Fırında miso’lu ve ballı patlıcan
Patlıcan en kullanışlı sebzelerden biridir. Karşınızda lezzetini miso, bal, Kikkoman Soy Sauce, susam yağı, zencefil ve sarımsaktan alan bir ezmeyle doldurulmuş, lezzetiyle fark yaratacak enfes bir kızartma tarifi!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve iç kısımlarını, kabuğuna zarar vermeden elmas deseni şeklinde çizin. Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayın ve patlıcanları kesik tarafları yukarı bakacak şekilde tepsiye yerleştirin.
Adım 2
Miso, bal, soya sosu, susam yağı, zencefil ve sarımsağı 2-3 yemek kaşığı su ile karıştırarak pürüzsüz bir macun hazırlayın. Bu karışımı patlıcanların iç kısmına fırçayla sürün. Patlıcanları 35-45 dakika boyunca altın rengi alıp yumuşayana kadar fırında pişirin. Üzerine taze soğan ve susam serpip servis edin.
Recept-ID: 254
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet