Teriyaki Tavuk Tepsisi
toplam süre70 dak.
10 dak.hazırlık süresi
60 dak.pişme süresi
Malzemeler
4 porsiyon
4
büyük tavuk kalça, derili
3
orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 3 cm kalınlığında parçalara doğranmış
100 ml
2 yemek kaşığı
kanola yağı
2
adet kırmızı soğan, dilimlenmiş
1
kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
1
adet sarı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
200 gr
taze brokoli çiçeği
–
Besin değerleri (porsiyon başı):2133 kJ / 508 kcal
23 grYağ
29,6 grProtein
45,9 grKarbonhidrat
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 220°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 200°C/gaz fırın ayarı 7. Büyük bir kızartma tavasında, tavuk butların ve tatlı patateslerin üzerine biraz Teriyaki Marine sos ve yağ gezdirilir ve 30 dakika fırında kızartılır.
Adım 2
30 dakika sonra, kırmızı soğanlar ve dilimlenmiş biberler eklenir, sos malzemelerin tamamını kaplayana kadar iyice karıştırılır. 15-20 dakikalığına tekrar fırına verdikten sonra taze brokoli eklenir ve 10-12 dakika daha pişirilir. Daha sonra servis edilir.
Recept-ID: 430
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet