

Bagna cauda soslu ateşte yazlık sebzeler
Yaz mevsiminin taze ve canlı lezzetlerini, ızgara mevsim sebzeleri ve klasik İtalyan sarımsaklı hamsi sosu bagna cauda ile kutlayın. Taze otlarla süslenerek renk ve lezzet patlaması yaratan bu ziyafete hazır olun.
Hazırlanış
Adım 1

4 diş doğranmış sarımsak – 4 adet hamsi fileto (ince doğranmış) – 60 ml sızma zeytinyağı – 10 ml limon suyu
Küçük bir tavada zeytinyağını kısık orta ateşte ısıtın. Doğranmış sarımsak ve hamsi filetoları ekleyin. Sarımsak koku salana ve hamsiler yağda çözünene kadar sık sık karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Ateşten alın, el blender’i ile püre haline getirin veya havanda dövün. Ardından bir kenara alın.
Adım 2

70 gr taze kabak – 70 gr körpe karnabahar – 4 adet taze soğan – 6 adet kuşkonmaz – 1 adet kırmızı biber – 5 gr fesleğen – 5 gr maydanoz – 5 gr taze kekik – 10 ml zeytinyağı – 30 ml Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Kamp ateşinizi veya ızgaranızı önceden ısıtın. Dilimlenmiş veya ikiye bölünmüş sebzeleri zeytinyağı ile fırçalayın ve Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce ile tatlandırın. Hazırlanmış sebzeleri doğrudan ızgara tellerinin üzerine yerleştirin. Doğrudan ateşin üzerinde (veya ızgarada), ara sıra çevirerek, yumuşayana ve ızgara izleri oluşana kadar pişirin (5-7 dakika).
Izgarada pişmiş sebzeleri servis tabağına dizin. Üzerine ılık bagna cauda sosunu gezdirin. Doğranmış taze otlarla süsleyin.
Recept-ID: 1437
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet