Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları
Hazırlanış
Tavuk budu, yaklaşık 3 cm küpler şeklinde doğranıp zencefil, doğal fermente soya sosu ve beyaz şarapla birlikte buzdolabı poşetine konulur. Malzemeler, parmak uçlarıyla poşetin dışından karıştırılır. Tavuk eti, yaklaşık 20-30 dakika poşette bekletildikten sonra çıkartılır ve dikkatlice bastırarak kurulanır. Bir kabın içinde hafif çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılır ve patates ununa bulanır. Sıvı yağ tavada kızdırılıp (170-180°C) tavuk parçaları çıtır çıtır olana kadar 3 – 4 dakika kızartılır. Pişen tavuk parçaları tabağa alınır ve limon ve maydanozla süslenir. Yemeden önce etin üzerine biraz taze limon sıkılabilir.
Recept-ID: 103
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet