Coq au vin (Kırmızı Şarap Soslu Tavuk)
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Tavuk butları yıkanır, kurulanır ve eklemden ikiye bölünür. Çorba yeşillikleri temizlenip yıkanır. Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar ve çorba yeşillikleri küp küp doğranır ve sarımsaklar ezilir. Büyük bir kapta kırmızı şarap, soya sosu, çorba yeşillikleri, soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı, ardıç meyveleri, karabiber taneleri ve şeker karıştırılır. Tavuk butları da eklenir ve yaklaşık 2 saat soğuk tutulur.
Adım 2
Tavuk butları karışım suyundan çıkarılır ve karışım suyu bir süzgeçten geçirilir. Tavuk butları karabiberle baharatlandırılır, kızgın yağda her tarafı kızartılır ve çıkarılır. Kalan kızartma yağına süzülen sebzeler, baharatlar ve salça koyulur kızartılır.
Adım 3
Et suyu ve süzülen su ilave edilir ve kaynatılır. Tavuk butları tekrar eklenir ve üstü kapalı olarak yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Mantarlar da yıkanıp temizlenir ve pişirme süresinin bitiminden yaklaşık 5 dakika önce eklenir.
Adım 4
Sos isteğe göre sos kıvamlaştırıcı ile koyulaştırılır, tavuk budu ve maydanozlu patates ile servis edilir.
Recept-ID: 214
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet