Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle
Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle

Kızarmış sebzeli pirinç yufkası noodle

toplam süre20 dak.
10 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Soğan, havuç ve lahanayla saniyeler içinde pişen bu enfes pirinç yufkası noodle yemeğine biraz da susam eklediniz mi, tadından yenmez! Leziz ve basit bir tarif.

Malzemeler

2 porsiyon
8 
adet pirinç yufkası
0,13 
mor lahana
 ½ 
sarı biber
 ½ 
havuç
1 
soğan
2 
diş sarımsak
 ½ yemek kaşığı
bal
1 yemek kaşığı
susam
1 
taze soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):892 kJ / 213 kcal
6 grYağ
5 grProtein
33 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

8  adet pirinç yufkası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

4 adet pirinç yufkasını bir kase ılık suda yumuşayana kadar bekletin. Kikkoman Sesame Oil ile yağlanmış bir tahtanın üzerine çıkarın ve üst üste yerleştirin. Birbirlerine yapışmaları için bastırın ve ardından 2 dakika boyunca su dolu kaseye geri koyun. Bunları tahtaya yerleştirin ve yağlı bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri tekrar suya koyun ve elle ayırın. Ayırdıktan sonra, şeritleri kuru bir kaba ekleyin.

Kalan 4 pirinç yufkasıyla tekrarlayın.

Adım 2

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı0,13  mor lahana –  ½  sarı biber –  ½  havuç – 1  soğan – 2  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ yemek kaşığı bal

Lahana, biber, havuç ve soğanı doğrayın. Sebzeleri bir tavaya alıp Kikkoman Sesame Oil ile kızartın. Üzerine sarmısağı ekleyin. Kikkoman Soy Sauce’u balla karıştırın. Tavaya dökün, sebzelerle ve noodle’larla (kestiğiniz şeritlerle) karıştırın.

Adım 3

1 yemek kaşığı susam – 1  taze soğan

Taze soğanı dilimleyin ve susamle birlikte,  yemeğin üzerine serpiştirin.

Recept-ID: 1302

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

8 adet pirinç yufkası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

4 adet pirinç yufkasını bir kase ılık suda yumuşayana kadar bekletin. Kikkoman Sesame Oil ile yağlanmış bir tahtanın üzerine çıkarın ve üst üste yerleştirin. Birbirlerine yapışmaları için bastırın ve ardından 2 dakika boyunca su dolu kaseye geri koyun. Bunları tahtaya yerleştirin ve yağlı bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritleri tekrar suya koyun ve elle ayırın. Ayırdıktan sonra, şeritleri kuru bir kaba ekleyin.

Kalan 4 pirinç yufkasıyla tekrarlayın.

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı0,13 mor lahana – ½ sarı biber – ½ havuç – 1 soğan – 2 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ yemek kaşığı bal

Lahana, biber, havuç ve soğanı doğrayın. Sebzeleri bir tavaya alıp Kikkoman Sesame Oil ile kızartın. Üzerine sarmısağı ekleyin. Kikkoman Soy Sauce’u balla karıştırın. Tavaya dökün, sebzelerle ve noodle’larla (kestiğiniz şeritlerle) karıştırın.

1 yemek kaşığı susam – 1 taze soğan

Taze soğanı dilimleyin ve susamle birlikte,  yemeğin üzerine serpiştirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.