Soya Tahin Soslu Izgara Patlıcan

toplam süre 90 dak.
60 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
2 
patlıcan
2 yemek kaşığı
tuz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ 
rezene
 ½ 
nar
25 gr
antep fıstığı
Birkaç tane nane yaprağı

Dressing sos için

1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
tahin
1 ½ tatlı kaşığı
açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
1 yemek kaşığı
limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 820 kJ  /  195 kcal
12,1 gr Yağ
5 gr Protein
14 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Patlıcanlar yıkanır, uzunlamasına dilimlere doğranır, kesilmiş yüzeylere tuz serpilip yaklaşık 60 dakika dinlenmeye bırakılır. Patlıcan dilimleri yıkanır, kurulanır ve ızgara tavada her iki taraftan yaklaşık 4-5 dakika yağsız olarak kızartılır. Bir tabağa yerleştirilir ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.

Adım 2

Rezene temizlenip yıkanır, ince şeritler halinde kesilir ve patlıcanların üstüne yerleştirilir. Nar taneleri ayıklanır ve antep fıstığı ve nane ile rezenenin üzerine eklenir.

Adım 3

Dressing sos için sarımsak soyulur, sıkılır ve tahin, soya sosu, şurup ve limon suyu ile karıştırılır. Karabiber ile tatlandırılıp patlıcanın üzerine dökülür ve servis yapılır.

Püf noktası

Tahin yerine ince öğütülmüş susam tohumları da kullanılabilir. 

Recept-ID: 33

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patlıcanlar yıkanır, uzunlamasına dilimlere doğranır, kesilmiş yüzeylere tuz serpilip yaklaşık 60 dakika dinlenmeye bırakılır. Patlıcan dilimleri yıkanır, kurulanır ve ızgara tavada her iki taraftan yaklaşık 4-5 dakika yağsız olarak kızartılır. Bir tabağa yerleştirilir ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.

Rezene temizlenip yıkanır, ince şeritler halinde kesilir ve patlıcanların üstüne yerleştirilir. Nar taneleri ayıklanır ve antep fıstığı ve nane ile rezenenin üzerine eklenir.

Dressing sos için sarımsak soyulur, sıkılır ve tahin, soya sosu, şurup ve limon suyu ile karıştırılır. Karabiber ile tatlandırılıp patlıcanın üzerine dökülür ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.