

Kuru meyveli kuzu yahni
Ortadoğu mutfağından ilham alan tatlı ve tuzlu bir lezzet: Kikkoman Soy Sauce, zencefil ve zerdeçal ile marine edilip pişirilen kuzu eti, erik, hurma ve kayısıyla birlikte yavaşça pişirilir. Özel davet sofraları için farklı ve aromatik bir ana yemek.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 ince doğranmış diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal – 1 tatlı kaşığı şarap sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal – 500 gr kemiksiz kuzu budu veya kuzu kol
Bir kapta Kikkoman Soy Sauce, sarımsak, karabiber, zencefil, kimyon, zerdeçal, sirke ve balı karıştırın. Marinasyon sosunu etin her yerine iyice yedirin, üzerini kapatın ve buzdolabında birkaç saat veya bir gece bekletin.
Adım 2

2 yemek kaşığı zeytinyağı – Marinated lamb from step 1 – 1 soğan
Zeytinyağını tavada ısıtın, marine edilmiş kuzuyu her tarafından kızartın. Eti fırın kabına alın. Soğanı soyup küp doğrayın, aynı tavada yaklaşık 2 dakika soteleyin.
Adım 3

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 250 ml sebze suyu
Kişniş tohumlarını havanda dövün, üzerine zerdeçal, zencefil ve kimyon ekleyip karıştırın. Baharatları 2. adımdaki soğanla birlikte tavaya ekleyip yaklaşık 1 dakika kavurun. Ardından Kikkoman Soy Sauce ve sebze suyunu ilave edin, karıştırın ve hepsini etin bulunduğu kaba aktarın.
Adım 4

50 gr kuru kayısı – 30 gr kuru üzüm – 30 kuru erik – 20 gr kuru hurma – 2 dal biberiye
Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, hurma ve biberiye dallarını ekleyin. Üzerini kapatın ve 180 °C'de yaklaşık 1 saat boyunca, et yumuşayana kadar yahni gibi pişirin. Ardından eti dilimleyin, üzerine sosu ve meyveleri gezdirerek servis edin.
Püf noktası
Bu kuzu yemeği, iri taneli (pearl) kuskus veya aromatik basmati pirinciyle mükemmel uyum sağlar. Ek doku ve lezzet için taze kişniş veya kavrulmuş bademle süsleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1624
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet



















