Erik ve soya sosunda çıtır ördek ve sebze sote
Erik ve soya sosunda çıtır ördek ve sebze sote

Erik ve soya sosunda çıtır ördek ve sebze sote

toplam süre75 dak.
15 dak.hazırlık süresi
60 dak.pişme süresi

Bu Çin usulü ördek sote yemeği, beşli baharatın ve erik sosunu bir araya getiriyor. Noodle ve pilavla birlikte mükemmel bir seçim.

Malzemeler

2 porsiyon

Ördek:

2 
ördek butu
300 ml
su
1 tatlı kaşığı
beşli baharat (ya da tarçın, yıldız anoson, kişniş vb gibi bütün baharatlar)
3 
diş sarımsak
3 cm
taze zencefil

Sote:

1 
kırmızı soğan
3 
diş sarımsak
3 cm
taze zencefil
1 
kırmızı acı biber
1 
pak choi
1 
erik (tercihe bağlı)
100 gr
shiitake (ya da istiridye) mantarı
 ½ demet
taze soğan ya da kalın frenk soğanı
1 avuç
tatlı bezelye
3 ½ yemek kaşığı
Çin erik sosu
50 gr
bambu filizi (konserve – tercihe bağlı)
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)
300 gr
pirinç noodle (Paketin üzerindeki talimatlara göre pişirilmiş)
Besin değerleri (porsiyon başı):2930 kJ / 812 kcal
48 grYağ
42 grProtein
49 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Ördek butlarını bir tencereye yerleştirin. Kikkoman Soy Sauce, su ve baharatları ekleyin. Sarımsağı ve zencefili dilimleyip karışıma ekleyin. Kaynama noktasına getirip üzerini kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika ya da ördek butları yumuşayana kadar pişirin.

Adım 2

Soğanı şeritler halinde kesin. Sarımsağı doğrayın. Zencefili ince ince doğrayın veya rendeleyin. Biberi doğrayın. Pak choi'yi şeritler halinde kesin ve erik doğrayın. Shiitake mantarlarını küçük parçalara kesin. Yeşil soğanları doğrayın. Pişen ördek etini kemiklerinden ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Adım 3

Tavada biraz yemeklik yağ ısıtın. Ördek parçalarını ekleyin ve kısa bir süre kızartın. Soğan, sarımsak, biber ve zencefili ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurun. Pak choi, mantarlar, şeker bezelyeleri ve (isteğe bağlı) bambu filizlerini ekleyin. Yaklaşık bir dakika soteleyin. Bir süre sonra, erik sosu, koyun sosu ve doğranmış erikleri ekleyin. Kısa bir süre daha soteleyin. Ardından doğranmış yeşil soğanı ekleyin.

Adım 4

Pişmiş pirinç noodle’la servis yapın.

Püf noktası:

Bu tarif pilavla da çok iyi gider! Ayrıca dilediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1397

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Ördek butlarını bir tencereye yerleştirin. Kikkoman Soy Sauce, su ve baharatları ekleyin. Sarımsağı ve zencefili dilimleyip karışıma ekleyin. Kaynama noktasına getirip üzerini kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika ya da ördek butları yumuşayana kadar pişirin.

Soğanı şeritler halinde kesin. Sarımsağı doğrayın. Zencefili ince ince doğrayın veya rendeleyin. Biberi doğrayın. Pak choi'yi şeritler halinde kesin ve erik doğrayın. Shiitake mantarlarını küçük parçalara kesin. Yeşil soğanları doğrayın. Pişen ördek etini kemiklerinden ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Tavada biraz yemeklik yağ ısıtın. Ördek parçalarını ekleyin ve kısa bir süre kızartın. Soğan, sarımsak, biber ve zencefili ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurun. Pak choi, mantarlar, şeker bezelyeleri ve (isteğe bağlı) bambu filizlerini ekleyin. Yaklaşık bir dakika soteleyin. Bir süre sonra, erik sosu, koyun sosu ve doğranmış erikleri ekleyin. Kısa bir süre daha soteleyin. Ardından doğranmış yeşil soğanı ekleyin.

Pişmiş pirinç noodle’la servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.