Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte
Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte

Pilav eşliğinde sriracha sosunda köfte

toplam süre30 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Aromatik sriracha sosuyla kaplı köftelerin lezzeti, nefis aromalı bir pilavla katlanıyor! Kısa sürede hazırlanan, içinizi ısıtan bir yemek.

Malzemeler

2 porsiyon
400 gr
dana kıyma
1 yemek kaşığı
kızartma yağı
1 
havuç
3 
diş sarımsak
1 
soğan
1 
yumurta
40 gr
galeta unu
1 tatlı kaşığı
karabiber
100 ml
sriracha
2 yemek kaşığı
bal
 ½ tatlı kaşığı
toz zencefil
300 gr
pişmiş pirinç
1 yemek kaşığı
taze soğan
1 yemek kaşığı
susam
Besin değerleri (porsiyon başı):2613 kJ / 624 kcal
24,1 grYağ
53,1 grProtein
46,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr dana kıyma – 1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1  havuç – 1  diş sarımsak – 1  soğan

Eti bir kaba yerleştirin. Havucu soyup rendeleyin, sarımsağı ezin ve soğanı küp şeklinde doğrayın. 

 Soğanı, havucu ve sarımsağı yağda kavurun. Sebzeleri ete ekleyin.

Adım 2

1  yumurta – 40 gr galeta unu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karabiber

Et ve sebzelerin üzerine yumurtayı, galeta unu, Kikkoman Soy Sauce'u ve biberi ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 190°C sıcaklıkta 20 dakika pişirin.

Adım 3

100 ml sriracha – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı bal –  ½ tatlı kaşığı toz zencefil – 2  diş sarımsak

Sriracha'yı, Kikkoman Soy Sauce'u, balı, toz zencefili ve ezilmiş sarımsak dişlerini bir tencereye koyun ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Pişen köfteleri sosla birlikte tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.

Adım 4

300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı taze soğan – 1 yemek kaşığı susam

Taze soğanları doğrayın. Pilavı saklama kaplarına koyun, üzerine köfteleri yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün. Taze soğanla ve susamla süsleyin.

Recept-ID: 1327

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr dana kıyma – 1 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 havuç – 1 diş sarımsak – 1 soğan

Eti bir kaba yerleştirin. Havucu soyup rendeleyin, sarımsağı ezin ve soğanı küp şeklinde doğrayın. 

 Soğanı, havucu ve sarımsağı yağda kavurun. Sebzeleri ete ekleyin.

1 yumurta – 40 gr galeta unu – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı karabiber

Et ve sebzelerin üzerine yumurtayı, galeta unu, Kikkoman Soy Sauce'u ve biberi ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 190°C sıcaklıkta 20 dakika pişirin.

100 ml sriracha – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı bal – ½ tatlı kaşığı toz zencefil – 2 diş sarımsak

Sriracha'yı, Kikkoman Soy Sauce'u, balı, toz zencefili ve ezilmiş sarımsak dişlerini bir tencereye koyun ve sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Pişen köfteleri sosla birlikte tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.

300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı taze soğan – 1 yemek kaşığı susam

Taze soğanları doğrayın. Pilavı saklama kaplarına koyun, üzerine köfteleri yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün. Taze soğanla ve susamla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.