Teriyaki Tavuklu Sebzeli Bento Kutusu
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Patlıcan yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 2x2 cm küpler halinde doğranır. Kekik yıkanıp patlıcan, 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına alınır ve yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirilir.
Adım 2
Bu sırada dressing sos için misket limonu sıcak suyla yıkanır, kurulanır, kabuğun bir kısmı rendelenir, misket limonu ikiye bölünür ve suyu sıkılır. Geriye kalan soya sosu, ½ yemek kaşığı teriyaki sos, biraz limon kabuğu rendesi, 1-2 yemek kaşığı limon suyu ve bal karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır. Makarna paket talimatlarına göre hazırlanır ve 1 yemek kaşığı dressing sos ile karıştırılır.
Adım 3
Tavuk göğsü filetosu yıkanır, kurulanır, 2x2 cm küpler halinde kesilir, kalan teriyaki sos ile karıştırılır ve kalan ısıtılmış yağda yaklaşık 8-10 dakika kızartılır.
Adım 4
Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Avokadonun etli kısmı parçalara doğranır ve renginin kararmaması için üzerine kalan limon suyu gezdirilir. Kalan dressing sos, alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur.
Recept-ID: 660
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet