

3 Soslu Kızarmış Gyoza
Gyoza, Japon mantısıdır. Bu kolay tarifte kıyma ve sebzeler bir yüzleri kızarana kadar kızartılır. Bir veya daha fazla sosla servis edin.
Malzemeler
İç malzeme için:
Hazırlanış
Adım 1

İç malzeme için taze soğanlar temizlenip yıkanır. Sarımsak ve zencefil soyulur ve ikisi de taze soğanla birlikte ince ince doğranır.
Adım 2

Sivri lahana temizlenip yıkanır, irice doğranır, 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve elle iyice sıkılır. Doğranmış lahana beze sarılır ve lahana suyunun iyice akması için sıkıca bastırılır.
Adım 3

Taze soğan, sarımsak, zencefil, sivri lahana, kıyma, şeker, tuz, karabiber, soya sosu ve susam yağı karıştırılır.
Adım 4

Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Hafif ıslatılmış parmakla hamur kenarının yarısı nemlendirilir, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.
Adım 5
Gyoza kızartılmadan önce alt tarafına hafifçe un serpilir.
Adım 6

Bir kızartma tavasında (28 cm Ø) 1 yemek kaşığı yağ ısıtılır, gyoza 2 sıra halinde (her biri 5 parça) dikkatlice yerleştirilir ve kızartılır. Gyoza'nın alt tarafı hafifçe kızardığında, 1 çorba kaşığı un 100 ml su ile karıştırılır, üstüne dökülür ve kapağı kapalı şekilde orta ila yüksek ateşte yaklaşık 3 ½ dakika pişirilir.
Adım 7

Su buharlaştığında 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve gyoza'nın dibi çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Kalan gyozalar da aynı şekilde pişirilir.
Adım 8

Gyoza, alt tarafı yukarı bakacak şekilde tabağa yerleştirilir ve dip soslarla servis yapılır.
Dip Soslar:
1. Versiyon: 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu,2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı bal
2. Versiyon: 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu,1 ½ yemek kaşığı sirke, ½ tatlı kaşığı acı biber yağı
3. Versiyon: Kikkoman Ponzu Limonlu
Recept-ID: 80
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet