Morinalı Tatlı Patatesli Bento Kutusu
Morinalı Tatlı Patatesli Bento Kutusu

Morinalı Tatlı Patatesli Bento Kutusu

toplam süre30 dak.
5 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
100 gr
kiraz domates
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ¼ tatlı kaşığı
Akdeniz otları (dondurulmuş veya kurutulmuş)
40 gr
darı
1 tatlı kaşığı
ayçiçeği çekirdeği
120 gr
balık filetosu (örn. Morina balığı)
4 yemek kaşığı
120 gr
tatlı patates
120 gr
brokoli
1 ½ yemek kaşığı
ketçap
1 ½ yemek kaşığı
bal
Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Domatesler yıkanır, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve otlarla karıştırılır, küçük bir fırın kabına alınır ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Bu arada darı, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanıp ayçiçek çekirdeği ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır.

Adım 2

Balık filetosu yıkanır, kurulanır, 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile baharatlandıktan sonra kalan ısıtılmış yağda her iki tarafı da yaklaşık 5-8 dakika kızartılır ve çıkarılır. Tatlı patatesler soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır. Brokoli küçük parçalara bölünür, yıkanır ve morina balığının kızartma yağında tatlı patateslerle birlikte kızartılır. 100 ml su ilave edilir, yaklaşık 10-15 dakika pişirilir ve çıkarılır.

Adım 3

Sos için kalan soya sosu, ketçap, bal ve kalan Ponzu Limonlu sebzelerin kızartma yağına eklenir, kaynatılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı cam kavanoza doldurulur. Malzemeler bir bento kutusuna yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.

Recept-ID: 653

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Domatesler yıkanır, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve otlarla karıştırılır, küçük bir fırın kabına alınır ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Bu arada darı, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanıp ayçiçek çekirdeği ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır.

Balık filetosu yıkanır, kurulanır, 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile baharatlandıktan sonra kalan ısıtılmış yağda her iki tarafı da yaklaşık 5-8 dakika kızartılır ve çıkarılır. Tatlı patatesler soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır. Brokoli küçük parçalara bölünür, yıkanır ve morina balığının kızartma yağında tatlı patateslerle birlikte kızartılır. 100 ml su ilave edilir, yaklaşık 10-15 dakika pişirilir ve çıkarılır.

Sos için kalan soya sosu, ketçap, bal ve kalan Ponzu Limonlu sebzelerin kızartma yağına eklenir, kaynatılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı cam kavanoza doldurulur. Malzemeler bir bento kutusuna yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.