

Yeşil bezelyeli pilav üzerinde susamlı tofu katsu
Bu yemeğin yıldızı, frenk soğanlı tatlı-tuzlu bir sos eşliğinde çıtır ekmek kırıntılarıyla kaplanmış tofudur. Yeşil bezelye ve tatlı nar tanelerinin eklenmesiyle karakter kazanan pilavla harika bir tat verir.
Malzemeler
Sos:
Hazırlanış
Adım 1

Pirinci yıkayın, iki katı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. Bezelyeleri yumuşayana kadar pişirin ve pirinç, doğranmış nane, limon kabuğu rendesi, limon suyu, biber ve nar taneleri ile karıştırın.
Adım 2

Tofuyu Kikkoman glütensiz soya sosu, badem sütü ve patates nişastası karışımında bekletin, ardından susam tohumu ve öğütülmüş mısır gevreği serpin. Zeytinyağında altın kahvesİ renginde kızarana kadar kızartın.
Adım 3

Kızarmış tofuyu dilimleyin ve pilav ve hazırlanmış garnitürlerle servis edin. Üzerine Kikkoman glütensiz soya sosu, akçaağaç şurubu, susam yağı ve frenk soğanı karışımından oluşan bir sos gezdirin.
Püf noktası:
Yeşil bezelye yerine Brüksel lahanası da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1209
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet