Çörek mantarlı ravioli

toplam süre 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi

Bu klasik İtalyan lezzetinde önemli olan, süsleme olarak servis edilen gevrek amaretti kurabiyesiyle birlikte doğru miktarda çörek mantarı kullanmaktır.

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
hazır mantı hamuru
500 gr
mantar
2 
soğan
1 
diş sarımsak
100 gr
tereyağı
1 tatlı kaşığı
çörek mantarı tozu
1 tutam
şeker
3 
sap maydanoz
1 
yumurta sarısı
2 
dal kekik
25 gr
ufalanmış Amaretti bisküvi
Besin değerleri (porsiyon başı): 1744 kJ  /  417 kcal
27,5 gr Yağ
10,8 gr Protein
31,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Mantarları küçük küçük doğrayın. Soğanları ve sarımsağı soyun ve onları da ince ince doğrayın. 

Adım 2

Tüm malzemeleri 2 dal kekikle soteleyin ve çörek mantarı tozu, şeker ve Kikkoman Soya Sosu çeşnilendirin. Ocağı kısın ve yoğun bir kıvam alana kadar pişmeye bırakın. Bu karışımı bir kaseye alın. 

Adım 3

Maydanozu yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın ve karışıma ekleyin. 

Adım 4

Mantı hamurunu yuvarlayın ve bir kupa kullanarak daireler şeklinde kesin. Kesilmiş mantı hamurlarına yumurta sarısı sürün, ortalarına karışımdan koyun ve katlayıp sertçe bastırın.

Adım 5

Servis etmeden önce ravioliyi kaynar suda 3-4 dakika haşlayın, ardından süzüp amaretti kurabiye kırıntılarıyla biraz tereyağında çevirin.

Recept-ID: 1078

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Mantarları küçük küçük doğrayın. Soğanları ve sarımsağı soyun ve onları da ince ince doğrayın. 

Tüm malzemeleri 2 dal kekikle soteleyin ve çörek mantarı tozu, şeker ve Kikkoman Soya Sosu çeşnilendirin. Ocağı kısın ve yoğun bir kıvam alana kadar pişmeye bırakın. Bu karışımı bir kaseye alın. 

Maydanozu yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın ve karışıma ekleyin. 

Mantı hamurunu yuvarlayın ve bir kupa kullanarak daireler şeklinde kesin. Kesilmiş mantı hamurlarına yumurta sarısı sürün, ortalarına karışımdan koyun ve katlayıp sertçe bastırın.

Servis etmeden önce ravioliyi kaynar suda 3-4 dakika haşlayın, ardından süzüp amaretti kurabiye kırıntılarıyla biraz tereyağında çevirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.