Teriyaki Tavuklu Sebzeli Bento Kutusu

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
1 
küçük patlıcan
Birkaç kekik yaprağı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 
küçük organik misket limonu
2 ½ yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
bal
Taze çekilmiş karabiber
50 gr
makarna (örn. penne)
100 gr
tavuk göğsü filetosu
60 gr
kiraz domates
 ½ 
avokado
1 tatlı kaşığı
kıyılmış pikan cevizi
Besin değerleri (porsiyon başı): 2994 kJ  /  715 kcal
35,6 gr Yağ
40,1 gr Protein
59,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Patlıcan yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 2x2 cm küpler halinde doğranır. Kekik yıkanıp patlıcan, 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına alınır ve yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirilir.

Adım 2

Bu sırada dressing sos için misket limonu sıcak suyla yıkanır, kurulanır, kabuğun bir kısmı rendelenir, misket limonu ikiye bölünür ve suyu sıkılır. Geriye kalan soya sosu, ½ yemek kaşığı teriyaki sos, biraz limon kabuğu rendesi, 1-2 yemek kaşığı limon suyu ve bal karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. Makarna paket talimatlarına göre hazırlanır ve 1 yemek kaşığı dressing sos ile karıştırılır.

Adım 3

Tavuk göğsü filetosu yıkanır, kurulanır, 2x2 cm küpler halinde kesilir, kalan teriyaki sos ile karıştırılır ve kalan ısıtılmış yağda yaklaşık 8-10 dakika kızartılır.

Adım 4

Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Avokadonun etli kısmı parçalara doğranır ve renginin kararmaması için üzerine kalan limon suyu gezdirilir. Kalan dressing sos, alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur.

Recept-ID: 660

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Patlıcan yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 2x2 cm küpler halinde doğranır. Kekik yıkanıp patlıcan, 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına alınır ve yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirilir.

Bu sırada dressing sos için misket limonu sıcak suyla yıkanır, kurulanır, kabuğun bir kısmı rendelenir, misket limonu ikiye bölünür ve suyu sıkılır. Geriye kalan soya sosu, ½ yemek kaşığı teriyaki sos, biraz limon kabuğu rendesi, 1-2 yemek kaşığı limon suyu ve bal karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. Makarna paket talimatlarına göre hazırlanır ve 1 yemek kaşığı dressing sos ile karıştırılır.

Tavuk göğsü filetosu yıkanır, kurulanır, 2x2 cm küpler halinde kesilir, kalan teriyaki sos ile karıştırılır ve kalan ısıtılmış yağda yaklaşık 8-10 dakika kızartılır.

Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Avokadonun etli kısmı parçalara doğranır ve renginin kararmaması için üzerine kalan limon suyu gezdirilir. Kalan dressing sos, alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.