Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte
Aromatik sriracha sosuyla kaplı köftelerin lezzeti, nefis aromalı bir pilavla katlanıyor! Kısa sürede hazırlanan, içinizi ısıtan bir yemek.
Hazırlanış
Adım 1
400 gr dana kıyma – 1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 havuç – 1 diş sarımsak – 1 soğan
Eti bir kaba yerleştirin. Havucu soyup rendeleyin, sarımsağı ezin ve soğanı küp şeklinde doğrayın.
Soğanı, havucu ve sarımsağı yağda kavurun. Sebzeleri ete ekleyin.
Adım 2
1 yumurta – 40 gr galeta unu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı karabiber
Et ve sebzelerin üzerine yumurtayı, galeta unu, Kikkoman Soy Sauce'u ve biberi ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 190°C sıcaklıkta 20 dakika pişirin.
Adım 3
100 ml sriracha – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı bal – ½ tatlı kaşığı toz zencefil – 2 diş sarımsak
Sriracha'yı, Kikkoman Soy Sauce'u, balı, toz zencefili ve ezilmiş sarımsak dişlerini bir tencereye koyun ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişen köfteleri sosla birlikte tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.
Adım 4
300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı taze soğan – 1 yemek kaşığı susam
Taze soğanları doğrayın. Pilavı saklama kaplarına koyun, üzerine köfteleri yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün. Taze soğanla ve susamla süsleyin.
Recept-ID: 1327
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet