

Ispanaklı turunçgilli yeşil mung dal
Ispanak, havuç ve domatesle hazırlanan aromatik yeşil mung dal, limon, lime kabuğu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile lezzetlendirilir. Hafif ve kremamsı yapıya sahiptir. Taze kişnişle tamamlanır.
Malzemeler
Dal:
Sarımsaklı yağlı chapati:
Ekstra:
Hazırlanış
Adım 1

150 gr yeşil mung fasulyesi – 500 ml sebze suyu – 80 gr havuç – 50 gr kabak – 1 yemek kaşığı sade yağ (ghee) – 40 gr soğan, küp doğranmış – 1 diş sarımsak, dilimlenmiş – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – ½ tatlı kaşığı tarçın – ¼ tatlı kaşığı kuru pul biber – 200 gr doğranmış konserve domates – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 gr bebek ıspanak
Mung fasulyesini sebze suyunda 35-40 dakika pişirin. Havuç ve kabağı dilimleyin. Sade yağda soğan, sarımsak, havuç ve kabağı 3-4 dakika soteleyin. Kimyon, zerdeçal, tarçın ve pul biberi ekleyin, aromalarını açığa çıkarmak için 10-15 saniye kavurun. Haşlanmış fasulyeyi karıştırın, ardından konserve domatesi ekleyin ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile tatlandırın. 5 dakika kaynatın, ıspanağı ekleyin ve 1 dakika pişirin.
Adım 2

2 diş sarımsak, ince doğranmış – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 80 ml ılık su – 150 gr buğday unu – 20 gr un (açmak için)
Sarımsağı zeytinyağı ile karıştırın. 150 gr unun üzerine azar azar ılık su ekleyip yoğurun, ardından sarımsaklı yağı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika yoğurup pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edin. Nemli bir bez veya streç filmle kapalı bir kapta 20 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya bölün, top haline getirin ve kalan 20 gr unla hafifçe unlayarak ince chapati’ler açın. Kuru tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın, her iki tarafını 20-30 saniye pişirin; altın rengi kabarcıklar ve hafif yanık izleri oluşmalı.
Adım 3

1 yemek kaşığı lemon juice – 1 tatlı kaşığı lime zest – A few coriander leaves
Dal’ı limon suyu ve lime kabuğu rendesiyle tatlandırın, kişniş yapraklarıyla süsleyin. Taze chapati ile servis edin.
Recept-ID: 1598
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet













