Morinalı Tatlı Patatesli Bento Kutusu
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Domatesler yıkanır, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve otlarla karıştırılır, küçük bir fırın kabına alınır ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Bu arada darı, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanıp ayçiçek çekirdeği ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır.
Adım 2
Balık filetosu yıkanır, kurulanır, 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile baharatlandıktan sonra kalan ısıtılmış yağda her iki tarafı da yaklaşık 5-8 dakika kızartılır ve çıkarılır. Tatlı patatesler soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır. Brokoli küçük parçalara bölünür, yıkanır ve morina balığının kızartma yağında tatlı patateslerle birlikte kızartılır. 100 ml su ilave edilir, yaklaşık 10-15 dakika pişirilir ve çıkarılır.
Adım 3
Sos için kalan soya sosu, ketçap, bal ve kalan Ponzu Limonlu sebzelerin kızartma yağına eklenir, kaynatılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı cam kavanoza doldurulur. Malzemeler bir bento kutusuna yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.
Recept-ID: 653
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet