Domates-Lebkuchen soslu kıvırcık lahana sarması
Hazırlanış
Adım 1
Kıvırcık lahana yaprakları yaklaşık 3 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır, soğuk suyla durulanır ve kalın saplar kesilerek inceltilir. Arpacık soğan soyulur, ince ince doğranır, maydanoz yıkanır ve aynı şekilde ince ince doğranır. Kıyma, arpacık soğan, maydanoz, hardal ve karabiber ile karıştırılır ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır. Kıyma, lahana yapraklarının üzerine dağıtılır, sıkıca sarılır ve mutfak ipliği ile bağlanır.
Adım 2
Domatesler yıkanır, sapları ayıklanır ve küpler halinde kesilir. Soğan soyulur ve aynı şekilde küçük doğranır. Kekik yaprakları sapından yolunur, hepsi birlikte ateşe dayanıklı fırın tepsine alınır, üzerine sebze suyu dökülür, sarmalar yerleştirilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilip ara sıra çevrilir. Sarmalar, tabağa alınır, kalan sıvı, gerekirse, kısaca kaynamaya bırakılır. Domates salçası, şeker, baharat karışımı ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Patates püresi ile iyi gider.
Recept-ID: 259
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet