Yeşil bezelyeli pilav üzerinde susamlı tofu katsu

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Bu yemeğin yıldızı, frenk soğanlı tatlı-tuzlu bir sos eşliğinde çıtır ekmek kırıntılarıyla kaplanmış tofudur. Yeşil bezelye ve tatlı nar tanelerinin eklenmesiyle karakter kazanan pilavla harika bir tat verir.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
basmati pirinç
50 gr
yeşil bezelye
1 tatlı kaşığı
kıyılmış nane
2 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş limon kabuğu
1 tutam
karabiber
 ½ 
nar (sadece çekirdekleri)
180 gr
tofu
3 yemek kaşığı
badem sütü
1 yemek kaşığı
patates nişastası
15 gr
susam tohumu
20 gr
mısır gevreği
2 yemek kaşığı
zeytinyağı

Sos:

2 yemek kaşığı
akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı
1 yemek kaşığı
doğranmış frenk soğanı
Besin değerleri (porsiyon başı): 2407 kJ  /  575 kcal
20,5 gr Yağ
21 gr Protein
75,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Pirinci yıkayın, iki katı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. Bezelyeleri yumuşayana kadar pişirin ve pirinç, doğranmış nane, limon kabuğu rendesi, limon suyu, biber ve nar taneleri ile karıştırın.

Adım 2

Tofuyu Kikkoman glütensiz soya sosu, badem sütü ve patates nişastası karışımında bekletin, ardından susam tohumu ve öğütülmüş mısır gevreği serpin. Zeytinyağında altın kahvesİ renginde kızarana kadar kızartın.

Adım 3

Kızarmış tofuyu dilimleyin ve pilav ve hazırlanmış garnitürlerle servis edin. Üzerine Kikkoman glütensiz soya sosu, akçaağaç şurubu, susam yağı ve frenk soğanı karışımından oluşan bir sos gezdirin.

Püf noktası:

Yeşil bezelye yerine Brüksel lahanası da kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1209

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pirinci yıkayın, iki katı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. Bezelyeleri yumuşayana kadar pişirin ve pirinç, doğranmış nane, limon kabuğu rendesi, limon suyu, biber ve nar taneleri ile karıştırın.

Tofuyu Kikkoman glütensiz soya sosu, badem sütü ve patates nişastası karışımında bekletin, ardından susam tohumu ve öğütülmüş mısır gevreği serpin. Zeytinyağında altın kahvesİ renginde kızarana kadar kızartın.

Kızarmış tofuyu dilimleyin ve pilav ve hazırlanmış garnitürlerle servis edin. Üzerine Kikkoman glütensiz soya sosu, akçaağaç şurubu, susam yağı ve frenk soğanı karışımından oluşan bir sos gezdirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.