Soya soslu, miso’lu ve peynirli yaki onigiri
Soya soslu, miso’lu ve peynirli yaki onigiri

Soya soslu, miso’lu ve peynirli yaki onigiri

toplam süre30 dak.
5 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Karşınızda yaki onigiri (ızgara pirinç topları); harika bir öğle yemeği veya leziz bir atıştırmalık. Önceden yaptığınız pilavdan kalanları kullanabilir ya da taze pişirebilirsiniz. Kikkoman Soy Sauce, miso veya peynirden gelen umami ile dolu kıtır dış yüzeyin ve yumuşacık iç dolgunun keyfini çıkarın.

Malzemeler

2 porsiyon

Miso macunu için:

50 gr
beyaz miso
1 yemek kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş susam

Sos ve servis için:

1 tatlı kaşığı
beyaz susam
450 gr
pişmiş pirinç
20 gr
küçük peynir küpleri
60 gr
rendelenmiş pizza peyniri
Besin değerleri (porsiyon başı):1614 kJ / 386 kcal
12,3 grYağ
9,1 grProtein
55,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

50 gr beyaz miso – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı öğütülmüş susam

Beyaz miso, Kikkoman Soy Sauce, şeker, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Sesame Oil ve öğütülmüş susamı karıştırın.

Adım 2

İlk adımdaki karışımı küçük bir tavada düzenli olarak karıştırarak yaklaşık 2 dakika kaynatın.

Adım 3

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu1 tatlı kaşığı beyaz susam – 300 gr pişmiş pirinç – 20 gr küçük peynir küpleri

Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-style Sweet Seasoning'i karıştırın. Susam ve 2 çay kaşığı sos karışımını pirince ekleyin. Pirinci 2 kâseye bölüştürün. Bir kâseye peynir küplerini ekleyip karıştırın. Her iki pirinç karışımını da 2'şer top haline getirin. Kalan sosu bir kenara ayırın.

Adım 4

1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Pirinç toplarının her iki tarafını, ısıttığınız Kikkoman Sesame Oil ile kızartın. 3. adımdan kalan sosu sürün ve altın kahverengi olana ve çıtırlaşana kadar 3-4 dakika kızartın.

Adım 5

60 gr rendelenmiş pizza peyniri

Başka bir tavayı kısık ateşte ısıtın. Pizza peynirini tavada dört küçük daire şeklinde yayın. Eridiğinde ve hafifçe kızardığında, çıkarın ve peynirli pirinç toplarının her birine ikişer peynir dairesinden yerleştirin.

Adım 6

150 gr pişmiş pirinç

Pirinci yassılaştırın. Üzerine 1. adımdaki miso macununu sürün ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Üç çeşit onigiriyi tabaklara dizin ve servis yapın.

Püf noktası:

Pizza peyniri yerine, cheddar, dağ peyniri veya tadı güçlü olan diğer peynirlerden de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1491

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

50 gr beyaz miso – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı öğütülmüş susam

Beyaz miso, Kikkoman Soy Sauce, şeker, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Sesame Oil ve öğütülmüş susamı karıştırın.

İlk adımdaki karışımı küçük bir tavada düzenli olarak karıştırarak yaklaşık 2 dakika kaynatın.

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu1 tatlı kaşığı beyaz susam – 300 gr pişmiş pirinç – 20 gr küçük peynir küpleri

Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Mirin-style Sweet Seasoning'i karıştırın. Susam ve 2 çay kaşığı sos karışımını pirince ekleyin. Pirinci 2 kâseye bölüştürün. Bir kâseye peynir küplerini ekleyip karıştırın. Her iki pirinç karışımını da 2'şer top haline getirin. Kalan sosu bir kenara ayırın.

1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Pirinç toplarının her iki tarafını, ısıttığınız Kikkoman Sesame Oil ile kızartın. 3. adımdan kalan sosu sürün ve altın kahverengi olana ve çıtırlaşana kadar 3-4 dakika kızartın.

60 gr rendelenmiş pizza peyniri

Başka bir tavayı kısık ateşte ısıtın. Pizza peynirini tavada dört küçük daire şeklinde yayın. Eridiğinde ve hafifçe kızardığında, çıkarın ve peynirli pirinç toplarının her birine ikişer peynir dairesinden yerleştirin.

150 gr pişmiş pirinç

Pirinci yassılaştırın. Üzerine 1. adımdaki miso macununu sürün ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Üç çeşit onigiriyi tabaklara dizin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.