Erik ve soya sosunda çıtır ördek ve sebze sote
Bu Çin usulü ördek sote yemeği, beşli baharatın ve erik sosunu bir araya getiriyor. Noodle ve pilavla birlikte mükemmel bir seçim.
Malzemeler
Ördek:
Sote:
Hazırlanış
Adım 1
Ördek butlarını bir tencereye yerleştirin. Kikkoman Soy Sauce, su ve baharatları ekleyin. Sarımsağı ve zencefili dilimleyip karışıma ekleyin. Kaynama noktasına getirip üzerini kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika ya da ördek butları yumuşayana kadar pişirin.
Adım 2
Soğanı şeritler halinde kesin. Sarımsağı doğrayın. Zencefili ince ince doğrayın veya rendeleyin. Biberi doğrayın. Pak choi'yi şeritler halinde kesin ve erik doğrayın. Shiitake mantarlarını küçük parçalara kesin. Yeşil soğanları doğrayın. Pişen ördek etini kemiklerinden ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
Adım 3
Tavada biraz yemeklik yağ ısıtın. Ördek parçalarını ekleyin ve kısa bir süre kızartın. Soğan, sarımsak, biber ve zencefili ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurun. Pak choi, mantarlar, şeker bezelyeleri ve (isteğe bağlı) bambu filizlerini ekleyin. Yaklaşık bir dakika soteleyin. Bir süre sonra, erik sosu, koyun sosu ve doğranmış erikleri ekleyin. Kısa bir süre daha soteleyin. Ardından doğranmış yeşil soğanı ekleyin.
Adım 4
Pişmiş pirinç noodle’la servis yapın.
Püf noktası:
Bu tarif pilavla da çok iyi gider! Ayrıca dilediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1397
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet