıştırın.

20 gr ıspanak yaprağı – 1 nori yaprağı – 50 gr havuç – 100 gr rosto biftek (söğüş) – 100 gr camambert peyniri – 5 çeti domates

Ispanağı nori yaprağıyla ince ince doğrayın. Havucu küp küp doğrayın. Ardından ıspanak ve nori yaprağıyla karıştırın. Rosto bifteği ve camambert peynirini (her birini)10 parçaya bölün. Domatesleri ikiye bölün.

10 fesleğen yaprağı

Pirinci 20 parçaya bölün ve streç film arasında düzleştirin. Rosto bifteği, havuçları, ıspanağı ve nori yaprağını, 10 porsiyonluk pirincin ortasına yerleştirin. Camambert peynirini, domatesi ve fesleğeni de kalan 10 porsiyonluk pirincin üzerine yerleştirin. Pirinci, dolgu malzemeleri etrafında top şekline getirmek için plastik folyoyu kullanın.

2 yumurta – 70 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – Bitkisel yağ (kızartma için)

Yumurtayı çırpın ve suşi toplarını içine batırın. Ardından suşi toplarını Kikkoman Panko ile kaplayın. Bir tavada yağı yaklaşık 165 °C'ye ısıtın ve suşi toplarını 3-5 dakika kadar kızartın. Sosla servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.