Fransız mercimek böreği
Bu leziz yemek çıtır Fransız milföyüyle güneşte kurutulmuş domateslerin, yeşil ve kırmızı mercimeğin aromalarını birleştiriyor. Hafif ama lezzet dolu bu yemek atıştırmak veya hafif bir öğün geçirmek için ideal. Pul biber ekleyince acı severlerin bayılacağı bir lezzet ortaya çıkıyor.
Malzemeler
Sos:
Hazırlanış
Adım 1
2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı agave şurubu – 1 yemek kaşığı ketçap – 1 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanoz
Sos malzemelerini karıştırın ve böreği hazırlarken kenara koyun.
Adım 2
100 gr haşlanmış yeşil mercimek – 50 gr haşlanmış kırmızı mercimek – 40 gr güneşte kurutulmuş domates konservesi – ½ küçük soğan – 1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk – 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz – ½ yemek kaşığı ince doğranmış çili biber – 1 tutam iri çekilmiş karabiber
Fırını 200 °C’de önceden ısıtın. Güneşte kurutulmuş domatesleri küçük parçalar hâlinde kesin ve küp küp doğradığınız soğanı yağda soteleyin. Sonrasında güneşte kurutulmuş domatesleri, çili biberleri, soya sosunu, baharatları, haşlanmış kırmızı ve yeşil mercimeği karıştırın.
Adım 3
150 gr milföy hamuru – 1 çırpılmış yumurta (milföyün üstüne sürmek için) – 1 tatlı kaşığı susam
Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin üzerine milföy hamurunu açın. Hazırladığınız iç harcını milföyün üstüne, her yere eşit miktarda olacak şekilde dağıtın. Milföyü kısa tarafından yuvarlayarak rulo hâline getirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam serpin. Eşit pişmesi için üzerine birkaç çizik atın.
Adım 4
Fırın tepsisini önceden ısıttığınız fırına koyun ve milföy kızarıp çıtırlaşana kadar 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimlemeden önce birkaç dakika soğumasını bekleyin ve sosla servis edin.
Püf noktası:
Bu tarifte yeşil, kırmızı veya sarı mercimeği tek başlarına veya karıştırarak kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1220
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet