Çin esintili teriyaki tavuk burger

toplam süre 70 dak.
20 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
30 dak. marine süresi

Çin usulü hamburger Rou Jia Mo ile Doğu ve Batı füzyonuna hazır olun. Rou Jia Mo “etli bao ekmeği” anlamına geliyor. Bu tarifte Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic’te marine edilmiş tavuk; baharat, çıtır lahana ve karamelize soğanlarla buluşarak enfes roll’lar oluşturuyor.

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
buğday unu
1 tatlı kaşığı
hazır maya
120 ml
ılık su
300 gr
tavuk baget
 ¼ tatlı kaşığı
toz zencefil
 ¼ tatlı kaşığı
toz tarçın
 ¼ tatlı kaşığı
rezene
1 yemek kaşığı
doğranmış kişniş ya da maydonoz
1 tatlı kaşığı
doğranmış acı biber
100 gr
kırmızı lahana
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
yeşil limon suyu
1 tatlı kaşığı
bal
2 
soğan
1 tatlı kaşığı
şeker
Besin değerleri (porsiyon başı): 3416 kJ  /  816 kcal
23,7 gr Yağ
40,3 gr Protein
65,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı hazır maya – 0,33 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu120 ml ılık su

Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve hamuru yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 60 dakika mayalanmaya bırakın. 4 rulo yapın ve her birini uzun bir şerit halinde yuvarlayın. Uzunlamasına ikiye katlayın ve bao ekmeği şeklini (topuz şekli) verin. Ters çevirip gözleme şeklinde açın. Pidelerin üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Tavayı yüksek ateşte ısıtın ve her iki tarafını da 2’şer dakika kızartın. Pişirdikten sonra bir kenara alın.

Adım 2

300 gr tavuk baget – 100 ml Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos ¼ tatlı kaşığı toz zencefil –  ¼ tatlı kaşığı toz tarçın –  ¼ tatlı kaşığı rezene – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş ya da maydonoz – 1 tatlı kaşığı doğranmış acı biber

Eti kurulayın ve zencefil, tarçın ve rezene ile karıştırılmış Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ile kaplayın. Yaklaşık 30 dakika marine edin. Eti marine ettiğiniz teriyaki sosunu sonraki aşama için saklayın.

Kapağını kapatıp 180 °C sıcaklıkta 20-30 dakika yumuşayana kadar fırında pişirin. Pişirdikten sonra eti çatalla parçalayın, kişniş ve acı biberi ekleyin ve kalan teriyaki sosuyla karıştırın.

Adım 3

100 gr kırmızı lahana – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 tatlı kaşığı bal

Lahanayı ince ince doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve bal ekleyin. İyice karıştırın.

Adım 4

2  soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı şeker

Soğanı şeritler halinde kesip zeytinyağında kızartın. Teriyaki Soy Sauce ve şeker ekleyin. Ardından kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Adım 5

Çörekleri kesip içini marine edilmiş et, lahana ve karamelize soğanla doldurun.

Recept-ID: 1246

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı hazır maya – 0,33 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu120 ml ılık su

Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve hamuru yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 60 dakika mayalanmaya bırakın. 4 rulo yapın ve her birini uzun bir şerit halinde yuvarlayın. Uzunlamasına ikiye katlayın ve bao ekmeği şeklini (topuz şekli) verin. Ters çevirip gözleme şeklinde açın. Pidelerin üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Tavayı yüksek ateşte ısıtın ve her iki tarafını da 2’şer dakika kızartın. Pişirdikten sonra bir kenara alın.

300 gr tavuk baget – 100 ml Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos ¼ tatlı kaşığı toz zencefil –  ¼ tatlı kaşığı toz tarçın –  ¼ tatlı kaşığı rezene – 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş ya da maydonoz – 1 tatlı kaşığı doğranmış acı biber

Eti kurulayın ve zencefil, tarçın ve rezene ile karıştırılmış Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ile kaplayın. Yaklaşık 30 dakika marine edin. Eti marine ettiğiniz teriyaki sosunu sonraki aşama için saklayın.

Kapağını kapatıp 180 °C sıcaklıkta 20-30 dakika yumuşayana kadar fırında pişirin. Pişirdikten sonra eti çatalla parçalayın, kişniş ve acı biberi ekleyin ve kalan teriyaki sosuyla karıştırın.

100 gr kırmızı lahana – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 tatlı kaşığı bal

Lahanayı ince ince doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve bal ekleyin. İyice karıştırın.

2  soğan – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı şeker

Soğanı şeritler halinde kesip zeytinyağında kızartın. Teriyaki Soy Sauce ve şeker ekleyin. Ardından kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Çörekleri kesip içini marine edilmiş et, lahana ve karamelize soğanla doldurun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.