Kuru meyveli kuzu yahni
Kuru meyveli kuzu yahni

Kuru meyveli kuzu yahni

toplam süre 1 Sa 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi
1 Sa pişme süresi

Ortadoğu mutfağından ilham alan tatlı ve tuzlu bir lezzet: Kikkoman Soy Sauce, zencefil ve zerdeçal ile marine edilip pişirilen kuzu eti, erik, hurma ve kayısıyla birlikte yavaşça pişirilir. Özel davet sofraları için farklı ve aromatik bir ana yemek.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
ince doğranmış diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş zencefil
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş kimyon
1 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş zerdeçal
1 tatlı kaşığı
şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı
bal
500 gr
kemiksiz kuzu budu veya kuzu kol
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 
soğan
1 tatlı kaşığı
kişniş tohumu
250 ml
sebze suyu
50 gr
kuru kayısı
30 gr
kuru üzüm
30 gr
kuru erik
20 gr
kuru hurma
2 
dal biberiye
Besin değerleri (porsiyon başı):2.850 kJ / 680 kcal
38 grYağ
42 grProtein
38 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1  ince doğranmış diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal – 1 tatlı kaşığı şarap sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal – 500 gr kemiksiz kuzu budu veya kuzu kol

Bir kapta Kikkoman Soy Sauce, sarımsak, karabiber, zencefil, kimyon, zerdeçal, sirke ve balı karıştırın. Marinasyon sosunu etin her yerine iyice yedirin, üzerini kapatın ve buzdolabında birkaç saat veya bir gece bekletin.

Adım 2

2 yemek kaşığı zeytinyağı – Marinated lamb from step 1 – 1  soğan

Zeytinyağını tavada ısıtın, marine edilmiş kuzuyu her tarafından kızartın. Eti fırın kabına alın. Soğanı soyup küp doğrayın, aynı tavada yaklaşık 2 dakika soteleyin.

Adım 3

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu250 ml sebze suyu

Kişniş tohumlarını havanda dövün, üzerine zerdeçal, zencefil ve kimyon ekleyip karıştırın. Baharatları 2. adımdaki soğanla birlikte tavaya ekleyip yaklaşık 1 dakika kavurun. Ardından Kikkoman Soy Sauce ve sebze suyunu ilave edin, karıştırın ve hepsini etin bulunduğu kaba aktarın.

Adım 4

50 gr kuru kayısı – 30 gr kuru üzüm – 30  kuru erik – 20 gr kuru hurma – 2  dal biberiye

Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, hurma ve biberiye dallarını ekleyin. Üzerini kapatın ve 180 °C'de yaklaşık 1 saat boyunca, et yumuşayana kadar yahni gibi pişirin. Ardından eti dilimleyin, üzerine sosu ve meyveleri gezdirerek servis edin.

Püf noktası

Bu kuzu yemeği, iri taneli (pearl) kuskus veya aromatik basmati pirinciyle mükemmel uyum sağlar. Ek doku ve lezzet için taze kişniş veya kavrulmuş bademle süsleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1624

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 ince doğranmış diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal – 1 tatlı kaşığı şarap sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal – 500 gr kemiksiz kuzu budu veya kuzu kol

Bir kapta Kikkoman Soy Sauce, sarımsak, karabiber, zencefil, kimyon, zerdeçal, sirke ve balı karıştırın. Marinasyon sosunu etin her yerine iyice yedirin, üzerini kapatın ve buzdolabında birkaç saat veya bir gece bekletin.

2 yemek kaşığı zeytinyağı – Marinated lamb from step 1 – 1 soğan

Zeytinyağını tavada ısıtın, marine edilmiş kuzuyu her tarafından kızartın. Eti fırın kabına alın. Soğanı soyup küp doğrayın, aynı tavada yaklaşık 2 dakika soteleyin.

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu250 ml sebze suyu

Kişniş tohumlarını havanda dövün, üzerine zerdeçal, zencefil ve kimyon ekleyip karıştırın. Baharatları 2. adımdaki soğanla birlikte tavaya ekleyip yaklaşık 1 dakika kavurun. Ardından Kikkoman Soy Sauce ve sebze suyunu ilave edin, karıştırın ve hepsini etin bulunduğu kaba aktarın.

50 gr kuru kayısı – 30 gr kuru üzüm – 30 kuru erik – 20 gr kuru hurma – 2 dal biberiye

Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, hurma ve biberiye dallarını ekleyin. Üzerini kapatın ve 180 °C'de yaklaşık 1 saat boyunca, et yumuşayana kadar yahni gibi pişirin. Ardından eti dilimleyin, üzerine sosu ve meyveleri gezdirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.