Ispanaklı turunçgilli yeşil mung dal
Ispanaklı turunçgilli yeşil mung dal

Ispanaklı turunçgilli yeşil mung dal

toplam süre 1 Sa 35 dak.
25 dak. hazırlık süresi
50 dak. pişme süresi
20 dak. mayalanma süresi

Ispanak, havuç ve domatesle hazırlanan aromatik yeşil mung dal, limon, lime kabuğu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile lezzetlendirilir. Hafif ve kremamsı yapıya sahiptir. Taze kişnişle tamamlanır.

Malzemeler

2 porsiyon

Dal:

150 gr
yeşil mung fasulyesi
500 ml
sebze suyu
80 gr
havuç
50 gr
kabak
1 yemek kaşığı
sade yağ (ghee)
40 gr
soğan (küp küp doğranmış)
1 
diş sarımsak, dilimlenmiş
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
 ½ tatlı kaşığı
zerdeçal
 ½ tatlı kaşığı
tarçın
 ¼ tatlı kaşığı
kuru pul biber
200 gr
doğranmış konserve domates
50 gr
bebek ıspanak

Sarımsaklı yağlı chapati:

2 
diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
80 ml
ılık su
150 gr
buğday unu
20 gr
un (açmak için)

Ekstra:

1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
Birkaç kişniş yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı):3.166 kJ / 750 kcal
17 grYağ
30 grProtein
117 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr yeşil mung fasulyesi – 500 ml sebze suyu – 80 gr havuç – 50 gr kabak – 1 yemek kaşığı sade yağ (ghee) – 40 gr soğan, küp doğranmış – 1  diş sarımsak, dilimlenmiş –  ½ tatlı kaşığı kimyon –  ½ tatlı kaşığı zerdeçal –  ½ tatlı kaşığı tarçın –  ¼ tatlı kaşığı kuru pul biber – 200 gr doğranmış konserve domates – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 gr bebek ıspanak

Mung fasulyesini sebze suyunda 35-40 dakika pişirin. Havuç ve kabağı dilimleyin. Sade yağda soğan, sarımsak, havuç ve kabağı 3-4 dakika soteleyin. Kimyon, zerdeçal, tarçın ve pul biberi ekleyin, aromalarını açığa çıkarmak için 10-15 saniye kavurun. Haşlanmış fasulyeyi karıştırın, ardından konserve domatesi ekleyin ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile tatlandırın. 5 dakika kaynatın, ıspanağı ekleyin ve 1 dakika pişirin.

Adım 2

2  diş sarımsak, ince doğranmış – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 80 ml ılık su – 150 gr buğday unu – 20 gr un (açmak için)

Sarımsağı zeytinyağı ile karıştırın. 150 gr unun üzerine azar azar ılık su ekleyip yoğurun, ardından sarımsaklı yağı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika yoğurup pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edin. Nemli bir bez veya streç filmle kapalı bir kapta 20 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya bölün, top haline getirin ve kalan 20 gr unla hafifçe unlayarak ince chapati’ler açın. Kuru tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın, her iki tarafını 20-30 saniye pişirin; altın rengi kabarcıklar ve hafif yanık izleri oluşmalı.

Adım 3

1 yemek kaşığı lemon juice – 1 tatlı kaşığı lime zest – A few coriander leaves

Dal’ı limon suyu ve lime kabuğu rendesiyle tatlandırın, kişniş yapraklarıyla süsleyin. Taze chapati ile servis edin.

Recept-ID: 1598

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr yeşil mung fasulyesi – 500 ml sebze suyu – 80 gr havuç – 50 gr kabak – 1 yemek kaşığı sade yağ (ghee) – 40 gr soğan, küp doğranmış – 1 diş sarımsak, dilimlenmiş – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – ½ tatlı kaşığı tarçın – ¼ tatlı kaşığı kuru pul biber – 200 gr doğranmış konserve domates – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 gr bebek ıspanak

Mung fasulyesini sebze suyunda 35-40 dakika pişirin. Havuç ve kabağı dilimleyin. Sade yağda soğan, sarımsak, havuç ve kabağı 3-4 dakika soteleyin. Kimyon, zerdeçal, tarçın ve pul biberi ekleyin, aromalarını açığa çıkarmak için 10-15 saniye kavurun. Haşlanmış fasulyeyi karıştırın, ardından konserve domatesi ekleyin ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile tatlandırın. 5 dakika kaynatın, ıspanağı ekleyin ve 1 dakika pişirin.

2 diş sarımsak, ince doğranmış – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 80 ml ılık su – 150 gr buğday unu – 20 gr un (açmak için)

Sarımsağı zeytinyağı ile karıştırın. 150 gr unun üzerine azar azar ılık su ekleyip yoğurun, ardından sarımsaklı yağı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika yoğurup pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edin. Nemli bir bez veya streç filmle kapalı bir kapta 20 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya bölün, top haline getirin ve kalan 20 gr unla hafifçe unlayarak ince chapati’ler açın. Kuru tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın, her iki tarafını 20-30 saniye pişirin; altın rengi kabarcıklar ve hafif yanık izleri oluşmalı.

1 yemek kaşığı lemon juice – 1 tatlı kaşığı lime zest – A few coriander leaves

Dal’ı limon suyu ve lime kabuğu rendesiyle tatlandırın, kişniş yapraklarıyla süsleyin. Taze chapati ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.