Fransız mercimek böreği

toplam süre 40 dak.
15 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi

Bu leziz yemek çıtır Fransız milföyüyle güneşte kurutulmuş domateslerin, yeşil ve kırmızı mercimeğin aromalarını birleştiriyor. Hafif ama lezzet dolu bu yemek atıştırmak veya hafif bir öğün geçirmek için ideal. Pul biber ekleyince acı severlerin bayılacağı bir lezzet ortaya çıkıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
haşlanmış yeşil mercimek
50 gr
haşlanmış kırmızı mercimek
40 gr
güneşte kurutulmuş domates konservesi
 ½ 
küçük soğan
1 yemek kaşığı
kanola yağı
 ½ tatlı kaşığı
kurutulmuş mercanköşk
1 yemek kaşığı
ince doğranmış maydanoz
 ½ yemek kaşığı
ince doğranmış çili biber
1 tutam
iri çekilmiş karabiber
150 gr
milföy hamuru
1 
çırpılmış yumurta (milföyün üstüne sürmek için)
1 tatlı kaşığı
susam

Sos:

1 tatlı kaşığı
pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı
agave şurubu
1 yemek kaşığı
ketçap
1 tatlı kaşığı
ince doğranmış maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı): 2301 kJ  /  550 kcal
33 gr Yağ
15 gr Protein
64 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı agave şurubu – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanoz

Sos malzemelerini karıştırın ve böreği hazırlarken kenara koyun.

Adım 2

100 gr haşlanmış yeşil mercimek – 50 gr haşlanmış kırmızı mercimek – 40 gr güneşte kurutulmuş domates konservesi –  ½  küçük soğan – 1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk – 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz –  ½ yemek kaşığı ince doğranmış çili biber – 1 tutam iri çekilmiş karabiber

Fırını 200 °C’de önceden ısıtın. Güneşte kurutulmuş domatesleri küçük parçalar hâlinde kesin ve küp küp doğradığınız soğanı yağda soteleyin. Sonrasında güneşte kurutulmuş domatesleri, çili biberleri, soya sosunu, baharatları, haşlanmış kırmızı ve yeşil mercimeği karıştırın.

Adım 3

150 gr milföy hamuru – 1  çırpılmış yumurta (milföyün üstüne sürmek için) – 1 tatlı kaşığı susam

Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin üzerine milföy hamurunu açın. Hazırladığınız iç harcını milföyün üstüne, her yere eşit miktarda olacak şekilde dağıtın. Milföyü kısa tarafından yuvarlayarak rulo hâline getirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam serpin. Eşit pişmesi için üzerine birkaç çizik atın.

Adım 4

Fırın tepsisini önceden ısıttığınız fırına koyun ve milföy kızarıp çıtırlaşana kadar 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimlemeden önce birkaç dakika soğumasını bekleyin ve sosla servis edin.

Püf noktası:

Bu tarifte yeşil, kırmızı veya sarı mercimeği tek başlarına veya karıştırarak kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1220

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı agave şurubu – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanoz

Sos malzemelerini karıştırın ve böreği hazırlarken kenara koyun.

100 gr haşlanmış yeşil mercimek – 50 gr haşlanmış kırmızı mercimek – 40 gr güneşte kurutulmuş domates konservesi –  ½  küçük soğan – 1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk – 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz –  ½ yemek kaşığı ince doğranmış çili biber – 1 tutam iri çekilmiş karabiber

Fırını 200 °C’de önceden ısıtın. Güneşte kurutulmuş domatesleri küçük parçalar hâlinde kesin ve küp küp doğradığınız soğanı yağda soteleyin. Sonrasında güneşte kurutulmuş domatesleri, çili biberleri, soya sosunu, baharatları, haşlanmış kırmızı ve yeşil mercimeği karıştırın.

150 gr milföy hamuru – 1  çırpılmış yumurta (milföyün üstüne sürmek için) – 1 tatlı kaşığı susam

Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin üzerine milföy hamurunu açın. Hazırladığınız iç harcını milföyün üstüne, her yere eşit miktarda olacak şekilde dağıtın. Milföyü kısa tarafından yuvarlayarak rulo hâline getirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam serpin. Eşit pişmesi için üzerine birkaç çizik atın.

Fırın tepsisini önceden ısıttığınız fırına koyun ve milföy kızarıp çıtırlaşana kadar 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimlemeden önce birkaç dakika soğumasını bekleyin ve sosla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.