Bagna cauda soslu ateşte yazlık sebzeler
Bagna cauda soslu ateşte yazlık sebzeler

Bagna cauda soslu ateşte yazlık sebzeler

5 5 oy
toplam süre 18 dak.
10 dak. hazırlık süresi
8 dak. pişme süresi

Yaz mevsiminin taze ve canlı lezzetlerini, ızgara mevsim sebzeleri ve klasik İtalyan sarımsaklı hamsi sosu bagna cauda ile kutlayın. Taze otlarla süslenerek renk ve lezzet patlaması yaratan bu ziyafete hazır olun.

Malzemeler

2 porsiyon
70 gr
taze kabak
70 gr
körpe karnabahar
4 
adet taze soğan
6 
adet kuşkonmaz
1 
adet kırmızı biber
5 gr
fesleğen
5 gr
maydanoz
5 gr
taze kekik
10 ml
zeytinyağı

Sos için:

4 
diş doğranmış sarımsak
4 
adet hamsi fileto (ince doğranmış)
60 ml
sızma zeytinyağı
10 ml
limon suyu
Besin değerleri (porsiyon başı):1.045 kJ / 250 kcal
20 grYağ
5 grProtein
15 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

4  diş doğranmış sarımsak – 4  adet hamsi fileto (ince doğranmış) – 60 ml sızma zeytinyağı – 10 ml limon suyu

Küçük bir tavada zeytinyağını kısık orta ateşte ısıtın. Doğranmış sarımsak ve hamsi filetoları ekleyin. Sarımsak koku salana ve hamsiler yağda çözünene kadar sık sık karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Ateşten alın, el blender’i ile püre haline getirin veya havanda dövün. Ardından bir kenara alın.

Adım 2

70 gr taze kabak – 70 gr körpe karnabahar – 4  adet taze soğan – 6  adet kuşkonmaz – 1  adet kırmızı biber – 5 gr fesleğen – 5 gr maydanoz – 5 gr taze kekik – 10 ml zeytinyağı – 30 ml Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Kamp ateşinizi veya ızgaranızı önceden ısıtın. Dilimlenmiş veya ikiye bölünmüş sebzeleri zeytinyağı ile fırçalayın ve Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce ile tatlandırın. Hazırlanmış sebzeleri doğrudan ızgara tellerinin üzerine yerleştirin. Doğrudan ateşin üzerinde (veya ızgarada), ara sıra çevirerek, yumuşayana ve ızgara izleri oluşana kadar pişirin (5-7 dakika).
Izgarada pişmiş sebzeleri servis tabağına dizin. Üzerine ılık bagna cauda sosunu gezdirin. Doğranmış taze otlarla süsleyin.

Recept-ID: 1437

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

4 diş doğranmış sarımsak – 4 adet hamsi fileto (ince doğranmış) – 60 ml sızma zeytinyağı – 10 ml limon suyu

Küçük bir tavada zeytinyağını kısık orta ateşte ısıtın. Doğranmış sarımsak ve hamsi filetoları ekleyin. Sarımsak koku salana ve hamsiler yağda çözünene kadar sık sık karıştırarak 7-8 dakika pişirin. Ateşten alın, el blender’i ile püre haline getirin veya havanda dövün. Ardından bir kenara alın.

70 gr taze kabak – 70 gr körpe karnabahar – 4 adet taze soğan – 6 adet kuşkonmaz – 1 adet kırmızı biber – 5 gr fesleğen – 5 gr maydanoz – 5 gr taze kekik – 10 ml zeytinyağı – 30 ml Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Kamp ateşinizi veya ızgaranızı önceden ısıtın. Dilimlenmiş veya ikiye bölünmüş sebzeleri zeytinyağı ile fırçalayın ve Kikkoman Naturally Brewed Less Salt Soy Sauce ile tatlandırın. Hazırlanmış sebzeleri doğrudan ızgara tellerinin üzerine yerleştirin. Doğrudan ateşin üzerinde (veya ızgarada), ara sıra çevirerek, yumuşayana ve ızgara izleri oluşana kadar pişirin (5-7 dakika).
Izgarada pişmiş sebzeleri servis tabağına dizin. Üzerine ılık bagna cauda sosunu gezdirin. Doğranmış taze otlarla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.