Beşamel lezzetiyle deniz ürünleri ve köri graten
Japon dokunuşuyla seviye atlamış bir lezzet: Köriyle lezzetlendirilmiş pilav, zengin deniz ürünleri ve kremamsı beşamelle enfes bir graten.
Malzemeler
Deniz ürünleri:
Beşamel sosu:
Üst malzemeler:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
150 gr suşi pirinci – 60 gr havuç – 60 gr soğan – 30 gr kereviz – 1 diş sarımsak – 40 gr tereyağ – 300 gr karışık deniz ürünü (kalamak, midye, karides, mürekkepbalığı, ahtapot, vb) – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı toz köri
Pilavı, paketindeki talimatlara göre pişirleyin. Soğumaya bırakın ve bir fırın kabına yerleştirin.
Havuç ve kerevizi küçük parçalar halinde kesin, soğanı küp küp kesin, sarımsağı doğrayın ve tüm malzemeleri tereyağda altın kahverengine dönene kadar kızartın. Ardından deniz ürünlerini ekleyin ve 3 dakika daha kızartın. Son olarak, Kikkoman Soy Sauce ve toz köri ekleyin. Pilavla birlikte bir kaba alın.
Adım 2
30 gr tereyağ – 30 gr buğday unu – 250 ml süt – 30 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tutam karabiber
Tereyağını eritin, unu ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Ardından sütü ekleyin ve topak oluşmasını engellemek için hızlıca karıştırın. Kaynayınca Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle lezzetlendirin. İlk adımdaki deniz ürünlü pilava dökün.
Adım 3
100 gr marine edilmiş mozzarella – 30 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 1 yemek kaşığı frenk soğanı
Mozarellayı dorianın üzerine elinizle parçalayın ve üzerine Kikkoman Panko serpin. 200°C'de 25 dakika pişirin. Frenk soğanlarını doğrayın. Fırında pişirdiğiniz yemeği bir tabağa alın ve doğranmış frenk soğanı ile süsleyin.
Recept-ID: 1365
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet