Hindistan'dan egzotik sebze burger

toplam süre 40 dak.
15 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Burger dünyasında Hint esintileri! 

Bu benzersiz burger köftesi darı, havuç ve dolmalık kabakla bambaşka bir lezzet sunarken, Kikkoman Poke Sauce, yoğurt ve köriyle lezzetlendirilmiş salata, hareketli Mumbai sokaklarının renklerini sofranıza getiriyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Köfte için:

50 gr
darı
1 
havuç
 ½ 
küçük dolmalık biber
1 
yumurta
50 gr
ekmek kırıntısı
1 tatlı kaşığı
köri tozu
 ½ tatlı kaşığı
toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
1 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı

Salata için:

80 gr
beyaz lahana
1 
küçük kırmızı soğan
1 demet
kişniş
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
yoğurt
 ¼ tatlı kaşığı
köri tozu
2 
büyük naan ekmeği
Besin değerleri (porsiyon başı): 2979 kJ  /  712 kcal
26,5 gr Yağ
24,5 gr Protein
95 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

50 gr darı – 1  havuç –  ½  dolmalık biber – 1  yumurta – 50 gr ekmek kırıntısı

Darıyı soğuk suyla durulayın, ardından kaynar suyla haşlayın. Üzerine iki kat su koyup suyunu çekene 12 dakika kadar pişirin. Pişmiş darıyı soğumaya bırakın ve ince rendelenmiş havuç ve rendelenmiş kabak, yumurta ve ekmek kırıntısıyla karıştırın.

Adım 2

1 tatlı kaşığı köri tozu –  ½ tatlı kaşığı toz zerdeçal – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karışımı baharatlar, zencefil ve Kikkoman Poke Sauce ile lezzetlendirin. Karışımdan iki köfte oluşturun ve iki tarafını da zeytinyağında kızartın.

Adım 3

80 gr beyaz lahana – 1  küçük kırmızı soğan – 1 demet kişniş – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos1 yemek kaşığı yoğurt –  ¼ tatlı kaşığı köri tozu – 2  büyük naan ekmeği

Lahanayı doğrayın, soğanı halka halka dilimleyin ve kişnişi küçük parçalara bölün. Hepsini, Kikkoman Poke Sauce, yoğurt ve köriyle karıştırın. İki naan ekmeğini de ikiye bölün. Bir yarısına hazırladığınız salatayı ve köfteyi koyun, diğer yarısıyla üzerini kapatın.

Recept-ID: 1247

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

50 gr darı – 1  havuç –  ½  dolmalık biber – 1  yumurta – 50 gr ekmek kırıntısı

Darıyı soğuk suyla durulayın, ardından kaynar suyla haşlayın. Üzerine iki kat su koyup suyunu çekene 12 dakika kadar pişirin. Pişmiş darıyı soğumaya bırakın ve ince rendelenmiş havuç ve rendelenmiş kabak, yumurta ve ekmek kırıntısıyla karıştırın.

1 tatlı kaşığı köri tozu –  ½ tatlı kaşığı toz zerdeçal – 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 1 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karışımı baharatlar, zencefil ve Kikkoman Poke Sauce ile lezzetlendirin. Karışımdan iki köfte oluşturun ve iki tarafını da zeytinyağında kızartın.

80 gr beyaz lahana – 1  küçük kırmızı soğan – 1 demet kişniş – 2 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sos1 yemek kaşığı yoğurt –  ¼ tatlı kaşığı köri tozu – 2  büyük naan ekmeği

Lahanayı doğrayın, soğanı halka halka dilimleyin ve kişnişi küçük parçalara bölün. Hepsini, Kikkoman Poke Sauce, yoğurt ve köriyle karıştırın. İki naan ekmeğini de ikiye bölün. Bir yarısına hazırladığınız salatayı ve köfteyi koyun, diğer yarısıyla üzerini kapatın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.