

Mantar Soslu Tatlı Patates Köftesi
Rahatlatıcı, doyurucu, hazırlaması kolay ve vejetaryen bir tarifle karşınızdayız. Bugün sofralarınızı kremalı mantar sosu ile kaplanmış tatlı patates köftesi süslüyor.
Malzemeler
Mantarlı Sos İçin:
Hazırlanış
Adım 1

600 gr tatlı patates
Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Patatesleri yıkayın, soyun ve doğrayın. Ardından fırın tepsisine yerleştirin ve yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika boyunca fırında pişirin. Fırından aldığınız patatesler soğuduktan sonra patates ezicisi ile patatesleri püre haline getirin.
Adım 2

65 gr buğday unu – 3 yemek kaşığı patates nişastası – 1 adet yumurta – ½ tatlı kaşığı tuz
Püre haline getirdiğiniz patatesi, buğday ununu, patates nişastasını, tuz ve yumurtayı bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra ufak bezeler hazırlayın. Hazırladığınız bezeleri tuzlu suda haşlayın. Köfteler suyun yüzeyine çıktıktan sonra 3 dakika daha haşlamaya devam edin.
Adım 3

1 yemek kaşığı tereyağı – 500 gr mantar (yarı beyaz, yarı kahverengi) – 4 adet arpacık soğanı – 2 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı karabiber – 250 ml krem şanti – ½ demet maydanoz
Mantarları yıkayın ve dilimleyin. Soğanı kibrit çöpü büyüklüğünde kesin ve sarımsağı ezin. Soğanlar pembeleşene kadar tereyağında kavurun, ardından mantar ve sarımsak ekleyin. Altın rengi elde edene kadar kavurmaya devam edin. Kikkoman Soya Sosu ve karabiber ile çeşnilendirmek. Krem şanti ve doğranmış maydanoz ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. Pişen sosu mantıların üzerine dökün ve maydanoz yaprakları ile beraber servis edin. Afiyet olsun!
Daha az kalori içeren bir mantar sosu hazırlamak için krem şanti miktarını azaltıp yerine sebze suyu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1153
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet