Sukiyaki tarzı Kore usulü jeongol güveç
Sukiyaki tarzı Kore usulü jeongol güveç

Sukiyaki tarzı Kore usulü jeongol güveç

toplam süre 40 dak.
30 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Kikkoman Teriyaki Sauce with Toasted Sesame içinde marine edilmiş ince dilim dana, domuz eti veya tofu; sebzelerle kat kat dizilip sofrada pişirilir. Yumurtayla tamamlanan bu Kore usulü jeongol, sıcak servis edilen lezzetli bir paylaşımlı yemektir.

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
ince dilimlenmiş dana veya domuz eti (Kıyma veya tofu da kullanılabilir)
1 
diş rendelenmiş sarımsak
300 gr
daikon turpu (6 cm uzunluğunda jülyen doğranmış)
300 gr
havuç (6 cm uzunluğunda jülyen doğranmış)
100 gr
taze soğan (6 cm uzunluğunda kesilmiş)
100 gr
ıspanak (6 cm uzunluğunda kesilmiş)
150 gr
mantar (Örneğin shiitake veya enoki, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
1 
kırmızı biber (200 gr, 6 cm uzunluğunda kesilmiş)
4 
adet yumurta
100 ml
su

Kızarmış pilav için:

300 gr
pişmiş pirinç
Besin değerleri (porsiyon başı):2.531 kJ / 605 kcal
34,5 grYağ
32,7 grProtein
49,7 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr ince dilimlenmiş dana veya domuz eti (Kıyma veya tofu da kullanılabilir) – 1  diş rendelenmiş sarımsak – 120 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos

Dana veya domuz etini lokmalık şeritler halinde kesin. Kikkoman Teriyaki Sauce with Toasted Sesame ve rendelenmiş sarımsağı bir kapta karıştırın. Eti veya tofu’yu ekleyip her tarafını sosla kaplayın. Sebzeleri hazırlarken en az 10 dakika marine edin.

Adım 2

300 gr daikon turpu – 300 gr havuç – 100 gr taze soğan – 100 gr ıspanak – 150 gr mantar (Örneğin shiitake veya enoki) – 1  kırmızı biber (200 gr)

Daikon turpu ve havucu 6 cm uzunluğunda ince şeritler halinde doğrayın. Taze soğan, ıspanak ve kırmızı biberi 6 cm uzunluğunda kesin. Mantarları 5 mm kalınlığında dilimleyin.

Adım 3

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Kikkoman Toasted Sesame Oil’i bir tencereye alın.  İlk adımdaki marine edilmiş eti 5 porsiyona ayırın ve tencereye dairesel şekilde yerleştirin, aralarda boşluk bırakın. 2. adımdaki sebzeleri etin çevresine eşit biçimde dizin.

Adım 4

4  adet yumurta – 100 ml su

Yumurtaları tencerenin ortasındaki boşluğa kırın. Tencereyi orta ateşe alın ve suyu malzemelerin üzerine eşit şekilde dökün. Yumurtalar ve sebzeler tamamen pişinceye kadar kaynatın. Nazikçe karıştırarak sıcak servis edin.

Adım 5

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos

Bir tavada Kikkoman Toasted Sesame Oil’i ısıtın. Pişmiş pirinci ve Kikkoman Teriyaki Sauce with Toasted Sesame’i ekleyin. Pirinç tamamen ısınana kadar karıştırarak kavurun. Güveçle birlikte servis edin.

Püf noktası

Kikkoman Teriyaki Sauce bulunmuyorsa şu karışımı hazırlayabilirsiniz:

• 1 diş rendelenmiş sarımsak
• 4 yemek kaşığı Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
• 2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning
• 2 tatlı kaşığı şeker
• 2 yemek kaşığı Kikkoman Toasted Sesame Oil
• Bir tutam karabiber

Recept-ID: 1627

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr ince dilimlenmiş dana veya domuz eti (Kıyma veya tofu da kullanılabilir) – 1 diş rendelenmiş sarımsak – 120 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos

Dana veya domuz etini lokmalık şeritler halinde kesin. Kikkoman Teriyaki Sauce with Toasted Sesame ve rendelenmiş sarımsağı bir kapta karıştırın. Eti veya tofu’yu ekleyip her tarafını sosla kaplayın. Sebzeleri hazırlarken en az 10 dakika marine edin.

300 gr daikon turpu – 300 gr havuç – 100 gr taze soğan – 100 gr ıspanak – 150 gr mantar (Örneğin shiitake veya enoki) – 1 kırmızı biber (200 gr)

Daikon turpu ve havucu 6 cm uzunluğunda ince şeritler halinde doğrayın. Taze soğan, ıspanak ve kırmızı biberi 6 cm uzunluğunda kesin. Mantarları 5 mm kalınlığında dilimleyin.

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı

Kikkoman Toasted Sesame Oil’i bir tencereye alın.  İlk adımdaki marine edilmiş eti 5 porsiyona ayırın ve tencereye dairesel şekilde yerleştirin, aralarda boşluk bırakın. 2. adımdaki sebzeleri etin çevresine eşit biçimde dizin.

4 adet yumurta – 100 ml su

Yumurtaları tencerenin ortasındaki boşluğa kırın. Tencereyi orta ateşe alın ve suyu malzemelerin üzerine eşit şekilde dökün. Yumurtalar ve sebzeler tamamen pişinceye kadar kaynatın. Nazikçe karıştırarak sıcak servis edin.

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı300 gr pişmiş pirinç – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos

Bir tavada Kikkoman Toasted Sesame Oil’i ısıtın. Pişmiş pirinci ve Kikkoman Teriyaki Sauce with Toasted Sesame’i ekleyin. Pirinç tamamen ısınana kadar karıştırarak kavurun. Güveçle birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.