Tatlı patates poutine
Tatlı patates poutine

Tatlı patates poutine

toplam süre55 dak.
25 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi

Kanada’nın sevilen klasiklerinden poutine’e sağlıklı bir yorum: Çıtır tatlı patates kızartmaları, yumuşacık mozerella ve zengin mantar sosu. Lezzet ve sağlıklı malzemeleri mükemmel dengeleyen bir tarif.

Malzemeler

2 porsiyon

Tatlı patates kızartması için:

700 gr
tatlı patates
1 ½ yemek kaşığı
kanola yağı
1 yemek kaşığı
patates nişastası
 ½ yemek kaşığı
mısır unu
 ½ tatlı kaşığı
toz sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
tatlı kırmızı biber tozu

Mantarlı sos için:

2 yemek kaşığı
kanola yağı
100 gr
dilimlenmiş mantar
30 gr
tereyağı
1 
arpacık soğanı (Küp küp doğranmış)
1 
diş doğranmış sarımsak
10 gr
buğday unu
10 gr
patates nişastası
200 ml
sebze suyu
 ½ tatlı kaşığı
kuru kekik
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber

Ek olarak:

160 gr
mozerella
1 yemek kaşığı
doğranmış taze soğan
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı):3879 kJ / 927 kcal
67 grYağ
25 grProtein
108 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

700 gr tatlı patates – 1 ½ yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı patates nişastası –  ½ yemek kaşığı mısır unu –  ½ tatlı kaşığı toz sarımsak –  ½ tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber tozu

Tatlı patatesleri yıkayın ve kızartmak için yaklaşık 1.5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir kâseye alın ve üzerini soğuk suyla kapatın. 20 dakika bekletin. Kızartmaları iyice kurulayın, yağ, mısır unu, patates nişastası ve baharatları ekleyin. İyice karıştırın ve air fryer’a aktarın. 200°C'de 30 dakika pişirin. Pişirme sırasında patatesleri birkaç kez karıştırın.

Adım 2

2 yemek kaşığı kanola yağı – 100 gr mantar, dilimlenmiş – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr tereyağı – 1  küçük arpacık soğanı (Küp küp doğranmış) – 1  doğranmış sarımsak – 10 gr buğday unu – 10 gr patates nişastası – 200 ml sebze suyu –  ½ tatlı kaşığı kuru kekik –  ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yağı tavada ısıtın, mantarları ve 1 yemek kaşığı Naturally Brewed Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin. Altın rengi olana kadar soteleyin, sonra bir tabağa alın. Tavaya tereyağı, arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Buğday unu ve patates nişastasını ekleyip altın rengi olana kadar kızartın. Sebze suyunu ekleyin, mantarları tavaya geri koyun, kalan Naturally Brewed Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyin ve sos koyulaşana kadar düşük ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Adım 3

160 gr mozerella – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan –  ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sıcak kızartmaları bir tabağa yerleştirin, parçalanmış mozerellayı ekleyin ve üzerine sıcak mantar sosunu dökün. Taze soğan ve karabiber serpin ve hemen servis yapın.

Püf noktası:

Kızartmalar fırında da pişirilebilir veya derin bir tava veya tencerede yağda kızartılabilir. Yağda kızartırken, tatlı patatesler için yağ ve baharatları eklemeyin ve kızardıktan sonra baharatlayın.

Genç tatlı patateslerin kabuğunu soymadan kullanabilirsiniz, ancak yaşlı olanların kullanmadan önce soyulması gerekir.

Naturally Brewed Kikkoman Soy Sauce yerine şunları da kullanabilirsiniz: Kikkoman Less Salt Soy Sauce, Kikkoman Gluten Free Soy Sauce ve Kikkoman Organic Soy Sauce.

Recept-ID: 1464

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

700 gr tatlı patates – 1 ½ yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı patates nişastası – ½ yemek kaşığı mısır unu – ½ tatlı kaşığı toz sarımsak – ½ tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber tozu

Tatlı patatesleri yıkayın ve kızartmak için yaklaşık 1.5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir kâseye alın ve üzerini soğuk suyla kapatın. 20 dakika bekletin. Kızartmaları iyice kurulayın, yağ, mısır unu, patates nişastası ve baharatları ekleyin. İyice karıştırın ve air fryer’a aktarın. 200°C'de 30 dakika pişirin. Pişirme sırasında patatesleri birkaç kez karıştırın.

2 yemek kaşığı kanola yağı – 100 gr mantar, dilimlenmiş – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr tereyağı – 1 küçük arpacık soğanı (Küp küp doğranmış) – 1 doğranmış sarımsak – 10 gr buğday unu – 10 gr patates nişastası – 200 ml sebze suyu – ½ tatlı kaşığı kuru kekik – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yağı tavada ısıtın, mantarları ve 1 yemek kaşığı Naturally Brewed Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin. Altın rengi olana kadar soteleyin, sonra bir tabağa alın. Tavaya tereyağı, arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Buğday unu ve patates nişastasını ekleyip altın rengi olana kadar kızartın. Sebze suyunu ekleyin, mantarları tavaya geri koyun, kalan Naturally Brewed Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyin ve sos koyulaşana kadar düşük ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

160 gr mozerella – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sıcak kızartmaları bir tabağa yerleştirin, parçalanmış mozerellayı ekleyin ve üzerine sıcak mantar sosunu dökün. Taze soğan ve karabiber serpin ve hemen servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.