Vejetaryen Maki Sushi - Üç yöntem
Geleneksel Japon maki suşi tarifinin farklı yorumlanması sayesinde üç farklı, modern maki suşi tarifi karşınızda! Her maki rulosunun içinde bulunan farklı vejetaryen dolgular lezzetleriyle bu tarifleri tekrar tekrar yapmanızı sağlayacak.
Malzemeler
1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi
2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi
Kerevizli marine için:
3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi
Pancar turşusu için:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
1) Yeşil fasulye ve havuçlu vejetaryen Maki Sushi
- Fasulyeleri kaynayan tuzlu suda yaklaşık 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın.
- Havuçları soyun ve ince şeritler halinde kesin.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Fasulyeleri ve havuç dilimlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
- Doğranmış bademleri pirincin üzerine yayın ve Kikkoman Susamlı Salata Sosu** üzerinde gezdirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
Adım 2
2) Kerevizli vejetaryen Maki Sushi
- Kerevizleri şeritler halinde kesin (yaklaşık 10 cm).
- Kereviz dilimlerine 2 g tuz serpip yaklaşık 10 dakika bir kapta bekletin. Kerevizleri mutfak kağıdıyla kurulayın.
- Marine için Kikkoman Soya Sosu, zencefil ve şekeri bir kapta karıştırın ve kerevizleri yaklaşık 30 dakika suda bekletin.
- Kerevizleri mutfak kağıdıyla hafifçe kurulayın.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Marine edilmiş kerevizi suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
Adım 3
3) Elma ve pancarlı vejetaryen Maki Sushi
- Marine etmek için fıstık ezmesi, Kikkoman Soya Sosu ve şekeri karıştırın.
- Pancarı şeritler halinde kesin, marine ile karıştırın ve yaklaşık 20 dakika marine edin.
- Elmayı şeritler halinde kesin.
- ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
- Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
- Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
- Suşi pirincinin ortasına 3 adet marine edilmiş pancar şeridi, elma şeritleri ve nane yapraklarını uzunlamasına yerleştirin.
- Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
- Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.
Püf noktası:
Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.
Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)
- 450 g (540 ml) Japon pirinci
- 450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın
- Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi
veya alternatif olarak:
- 70 ml pirinç sirkesi
- 30 g şeker
- 15 g tuz
Recept-ID: 941
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet